BlogInformatief

5x Beste Kattendraagmand

3 Minuten

Wanneer je met jouw kat op pad gaat, kan jouw kat worden vervoerd in een kattendraagmand. Vooral voor bezoekjes naar de dierenarts kan een draagmand handig zijn. Bovendien is het van belang dat jij jouw kat veilig vervoert in de auto. Met een kattendraagmand zorg jij voor een comfortabele plek voor jouw harige vriend. Wil jij ook jouw kat voorzien van een veilig plekje onderweg? Hieronder zetten wij de vijf beste kattendraagmanden voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattendraagmanden

Curver kattendraagmand

De kattendraagmand van Curver is stijlvol en veilig. Bovendien bootst deze ook het uiterlijk na van een echte kattendraagmand, maar dan van gevlochten kunststof rotan. Hierdoor is het een sterke kattendraagmand met genoeg ventilatiegaten. Ook kan jouw kat naar buiten kijken dankzij de kijkopeningen aan de bovenkant. Het maximale draaggewicht van deze kattendraagmand is acht kilo.

Beeztees kattendraagmand

Het vervoeren van jouw kat gaat eenvoudig met de kattendraagmand van Beeztees. Je kunt jouw kat in de kattendraagmand plaatsen, door de bovenkant van de mand eraf te halen. Ook zit er een deurtje in de voorkant van de draagmand. Dankzij het stevige handvat op de bovenkant kun je de kattendraagmand gemakkelijk meenemen. Het maximale draaggewicht van de kattendraagmand is tien kilo. 

Space-Cat kattendraagmand

De kattendraagmand van Space-Cat is een ware eyecatcher. Met de kattendraagmand in de vorm van een rugzak kun jij samen met jouw kat op een hippe manier naar de dierenarts, naar het park of op reis. Jouw kat wordt geheel veilig vervoerd met de Space-Cat. Er zitten namelijk genoeg ventilatieopeningen in de rugzak met een stevig afsluitrooster. Ook heeft jouw kat altijd genoeg drinkwater dankzij de drinkfleshouder.

Kerbl kattendraagmand

Jouw kat ligt comfortabel in de kattendraagmand van Kerbl. Deze kattendraagmand heeft de vorm van een tas die speciaal is ontworpen voor katten. Je kunt de boven- en voorkant openritsen en de tas is voorzien van een afneembare schouderband. Alle zijkanten hebben een mesh-stof, zodat jouw kat genoeg frisse lucht krijgt. Bovendien ligt er op de bodem van de tas een schapenvachtje: lekker slapen gegarandeerd!

Savic kattendraagmand

De kattendraagmand van Savic heeft een moderne uitstraling. De kattendraagmand is gemaakt van plastic, zodat de draagmand niet zwaar is. Aan de voorkant bevindt zich een stalen deurtje, waar jouw kat doorheen kan lopen om de kattendraagmand in te gaan. Ook de bovenkant kun je van de onderkant scheiden. Echter, is deze kattendraagmand niet geschikt voor grote katten.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een kattendraagmand?

Veel katten vinden reizen geen pretje. Met een kattendraagmand maak jij de reis net iets draaglijker voor jouw viervoeter. Ook zorgt een kattendraagmand ervoor dat hij niet kan ontsnappen als hij schrikt van de vele geluidjes om hem heen. Als jouw kat veel stress ervaart, kun je een handdoek over de kattendraagmand leggen. Zo krijgt de kat minder prikkels van de buitenwereld.

Hoe went mijn kat een de kattendraagmand?

Het is verstandig om jouw kat te laten wennen aan de draagmand voordat je er gebruik van gaat maken. Zet daarom de kattendraagmand een aantal dagen van tevoren in de woonkamer en laat jouw kat wennen aan het voorwerp. Zorg er ook voor dat de kattendraagmand geen nare geurtjes bevat en goed schoon is. Leg een dekentje in de kattendraagmand en eventueel wat lekkers. Als jouw kat nog niet is verleid door de draagmand, kun je jouw kat spelenderwijs laten wennen aan de mand met bijvoorbeeld een laserlampje.

Hoe kalmeer ik mijn kat als hij niet mee wil in de kattendraagmand?

Als jouw kat echt niet mee wil in de kattendraagmand, kun je jouw kat in een handdoek wikkelen waar een vertrouwd geurtje aan zit. Nu kun je de kat met handdoek en al in de draagmand leggen. Daarna kruipt jouw kat vanzelf uit de handdoek, of hij blijft zitten omdat hij zich veilig voelt. Let erop dat jij zelf ook kalm blijft. Wanneer jij gaat stressen, verhoog je ook de stress van de kat. Praat zachtjes tegen de kat en maak vooral geen sisgeluiden.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.