Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten

Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft over het algemeen minder nodig dan bijvoorbeeld een hond. Alleen zijn er wel een aantal spullen die erg belangrijk zijn om te hebben. Zo voelt jouw kat zich welkom en zal hij of zij zich snel op zijn gemak voelen. Forceer je kat de eerste dagen niet om aandacht. Ze kunnen hierdoor afgeschrikt worden en afstand nemen. Dat wil je natuurlijk voorkomen want niks is fijner dan lekker knuffelen met je kat.

Wat heb je nodig bij het adopteren van een kat?

Dit zijn volgens ons de 7 belangrijkste spullen die je in huis haalt voor je kat. Je kat zal zich helemaal thuis voelen!

·        Kattenbak: allereerst is een plek waar jouw kat zijn behoefte kan doen belangrijk. Niet elke kat gaat naar buiten en als ze nog zo klein zijn gaan ze sowieso niet naar buiten. Daarom is het goed dat er een plek is waar ze hun behoefte kunnen doen. Begeleid je kat hier wel een beetje bij in het begin. Want ze zullen moeten wennen om de kattenbak te gebruiken.

·        Katten speelgoed: om je kat te vermaken is het ook goed om wat speelgoed in huis te hebben. Katten vervelen zich niet snel maar af en toe is wat vermaak wel fijn.

·        Krabpaal: nog een puntje wat belangrijk is. Katten houden ervan om te krabben. Alleen is het niet de bedoeling dat ze dit in je meubels doen. Hiervoor is een krabpaal echt ideaal. Een krabpaal zorgt ervoor dat je kat zich hier helemaal in kan uitleven. Zo heb je minder snel de kans dat je kat zich vergrijpt aan je meubels.

·        Voer- en waterbakjes: om je kat te voeren zijn voer- en waterbakjes aan te raden. Zo kunnen ze zelf bepalen wanneer ze willen eten en drinken. Dus geen mauwende katten meer die graag gevoerd willen worden.

·        Slaapmandje: na het spelen met speelgoed, krabben aan de krabpaal en het eten uit de bakjes is het tijd voor rust. Dit kan natuurlijk het beste in een mandje. Het is goed om de kat een eigen plekje te geven. Katten houden zo nu en dan van privacy. Een eigen mandje geeft ze de mogelijkheid om zonder afleiding rust te nemen.

·        Vlees en snacks: heel belangrijk is natuurlijk eten en snacks! Je kunt hiervoor brokjes of vlees gebruiken. Afwisseling is goed dus geef je kat de ene keer brokjes en de andere keer vlees. Ook is een mengsel van beide goed om te geven.

·        Dekentje: soms verschuilen katten zich graag. Hiervoor is een dekentje goed. Zo kunnen ze lekker zelf een plek kneden en hierin gaan liggen. Niks is heerlijker dan dat!

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Blog

Katten hebben een positieve invloed op je geluk

2 Minuten
Het is deze wintermaanden voor sommige mensen lastig doorkomen. De donkere uren zijn op hun hoogtepunt en voorlopig kunnen we niet naar…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.