BlogTips

7 tips voor een katvriendelijk vakantieseizoen

3 Minuten

De feestdagen zijn officieel van start! In dit artikel bespreken we een aantal nuttige tips om het vakantieseizoen huisdiervriendelijk en veilig te houden. Onze katten vinden het de meest magische tijd van het jaar vanwege het huidige uitslaapschema van ongeveer 20 uur per dag. Ze hebben geen idee welke tijd van het jaar het is, wellicht merken ze het op omdat ik de radiator verplaatst heb.

Kan ik een ouderval leuk vinden waar ik gewoon van lichaam wissel met mijn kat? Is dat al iets? Kortom, hij is zich er maar marginaal van bewust dat het de feestdagen zijn, omdat ik hem dit jaar een Santa-outfit voor onze kerstkaart heb laten dragen: Hoe dan ook … naast het handhaven van onze SAD (seizoensgebonden affectieve stoornis) Holiday Cheer, moeten huisdiereneigenaren prioriteit geven aan de veiligheid van ons pelskind (en) bij het decoreren voor de vakantie.

Hier zijn enkele tips die huisdierouders kunnen bedenken over dit PAW-liday-seizoen:
Vakantiedecoraties: voor veel katteneigenaren is de boom een ​​grote bron van vakantiestress. Katten + kerstbomen vaak = VOLLEDIGE EN VOLLEDIGE RAMP. Zelfs mijn KLEINE boom in het NYC-appartementleven (hier afgebeeld) vereist dat ik hem elke nacht in de badkamer opsluit, uit angst dat Lil T alles erop (en mogelijk de boom zelf) zal vernietigen. Wat te doen dan?
Zorg ervoor dat de boom VEILIG is en, indien mogelijk, in een hoek.
Houd het gebied rond / onder de boom zo goed mogelijk vrij van losse dennennaalden. Deze naalden zijn scherp en kunnen problemen veroorzaken bij inslikken.

Gebruik geen klatergoud – dit spul ziet er nu mooi uit, maar bedenk hoe mooi het eruit zal zien op een röntgenfoto die helemaal verstrikt zit in het darmkanaal van je kat! (Sorry, grof, maar ik kijk gewoon uit naar jullie!)
Inspecteer uw decoraties regelmatig om er zeker van te zijn dat er geen gebroken lichten of scherpe draden zijn.
Geen eten aan de boom (bijv. Popcornslingers).

Geschenkverpakking: zorg ervoor dat u geen lint of touw achterlaat tijdens het inpakken van geschenken. We weten allemaal dat katten ze kunnen opeten en daardoor ernstige darmproblemen hebben.

Seizoensplanten: hopelijk weet je inmiddels dat lelies extreem giftig zijn voor katten, maar wist je dat de volgende planten ook giftig zijn voor katten?

Amaryllis
Klimop
Maretak
Poinsettia
Hulst
narcissen

Koud weer en auto’s (voor buitenkatjes): geef een goede knal op je autokap voordat je hem start, als je katten hebt die buiten rondlopen. We kennen allemaal katten als een warme plek om gezellig in te zitten, en onder een autokap is het ongeveer de gezelligste plek in de winter voor een buitenkat. Neem voorzorgsmaatregelen voordat u die auto start!
Houd antivries buiten bereik: deze is vrij duidelijk, maar omdat het in de winter wordt gebruikt, is de kans groter om het buiten te laten of te openen. Wees ijverig – ruim morsen op en zorg er altijd voor dat het deksel goed op de container zit. Laat schoenen en laarzen buiten: als u op een plek woont waar sneeuw ligt, kunt u overwegen om van u een “geen schoenen aan binnen” huishouden te maken. Steenzout (het spul dat ze op de wegen en op de trottoirs werpen om sneeuw en ijs te smelten) kan giftig zijn voor katten als ze het inslikken. Trouwens, je weet nooit welke andere grove dingen je op je hielen sleept!

Angst of stress: hoewel JIJ misschien je vakantieangsten kunt onderdrukken met een beetje eierdrank of lekkere toddy, kan je huisdier dat helaas niet. Er zijn enkele diervriendelijke manieren om de kleine jongens te helpen kalm te blijven temidden van de vakantie-waanzin, zoals:
Zorg ervoor dat uw huisdier een plaats heeft waar het naartoe kan gaan om weg te komen van alle actie (zoals een bed in een aparte ruimte)
Thundershirt (vermoedelijk kalmeert dit kattenangst)
Er zijn ook enkele kalmerende supplementen op de markt die je kunt proberen (hoewel we deze nog nooit hebben geprobeerd en niet kunnen instaan ​​voor hun effectiviteit of veiligheid)

Het hebben van huisdieren is super leuk (vooral als je ze kunt onderwerpen aan kerstkaarten met een thema!) Maar het is altijd verstandig om speciale tijden van het jaar in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat je huisdier er normaal mee omgaat. Ik hoop dat deze tips jou en je pelskinderen helpen om een ​​hele fijne feestdagen te hebben!

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie