BlogInformatief

5x Beste Designkattenbak

3 Minuten

Een reguliere kattenbak is vaak een doorn in het oog en het staat ongezellig. Toch hoeft dit niet per se met elke kattenbak te zijn: er bestaan zelfs designkattenbakken die in elk interieur passen. Zo kan jouw kat zijn behoefte doen in stijl. Er zijn veel designkattenbakken in verschillende soorten en maten. Ben jij de normale kattenbak ook beu en wil je gaan voor een designkattenbak? Hieronder zetten wij de vijf beste designkattenbakken voor je op een rij.

Lijst met 5 beste designkattenbakken

MakeSure designkattenbak

De designkattenbak van MakeSure is gemaakt van plastic en staat op houten pootjes. De kattenbak biedt een ruim en katvriendelijk toilet. De binnenbak is uitneembaar en de kattenbak heeft zelfs een opbergruimte voor de afvalzakjes. Ook zit er een klem in waaraan je de kattenbakschep kunt ophangen. Deze kattenbak voldoet aan alle eisen en het staat ook nog eens goed binnen elk interieur. 

Hoopo designkattenbak

Zowel katten als kattenbaasjes zijn blij met de designkattenbak van Hoopo. De kattenbak is voorzien van een gesloten ontwerp, zodat de vieze geurtjes minder kans hebben om te verspreiden. Aan de zijkant bevindt zich een schepje, waarmee je eenvoudig de uitwerpselen kunt opruimen. Ook heeft de designkattenbak een lekbak en een ingangsgordijntje. Deze kattenbak is niet geschikt voor katten boven de vijf kilo.

Way Basics designkattenbak

Dé ultieme manier om in stijl naar de kattenbak te gaan doe je met de designkattenbak van Way Basics. Dit is een volledig meubel dat niet eens lijkt op een kattenbak! De kattenbak heeft twee deuren, waardoor je kat makkelijk naar binnen en buiten kan lopen. Ook is er in dit meubel zelfs een ruimte waar je de bijgeleverde krabmat in kunt neerleggen. Daarnaast is dit meubel makkelijk in elkaar te zetten zonder gereedschap.

SinDesign designkattenbak

De ei-vormige designkattenbak van SinDesign past perfect in jouw woonkamer. Dankzij de zeven koppelpunten kun je de kattenbak makkelijk in elkaar zetten. Met een grote opening kan jouw harige vriend makkelijk naar binnen, zonder te smeren. Het ontwerp is gemaakt van 100 procent recyclebaar plastic. De bijgeleverde schep kun je aan de binnenkant van de kattenbak ophangen. Ook zit er in de kattenbak een opbergvakje, waar je de bijgeleverde anti-geurtablet in kunt stoppen. Zeg gedag tegen nare geurtjes!

Catandwood designkattenbak

Met de omheining van Catandwood hoef je niet meer tegen een lelijke kattenbak aan te kijken. Het is een huisje met een deur, waar je de kattenbak in kunt stoppen. Het huisje is gemaakt van dik hoogwaardig berkenmultiplex dat vochtbestendig is: sterk genoeg om zelfs een olifant te dragen! Je kunt de omheining makkelijk in elkaar zetten. Wanneer je de kattenbak moet legen, kun je eenvoudig de deur opentrekken die met een magneet vastzit. Haal de kattenbak eruit, maak ‘m schoon en plaats de kattenbak terug in het huisje.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een designkattenbak?

Een designkattenbak heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone kattenbak. Allereerst hebben designkattenbakken een uniek ontwerp, die speciaal zijn ontworpen om een mooi plekje te krijgen in jouw huis. Ook is de designkattenbak in de meeste gevallen gemaakt van hoogwaardig materiaal. Dit betekent minder slijtage, waardoor ze langer meegaan.

Wat is beter: een open of gesloten designkattenbak?

Dankzij een open designkattenbak kan jouw kat makkelijker de bak betreden. Ook maakt dit de kattenbak herkenbaar voor jouw huisdier, zodat hij doorheeft dat hij daar zijn behoefte moet doen. Bovendien zal hij genoeg ruimte hebben om te graven.
Een gesloten designkattenbak zal midner snel vervelende geurtjes verspreiden door de woonkamer. Ook vinden sommige katten hun privacy belangrijk als ze hun behoefte moeten doen. Er zijn zelfs katten die weigeren om hun plasje te doen in een open kattenbak.

Waar moet ik op letten als ik een designkattenbak wil kopen?

Het formaat is van groot belang voor jouw kat. De kat moet namelijk kunnen zitten en zich kunnen omkeren. Daarnaast is het voor jou als baasje natuurlijk prettig als de designkattenbak goed in jouw interieur past: ga je bijvoorbeeld voor retro, of voor modern? Ook moet je nadenken over het gebruiksgemak. Wil je een designkattenbak met zeef, of neem je genoegen met een schepje?

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.