Blog

5x de beste verzekeringsopties voor katten

2 Minuten

Jouw kat verzekeren doe je om het dier zo goed als mogelijk te beschermen. Er kan altijd iets gebeuren en de kat kan altijd iets oplopen. Het is dan belangrijk dat de medische zorg geheel of gedeeltelijk vergoed kan worden. Daar sluit je dan de verzekering voor af. Het is wel belangrijk om eerst eens te bekijken welke punten meegenomen moeten worden. Daarover leer je op deze plek meer.

Een verzekering voor jouw dier

Het eerste waar je naar kijkt is dat je niet zomaar een willekeurige dierenverzekering kiest. De verzekeraars bieden specifieke opties voor katten. Die zijn zo ingericht dat de vormen van zorg die katten vaak nodig hebben hier goed in vertegenwoordigd zijn. In dat opzicht is het dus ook goed om eerst te bekijken wat de verzekeraar er allemaal in opgenomen heeft. Dit maakt de keuze een stuk simpeler te maken.

Het juiste pakket kiezen

Kattenverzekeringen zijn er in veel verschillende vormen. Je kunt kiezen voor een basispakket met daarin bijvoorbeeld vergoedingen voor dierenartsbezoek en enkele simpele behandelingen en medicijnen. Voor de meeste katten is dit ook voldoende. Heb je echter een beestje gekozen met een specifieke aandoening? Dan is het wel ook slim om een aanvullend pakket te kiezen waarin de kosten voor behandelingen zijn opgenomen. Dat maakt het allemaal net wat beter in de hand te houden. Dat is ook goed voor jouw kat.

Preventieve zaken erin opnemen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om preventieve zorg in bepaalde kattenverzekeringen op te nemen. Dat is wel zo fijn, want zo zorg je dat jouw beestje op een gezonde manier oud kan worden. Mensen proberen dit voor zichzelf ook te bereiken, dus waarom zou je voor jouw kat niet hetzelfde wensen. Door bepaalde zorg alvast uit te voeren, kan je zorgen dat het dier veel vitaler is. Dat kan je dus ook nog eens verzekerd laten verzorgen. Dat is helemaal ideaal.

Met gemak rekeningen declareren

Ook is het belangrijk om de verzekeraar goed onder de loep te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld eens kijken hoe simpel alle zaken rondom de zorg van jouw katten te regelen zijn. Het is wel heel fijn om er gemakkelijk voor te kunnen zorgen dat alles geregeld wordt. Is het declareren gemakkelijk te doen? Dan is dat wel zo fijn voor jouw als baasje. Zoals het ook fijn is wanneer je gemakkelijk contact op kunt nemen met de klantenservice. Hoe meer hulp je krijgt, hoe beter het natuurlijk voor jou allemaal te begrijpen blijft.

Letten op de kosten

Het is altijd ook belangrijk om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zoals je dat doet voor verzekeringen voor jezelf, doe je dat ook voor de verzekeringen voor jouw kat. Je wilt wel goede medische zorg kunnen bieden, maar je wilt niet de hoofdprijs ervoor hoeven betalen. In alle opzichten is het dan dus goed om te bekijken waar je het beste af bent. Leg de verschillende opties van verzekeraars naast elkaar en maak daar een keuze uit. Dit zal veel besparen.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.