BlogInformatief

5x Beste Kattenbak met Zeef

3 Minuten

Katten zijn onze beste vrienden en zijn makkelijk in de omgang. Wanneer ze hun behoefte moeten doen, weten ze dat ze bij de kattenbak moeten zijn. Toch is het schoonmaken van een kattenbak geen leuke klus: het kattengrit stuift alle kanten op en de geur is niet aangenaam. Om dit schoonmaakkarwei minder erg te maken, bestaat er een kattenbak met een zeef. Deze zeef scheidt het kattengrit met de uitwerpselen. Wil jij ook het gemak ondervinden van een kattenbak met zeef? Hieronder zetten wij de vijf beste kattenbakken met zeven voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattenbakken met zeven 

PeeWee kattenbak met zeef

Stank in de woonkamer, witte pootjes op het laminaat en het regelmatig moeten verschonen van de kattenbak: met de kattenbak van PeeWee zijn deze problemen verleden tijd. Bij deze kattenbak horen speciale houtkorrels, die bestaan uit het zaagsel van de Zweedse fijnspar. Wanneer de kat plast, verdwijnt 90 procent daarvan via het rooster in de onderbak. De rest wordt opgezogen door de houtkorrels, wat zaagsel wordt. Door het graven van de kat valt dit zaagsel in de bovenbak door het rooster in de onderbak. Het vervuilde zaagsel wat overblijft hoef je maar ongeveer een keer per week te verschonen. 

Duvo kattenbak met zeef

De kattenbak van Duvo is een open toilet voor de harige vriend. De kat kan makkelijk in de kattenbak stappen dankzij de lage rand en kan zo zijn behoefte doen. De kunststof kattenbak is eenvoudig schoon te maken. Door middel van de zeef in de kattenbak kun je de uitwerpselen en het grit van elkaar scheiden. Het grit valt in de onderste bak en de uitwerpselen blijven liggen op de bovenste laag. Zo kun je gedag zeggen tegen het zeefschepje!

Moderna kattenbak met zeef

In de kattenbak van Moderna zit een dubbele bodem. De ene bodem is voorzien van een zeef, waar jouw kat de behoeften op doet. Deze zeef til je uit de kattenbak, waarna het schone kattengrit in de onderste bak valt. De uitwerpselen van de kat blijven in de zeef liggen, zodat je deze eenvoudig kunt weggooien en vervolgens kunt schoonmaken. Bovendien is deze kattenbak open en heeft hoge randen.

Trixie kattenbak met zeef

Met de kattenbak van Trixie kun je zuiniger doen met het kattengrit: beter voor het milieu én voor je portemonnee! Ook is deze kattenbak voorzien van een scheidingssysteem, waarmee je de uitwerpselen en het grit van elkaar kunt scheiden. Aan de randen van de kattenbak zit een kliksysteem, waarmee je de onderdelen aan elkaar kunt klikken. Zo ontstaat er geen speling tussen de lagen.

Stefanplast kattenbak met zeef  

De Stefanplast-kattenbak is een open kattenbak. Een open kattenbak zorgt ervoor dat je de kattenbak makkelijker kunt oppakken en dat er ruimte wordt bespaard. Ook is deze kattenbak voorzien van een zeefsysteem, zodat de uitwerpselen makkelijk kunnen worden opgeruimd. Zo behoud je het overige kattengrit dat niet vies is geworden. Met het kliksysteem kun je de onderdelen makkelijk aan elkaar vastmaken. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een kattenbak met zeef?

Er zijn veel voordelen op te noemen als het gaat om een kattenbak met zeef:
– Een kattenbak met een zeef gaat zuiniger om met kattengrit. Je gooit namelijk alleen het grit weg dat vies is geworden;
– Je hoeft niet met een schepje te werk. Met een zeef in de kattenbak ben je veel sneller;
– Omdat de uitwerpselen in veel gevallen in de onderbak vallen, zal je de stank ook minder snel ruiken. Vooral als je kiest voor een gesloten kattenbak zul je geen last meer hebben van onaangename geurtjes.

Waar moet je op letten als je een kattenbak met zeef aanschaft?

Als je een kattenbak met zeef wil aanschaffen, is het belangrijk om na te denken wat het beste kattengrit is. Sommige soorten vormen namelijk klonten. Ook bestaat er kattengrit in de vorm van houtsnippers, wat verandert in zaagsel als het in aanraking komt met vocht. Bovendien moet de kattenbak groot genoeg zijn voor jouw kater: de kat moet kunnen zitten en zich kunnen omdraaien.

Recente artikelen
Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten
Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of…
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.