BlogInformatief

5x Beste Stofzuiger voor Kattenharen

2 Minuten

Niets is zo vervelend als meubilair bedekt onder een laag kattenharen, ook al ben je nog zo dol op jouw huisdiertje. Je kunt de kattenharen eenvoudig verwijderen met een stofzuiger, mits je een speciale stofzuiger hebt die ook dierenharen kan opzuigen. Niet alle stofzuigers hebben daar namelijk voldoende zuigkracht voor. Ben jij op zoek naar een stofzuiger die ook die vervelende kattenharen kan weghalen? Wij zetten hieronder de vijf beste stofzuigers voor kattenharen voor je op een rij.

Lijst met 5 beste stofzuigers voor kattenharen

AEG stofzuiger voor kattenharen

De stofzuiger van AEG met stofzuigerzak is ideaal voor huishoudens met harige dieren. Deze stofzuiger heeft namelijk een erg sterke zuigkracht op zowel harde vloeren als tapijt. Bovendien is deze stofzuiger voorzien van een praktische turboborstel die geschikt is voor hoogpolig tapijt en dierenharen. Let er wel op dat door de harde zuigkracht de stofzuiger meer geluid produceert dan een gemiddelde stofzuiger. Deze stofzuiger stoot namelijk 76 decibel uit.

Philips stofzuiger voor kattenharen

De stille stofzuiger van Philips heeft een Clean Air-filtersysteem en vangt 99,9 procent fijnstof op. Dit houdt in dat de stofzuiger pollen, haar van huisdieren en huisstofmijt opzuigt. Ook al zuigt deze stofzuiger de kattenharen op, deze stofzuiger heeft geen speciaal kopstuk voor dierenharen. Daarnaast heeft de stofzuiger een geluidsniveau van 66 decibel. Let er ook op dat deze stofzuiger niet de lichtste is: de stofzuiger weegt 5,4 kilo. Ondanks dat kun je ‘m nog steeds eenvoudig optillen.

Miele stofzuiger voor kattenharen

Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger zonder zak, is de stofzuiger van Miele ideaal voor het opzuigen van kattenharen. Daarnaast heeft deze stofzuiger een sterke zuigkracht met een HEPA 15-filter dat 99,9995 procent van de opgezogen stofdeeltjes filtert. Met de speciale dierenborstel kan deze stofzuiger probleemloos de kattenharen opzuigen. Echter, is het goed om te benoemen dat deze stofzuigersnoer een lengte heeft van 6,5 meter.

Dyson stofzuiger voor katten

Een grondige, constante schoonmaakbeurt kan verwezenlijkt worden met de stofzuiger van Dyson. Met zijn sterke zuigkracht verwijder je binnen een handomdraai de kattenharen van het bankstel en het vloerkleed. De draadloze én zakloze stofzuiger gaat tot wel 60 minuten mee, en met de eco-stand zelfs langer dan 60 minuten. Let er wel op dat je continu de aan-uitknop ingedrukt moet houden terwijl je aan het stofzuigen bent.

BLACK+DECKER stofzuiger

De kleine stofzuiger van BLACK+DECKER is een kruimeldief. Ideaal voor als je gauw de kattenharen van de bank wil halen voordat de visite komt. Met de meegeleverde geautomatiseerde dierenborstel kun je zonder moeite vastklevende kattenharen opzuigen van het meubilair. Daarnaast laat het Cotton Fresh-filter een heerlijk frisse geur achter. 

Veelgestelde vragen

Wat is beter: een stofzuiger met zak of zonder zak?

Wanneer je vaak met de stofzuiger in de rondte gaat, merk je dat de stofzuigerzakken je om de oren vliegen. Al helemaal wanneer je een harige kat hebt rondlopen. Toch hangt het af van jouw voorkeur of een stofzuiger met of zonder zak beter is. Met een zak kom je niet in aanraking met het vuil: dit is vooral voor mensen met een stofallergie geschikt. Er bestaan ook stofzuigers met grote stofzuigerzakken, zodat je niet continu de zak hoeft te vervangen. Daarnaast bestaan er ook stofzuigers zonder stofzuigerzakken.

Waar moet ik op letten als ik een stofzuiger voor kattenharen wil aanschaffen?

Als eerst moet je natuurlijk checken of de stofzuiger bestand is tegen kattenharen. Daarnaast is het voor de angstige katten fijn als je een stille stofzuiger koopt. Bovendien is het verstandig om te controleren of de stofzuiger beschikt over een filter, die de bacteriën in kattenharen filtert. Als laatst is een goede zuigkracht fijn, voor als je snel even de kattenharen van de bank wil verwijderen.

Hoe werkt een stofzuigerkop die dierenharen opzuigt?

Een stofzuiger die de kattenharen opzuigt, heeft een turboborstel. De borstels van dit kopstuk draaien rond op hoge snelheid, waardoor de haren van je kat niet langer op de bank en stoel blijft liggen. Ook blijft het haar niet vastzitten in de turboborstel.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.