Blog

Katten hebben een positieve invloed op je geluk

2 Minuten

Het is deze wintermaanden voor sommige mensen lastig doorkomen. De donkere uren zijn op hun hoogtepunt en voorlopig kunnen we niet naar events en horeca. Veel thuiswerkers missen hun collega´s en soms is het lastig om je discipline vast te houden. Door het gebrek aan menselijk gezelschap hebben veel Nederlanders de afgelopen twee jaar een huisdier genomen. Vooral het bezit van katten en honden laat een stijgende trend zien. Bijna een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft een kat en bijna één vijfde deel een hond.  

Vooral de kat blijkt een enorm populair en geliefd huisdier te zijn. Voor velen is deze aanhankelijke harige vriend een middel tegen stress. Hoewel de meeste katten een eigenwijs karakter hebben, is het handig dat je deze viervoeter niet twee keer per dag hoeft uit te laten. Voor wie z’n conditie op peil wil houden is de hond dan ook een betere kameraad.  

Inhoudsopgave

Thema

De kat is al eeuwen omgeven met een magische uitstraling. Zo brachten de Egyptenaren de kat in verband met goddelijke krachten. Met zijn intrekbare nagels is de kat een geduchte jager. Hij kan allerlei prooien zoals mussen, ratten, vlinders en muizen mee naar huis nemen. Niet voor elk baasje een smakelijk vooruitzicht. 

Ook veel spelletjes zijn geïnspireerd rondom het thema van dieren. Het eeuwenoude ganzenborden is hier een voorbeeld van. Maar ook moderne online games rondom dieren zijn in deze tijd waarin we veel thuis zitten enorm populair geworden. Een van de bekende games met video slots is Rise of Egypt. Daar staat de Egyptische godin Bastet centraal. Dit mythische figuur wordt de ´kat van Ra´ genoemd. Deze kattengodin wordt ook wel de als godin van de vruchtbaarheid gezien. Jammer Genoeg zien we geen katfiguren in het spel terug. Wel worden er andere symbolen gebruikt zoals de scarabee en de amulet. Ben je fan van dieren spellen dan vind je op Casinoscout.nl een uitgebreide selectie met leuke thema’s. 

Sprookjes

Katten zijn ook geliefd als figuur in sprookjes. Daarbij is de bekendste de Gelaarsde Kat. Het verhaal gaat over de verdeling van de nalatenschap van een eenvoudige molenaar, die aan zijn drie zoons alleen de molen, een ezel en een kat naliet. De gelaarsde kat brengt aan de jongste zoon uiteindelijk veel geluk. Geluk kun je ook hebben als je online af en toe een gokje waagt. Dat kan bijvoorbeeld in het spel Cat Clans, dit is een klassieke spinning game. De grote broer van de kat vind je terug in 8 Tigers Megaways. Dit spel heeft een fraai design en is opgebouwd rond de Tijger. De achtergrond is donkerrood en de rollen worden onder andere gevuld met kaartsymbolen, vissen, leeuwen en schildpadden. Wil je op gokkasten voor echt geld spelen dan geven spellen met dierenthema’s extra plezier. 

Dino

Spellen die draaien om mythische of uitgestorven dieren zijn altijd al zeer geliefd bij mensen die graag online spelen. Door de magie van draken en de boeiende historie van dinosaurussen komen deze vaak in games voor. Jurassic Parc Gold is hiervan een goed voorbeeld. Zeven jaar nadat de originele Jurassic Park gokkast uitkwam is er een nieuwe versie. Het verhaal blijft hetzelfde als in de film. Eerst lijkt alles mooi en goed, maar dan ontsnappen de dinosaurussen en breekt de hel los! Dat belooft dus weer een groot spektakel te worden in de gokkast Jurassic Park Gold. Vervelen hoef je je dus niet de komende tijd als je verplicht thuis zit. 

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.