BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten

Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo nu en dan een keertje spelen. Maar wist je dat er naast de kat nog meer dieren in jouw huis wonen, zonder dat je het waarschijnlijk doorhebt? Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

1. Vogels en vleermuizen

Vogels en vleermuizen leven graag onder de dakpannen, in de dakgoot of tussen de kieren van de woning. Het zijn nuttige diertjes, want ze eten vervelende insecten op zoals muggen en vliegen. Helaas worden vogels, waaronder de huismus en de gierzwaluw, en de vleermuis bedreigd. Dit komt doordat er steeds nieuwe huizen worden gebouwd. Deze huizen zijn vaak niet voorzien van de kiertjes waar de dieren normaal gesproken tussen leven. Toch is het belangrijk dat we deze dieren een handje gaan helpen. Zo kun je eens denken aan natuurinclusief bouwen. Onder natuurinclusief bouwen valt onder andere het plaatsen van nestkasten en broedplaatsen aan de gevel, of het plaatsen van een vleermuistil in de wijk. Dankzij deze voorzieningen kunnen de dieren ongestoord verder leven. Redenen genoeg om je eens te verdiepen in natuurinclusief bouwen.

2. Lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes zijn leuke insecten om te zien. Dat hebben ze misschien deels te danken aan hun naam, maar ook aan het grappige uiterlijk. Deze beestjes willen maar wat graag onder jouw dak leven, vooral als de winterperiode eraan zit te komen. Op dat moment zijn ze namelijk op zoek naar een plek om te overwinteren. Soms kunnen er wel meer dan honderd lieveheersbeestjes in jouw huis leven. En het grappige is: lieveheersbeestjes hebben vaak de voorkeur voor een woning met een lichte gevel die op een zonnige plek staat.

3. Zilvervisjes

Een insect dat door veel mensen juist niet zo leuk is om te zien, is een zilvervisje. Toch kan het zijn dat je deze beestjes helaas veel tegenkomt in jouw huis. Zilvervisjes komen voornamelijk binnen via kieren en naden, maar kunnen ook meeliften op bijvoorbeeld boodschappen of kleding. Zilvervisjes leven graag in een woning waar de luchtvochtigheid hoog is met een aangenaam temperatuurtje, en komen vaak voor in nieuwbouwwoningen. Wil je af van deze beestjes? Dan is het belangrijk om de woning goed te ventileren, waardoor de luchtvochtigheid daalt.

4. Spinnen

Spinnen: je hebt er een hekel aan, of je vindt ze prima. Spinnen komen in vrijwel iedere woning voor en doen je niet heel veel kwaad. Eigenlijk zijn spinnen zelfs nuttig: ze vangen namelijk kleine insecten in hun web, zodat jij er geen last meer van hebt. Je kunt ze dus eigenlijk prima laten zitten op hun plek.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Blog

Katten hebben een positieve invloed op je geluk

2 Minuten
Het is deze wintermaanden voor sommige mensen lastig doorkomen. De donkere uren zijn op hun hoogtepunt en voorlopig kunnen we niet naar…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.