Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten

Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of een volwassen kat uit het asiel die snakt naar wat extra liefde. Het verwelkomen van een poes of een kat is altijd een leuke en spannende stap! Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe huisgenoot zich straks direct helemaal thuis voelt, is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Daarom staan we voor jou klaar om je te helpen met de juiste voorbereidingen zodat jouw zich snel thuis voelt.

Welke kat past er bij mij?

Het kiezen van de juiste poes of kater is essentieel voor de perfecte band tussen jou en je viervoeter. Het is belangrijk om diverse aspecten te overwegen. Ben je namelijk veel thuis of moet je bijvoorbeeld veel onderweg voor werk. Daarnaast moet je nadenken over de mate van speelsheid. Sommige rassen staan namelijk bekend om hun sociale en speelse aard, terwijl andere rassen weer een stuk onafhankelijker zijn.

Een Britse Korthaar is bijvoorbeeld een ras die erg rustig is en erg geschikt is voor een druk huishouden. Dus ben je veel onderweg, dat is voor deze kat geen probleem! Daarentegen zijn de Bengelaar of Abessijn wat actievere huiskatten en hebben daarom meer interactie en aandacht nodig.

Wil ik een raskat of ga ik naar het asiel?

Heb je ook wel eens nagedacht over katten uit het asiel? Het is namelijk erg belangrijk om hierover na te denken. Wil je per se een raskat of sta je ook open voor een poes die wacht op een nieuw huisje. Deze katten hebben vaak al wat meer van het leven gezien en zijn op zoek naar een liefdevolle nieuwe plek.

Heb ik voldoende budget voor een kat?

<p>Het aanschaffen van een poes of een kat kost natuurlijk geld, maar los daarvan komen er veel meer kosten bij kijken. Denk hierbij aan het voer voor jouw kat, speeltjes, kattenbakvulling en de eventuele medische kosten. Iets waar je dus wel rekening mee moet houden. Voordat je een lieve viervoeter in huis neemt, is het dus wel belangrijk om een realistisch budget op te stellen om jouw kat de liefde te geven die hij of zij verdient.

Moet ik nog meer voorbereidingen treffen?

Is het bijna zover? Komt je geliefde viervoeter bijna bij jou thuis? Wat ontzettend leuk. Vergeet alleen niet om de laatste voorbereidingen te treffen. Je moet je huis natuurlijk kat-proof maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen giftige planten of andere gevaarlijke voorwerpen in je huis staan. Daarnaast is het belangrijk om alle ramen goed af te sluiten en om je deuren en eventueel je balkon eens goed na te lopen. Als laatste is een comfortabele slaapplaats, een kattenbak en natuurlijk voldoende speeltjes echt een must voor je kat. Heb je dit allemaal geregeld? Dan is het tijd om je pluizenbol te verwelkomen!

Waar moet ik nog meer aan denken?

Wij snappen dat je heel enthousiast bent nu je kat voor de deur staat. Maar heb je er wel aan gedacht om een dierenverzekering af te sluiten? Als er bij onverwachte ziekte of ongevallen medische kosten zijn, kunnen deze helaas snel oplopen. Met behulp van een goede verzekering worden deze kosten gedekt. Wist je dat een goede verzekering niet alleen de onvoorziene medische voorzieningen, maar ook de routinecontroles dekt? Maak dus bij het afsluiten van een dierenverzekering de juiste keuze. Ben je benieuwd wat een dierenverzekering maandelijks zal kosten? Ga naar dierenverzekering InShared.nl en ontdek het zelf.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.