BlogInformatief

5x Beste Krabkarton

2 Minuten

Zit jouw kat ook weleens in een kartonnen doos? Dan bestaat er een grote kans dat jouw kat ook een liefhebber zal zijn van een krabkarton. Hieraan kunnen ze hun nageltjes vijlen, aan krabben en aan rekken en strekken. Tegelijkertijd zijn ze dicht in de buurt van hun favoriete materiaal: karton! Wil jij jouw spinnende vriend ook voorzien van een krabkarton? Hieronder zetten wij de vijf beste krabkartonnen voor je op een rij.

Lijst met 5 beste krabkartonnen

MyKotty krabkarton

Het krabkarton van MyKotty is ontworpen met een unieke snijmethode. Papier kan namelijk erg scherp zijn. Met de snijmethode van MyKotty is het karton op een bepaalde manier gesneden dat het karton net zo zacht aanvoelt als suède. Ook is er gebruikgemaakt van ecologische lijm en duurzame materialen, die niet schadelijk zullen zijn voor jouw viervoeter. Het krabkarton is gemaakt van golfkarton.

District 70 krabkarton

Het krabkarton van District 70 kenmerkt zich door zijn strakke en hippe uitstraling. Het krabkarton heeft een vorm van een bankje, zodat jouw kat na het krabben lekker kan chillen. Het voordeel van dit krabkarton is dat je na verloop van tijd het krabkarton kunt omdraaien. Zo verdubbel je de levensduur van het bankje. Daarnaast is dit krabkarton gemaakt van gerecycled golfkarton, dat vrij is van giftige stoffen en lijmstoffen.

Beeztees krabkarton

Het krabkarton van Beeztees heeft het design van een liggende krokodil. De ‘rug’ van de krokodil is bedekt met karton. Hieraan kan jouw kat heerlijk gaan krabben, en tegelijkertijd de nagels slijpen. Bovendien is deze krokodil een echte eyecatcher in elk interieur. Sommige katten geven de voorkeur aan een horizontale krabplek. Dit maakt het krabkarton van Beeztees perfect!

Adori krabkarton

Dankzij het krabkarton van Adori kan jouw harige vriend spelen en krabben op hetzelfde moment. Aan het einde van het krabkarton zit namelijk een gleuf, met daarin een balletje. Dit balletje kan niet gemakkelijk uit de gleuf worden gehaald, wat zorgt voor urenlang vermaak. Ook is dit krabkarton voorzien van een leuk motief: aan de zijkant van het krabkarton staan verschillende pootafdrukken.

Trixie krabkarton

Het krabkarton van Trixie heeft een vorm van een soort golf. De katten kunnen er niet alleen bovenop gaan krabben, maar ook binnen in het krabkarton! Bovendien kun je het krabkarton in de loop van de tijd omdraaien, zodat de andere kant van het krabkarton kan worden benut. De zijkanten van het krabkarton is bedrukt met kattenkopjes. Een must have voor iedere kat!

Veelgestelde vragen

Waarom vindt mijn kat karton zo leuk?

Uit een onderzoek blijkt dat katten minder gestrest worden van karton. Katten die karton in hun omgeving hebben, voelen zich sneller comfortabel in een nieuwe omgeving. Vooral een kartonnen doos vinden ze fijn: hierin kan de kat zich verstoppen en het voelt als een warm en beschut plekje. Het is dus aan te raden om een krabkarton aan te schaffen als jouw kat een groot liefhebber is van kartonnen dozen.

Hoe maak je een krabkarton schoon?

Allereerst kun je de krabkarton uitschudden. Op deze manier zullen de losse kartonsnippners eruit vallen. Ook kun je met de stofzuigerkop over het krabkarton gaan. Zo kun je naast de losse kartonsnippners ook de losse haren verwijderen. Let er wel op dat je nooit met water een krabkarton gaat schoonmaken: wanneer je dit wel doet, kun je vaarwel zeggen tegen het krabkarton.

Wat is het voordeel van een krabkarton?

Allereerst is het belangrijk dat jouw kat zijn nageltjes kan vijlen. Zo blijven de nagels kort en scherp. Tijdens het krabben kan jouw kat ook zijn energie kwijt. Ook wordt karton gezien als een materiaal dat de kat doet ontspannen. Desalniettemin kan jouw kat zich rekken en strekken met behulp van het krabkarton. Last but not least: jouw meubels worden bespaard. Als een kat geen plek heeft om te krabben, zet hij wellicht zijn nagels in jouw bank of stoel. Je kunt ook kattenkruid over het krabkarton strooien, zodat de krabkarton nog aantrekkelijker wordt.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.