BlogGezondheidInformatiefTips

Zo houd jij jouw kat actief en gezond

2 Minuten

Naarmate jouw kat ouder wordt, hoe meer hij gaat slapen en hoe slomer hij eigenlijk wordt. Toch is het belangrijk om jouw kat zowel mentaal als fysiek te blijven uitdagen. Hierdoor blijft jouw kat gezond en worden zijn hersenen continu geprikkeld. Dit kun je op verschillende manieren doen, welke hieronder worden besproken.

Het verschil tussen een kitten en een senior

We kunnen er natuurlijk niet omheen draaien dat het energieniveau van een kitten een stuk hoger ligt dan een seniorkat. Kittens zijn druk bezig om hun zintuigen te prikkelen en hebben behoefte aan uitdaging. Bovendien leren ze hun evenwicht onder controle te houden. Het is daarom ook belangrijk om de activiteiten van jouw kat af te stemmen op zijn leeftijd. Daarnaast is het sowieso verstandig om een huisdierverzekering af te sluiten voor jouw kat, om onvoorziene ziektekosten te dekken.

Activiteiten

Samen spelen

Natuurlijk is dit een van de leukste dingen aan het hebben van een kat: samen spelen. Je kunt verschillende spelletjes bedenken om jouw kat actief te houden. Zo kun je het jachtinstinct nabootsen door bijvoorbeeld verstoppertje te spelen met een knuffel. Zo kun je de knuffel verstoppen achter de bank, of je gooit de knuffel door de lucht. Katten vinden het geweldig om erachteraan te rennen. Ook kun je een voerbal kopen die jij vult met lekkere snacks. De kat moet de brokjes eruit zien te krijgen, wat zorgt voor urenlang speelplezier.

Tv en apps

Katten vinden het geweldig om filmpjes op de televisie te bekijken. Er bestaan talloze video’s op YouTube waar ook hierbij het jachtinstinct wordt getriggerd. Daarnaast bestaan er ook verschillende apps waar jouw kat mee kan spelen. Met deze apps kan jouw kat zelf vissen, achter een laserlichtje aangaan of een vlieg doodslaan. Jij moet natuurlijk de telefoon voor hem bedienen. Wel moet je even bij de dierenarts checken of de schermhelderheid veilig is voor de ogen van jouw spinnende viervoeter. In dit geval is het verstandig om een kattenverzekering af te sluiten. Wanneer je zoekt op ‘Alpina kattenverzekering’ vind je alle ins en outs wat betreft deze verzekering.

Naar buiten

Als jouw kat graag buiten te vinden is, beweegt hij waarschijnlijk de hele dag door. Klimmen, klauteren en achter muisjes aanrennen: jouw kat vindt dit erg prettig. Als je een binnenkat hebt, is het verstandig om deze ook genoeg te laten bewegen. Je kunt bijvoorbeeld met een kattentuigje jouw kat kennis laten maken met de buitenwereld. Deze indrukken zullen hem ook genoeg prikkelen.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.