Kunnen katten kaas eten?

 Kunnen katten kaas eten?
HEEFT UW KAT EEN VOORLIEFDE VOOR KAAS? VOORDAT JE HAAR EEN STUK VOERT, MOET JE WETEN OF KATTEN KAAS KUNNEN ETEN.
OF JE JE KAT WAT KAAS HEBT GEGEVEN EN HIJ LEEK HET LEKKER TE VINDEN, OF JE KAT KIJKT JE AAN ALSOF HIJ EEN HAP WIL WANNEER JE KAAS HEBT, EEN VEELGESTELDE VRAAG IS: KUNNEN KATTEN KAAS ETEN? WE HEBBEN WAT ONDERZOEK GEDAAN, ZODAT WE HIERONDER OP DIT ONDERWERP KONDEN INGAAN.

Katten en kaas gaan niet echt samen

Volgens experts in diergeneeskunde en kattenvoeding is het niet vanzelfsprekend dat katten zuivelproducten consumeren, waaronder kaas. Je kat is een obligate carnivoor die vlees nodig heeft, net als katachtigen in het wild, dus melk en kaas zijn geen voedsel dat je harige vriend nodig heeft voor zijn gezondheid.

Ook veroorzaken zuivelproducten vaak poesjes die last hebben van het maag-darmkanaal omdat veel van hen lactose-intolerant zijn. Dit betekent in feite dat ze niet de enzymen kunnen produceren die nodig zijn om zuivel goed te verteren. Symptomen zoals diarree of braken, als een paar voorbeelden, kunnen optreden nadat een kat melk, kaas of andere zuivelproducten heeft.

Opmerking: als u wilt voorkomen dat u uw kat zuivelproducten geeft, lees dan het ingrediëntenetiket op alle voedingsmiddelen en traktaties die u hem geeft, omdat sommige merken kaas in hun formuleringen opnemen.

Wat als het een occasionele traktatie is?

Sommige kattenbezitters geven hun huisdieren af ​​en toe een beetje kaas als een kleine traktatie. Dit kan goed zijn, vooral als je kat de zuivel verdraagt, maar het is het beste om het een zeldzame gelegenheid te houden.

Hoewel kaas niet als gevaarlijk wordt beschouwd, wordt het ook niet beschouwd als een onderdeel van een gezond voedingspatroon voor katten. Maar als je huisdier erop staat dat je hem wat geeft, blijf dan bij een kleine hoeveelheid kaas die gemaakt is van gewone melk. Het spijsverteringskanaal van je kat kan ook kaas verdragen die is gemaakt van geitenmelk, in plaats van koemelk, omdat het voor katten meestal gemakkelijker is om het te verteren. En volgens experts moet je voorkomen dat je je kat blauwe kaas of kazen geeft die als rijk worden beschreven.

Nogmaals, het voeden van een kattenkaas wordt over het algemeen niet aanbevolen, maar deze suggesties worden beschouwd als betere opties als je je kat echt wat kaas wilt geven. En als uw huisdier symptomen ervaart, zoals gas of diarree, na het hebben van kaas, is het het beste om het gewoon helemaal uit het dieet van uw huisdier te verwijderen. Met zoveel andere katachtige lekkernijen, is het niet nodig om bij kaas te blijven als je kat zich er niet goed bij voelt.

Wanneer kaas mogelijk handig is

Als uw kat van kaas houdt, kunt u uw dierenarts vragen of u het kunt gebruiken om uw dartele kat een pil te laten nemen. De kaas kan nuttig zijn als je kat het je moeilijk maakt als het gaat om medicatie. Als voorbeeld, het inpakken van een pil in een plakje kaas, of zelfs in een beetje roomkaas, kan voldoende zijn om uw kat te verleiden om het op te slokken, zonder te worstelen om de pil in zijn keel te krijgen.

De algemene consensus onder experts lijkt te zijn dat zuivelproducten zoals kaas niet geschikt zijn voor katten, dus het wordt aanbevolen om te voorkomen dat uw kat eraan gewend raakt om dit voedsel te eten. Als u vragen heeft over welke voedingsmiddelen u uw kat moet geven en die u moet vermijden, kunt u altijd met uw dierenarts om advies vragen.

admin

0 Reviews

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *