BlogInformatief

5x Beste Kattenbench

2 Minuten

Als je bijvoorbeeld een bezoekje hebt gepland bij de dierenarts of als jouw kat gaat uit logeren, is het van belang dat jij jouw kat veilig vervoert. Met de juiste kattenbench zal jouw kat stressvrij én veilig op reis gaan. Een kattenbench is een geventileerde reisbox, waar jouw kat niet snel uit kan ontsnappen. Wil jij ook een kattenbench aanschaffen voor jouw spinnende huisdier? Hieronder zetten wij de vijf beste kattenbenches voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattenbenches

Curver kattenbench

De stijlvolle kattenbench van Curver zorgt ervoor dat jij veilig op pad kan met jouw spinnende vriend. De bench heeft een rotan-uitstraling en heeft aan de bovenkant een stevige draagbeugel. Met twee knoppen kun je het handvat naar achteren klappen: ideaal voor bijvoorbeeld in de auto. Bovendien heeft deze kattenbench kijkopeningen, een klepje aan de bovenkant en een extra kinderslot. 

Imac kattenbench

De kattenbench van Imac heeft een hippe look. Het fijne aan deze bench is dat je de traliedeur in zijn geheel kunt verwijderen. Aan de bovenkant zitten ventilatiegaten en tevens een stevig handvat, zodat je de kattenbench eenvoudig kunt verplaatsen. Bovendien is deze kattenbench niet wiebelig: de bench heeft aan de onderkant vier pootjes. Zo kan jouw kat stressvrij mee op reis!

Ferplast kattenbench

De Ferplast-kattenbench is een veilig vervoersmiddel voor jouw kat. De bench is stevig, compact en stabiel. Ook heeft de kattenbench ventilatieroosters aan de zijkant en een rooster aan de voorkant, die je eruit kunt halen. Dit zorgt niet alleen voor optimale ventilatie, maar ook dat jouw kat nog om zich heen kan kijken. Daarnaast heeft de kattenbench een ergonomische handgreep aan de bovenkant.

Savic kattenbench

Met een trip op de planning kan jouw kat mee in de kattenbench van Savic. Aan de bovenkant van de kattenbench zit een sterk handvat, zodat je eenvoudig de kattenbench kan optillen en verplaatsen. Jouw harige vriend kan dankzij de ventilatiegaten en traliedeur naar buiten kijken. Bovendien kun je de bovenkant verwijderen van de onderkant, zodat je de kattenbench goed kan schoonmaken.

Beeztees kattenbench

De kattenbench van Beeztees is geschikt voor het vervoeren van jouw kleine huisdier. Zowel door de bovenkant of via de deur kun jij jouw kat in de bench plaatsen. Je kunt namelijk de bovenkant van de onderkant scheiden. Ook beschikt de kattenbench over een stevig handvat aan de bovenkant en daarnaast zitten er twee gleuven aan de bovenkant waar je de autogordel aan vast kunt maken. Zo blijft de kattenbench goed op zijn plek wanneer jij jouw kat vervoert in de auto.

Veelgestelde vragen

Kunnen twee katten in één kattenbench?

Als je meerdere katten wil meenemen onderweg, is het belangrijk dat iedere kat zijn eigen bench heeft. Katten ervaren stress wanneer ze met meerdere katten in een kattenbench worden vervoerd, ook al is de onderlinge relatie goed tussen die katten. Het is dus niet verstandig om twee katten in dezelfde bench te vervoeren.

Hoe laat ik mijn kat wennen aan de kattenbench?

Het komt zelden voor dat jouw kat vanzelf in de kattenbench gaat zitten. Je kunt de kat laten wennen door de bovenkant eraf te halen en er iets zachts in te leggen, bijvoorbeeld een dekentje met zijn eigen geur. Zo ziet jouw kat dat hij erin kan gaan liggen. Je kunt er ook brokjes of snacks in leggen, zodat de kattenbench aantrekkelijk wordt. Als jouw kat eenmaal plaats heeft genomen in de kattenbench, laat je hem even wennen aan de bench. Dit kun je herhalen totdat de kat zelf in de bench gaat zitten.

Wat is het voordeel van een kattenbench?

Met een kattenbench kun jij jouw kat veilig vervoeren. Ook voor katten die het gedag hebben van een sloopkogel, kan een kattenbench handig zijn als je van huis bent. Wel is het belangrijk dat jouw kat buiten de kattenbench genoeg beweging krijgt. Het is namelijk niet de bedoeling dat je een kat voor een lange tijd opsluit in de kattenbench.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.