BlogInformatief

5x Beste Krabstam

2 Minuten

Een kat heeft een natuurlijke krabbehoefte. Om deze behoefte te stimuleren, kun je een krabstam in huis nemen. Hiermee kan de kat zijn spieren trainen, zijn nagels vijlen en hij kan zich uitrekken. Wil jij ook een krabstam in huis nemen voor jouw spinnende vriend? Hieronder zetten wij de vijf beste krabstammen voor je op een rij.

Lijst met 5 beste krabstammen

Ebi krabstam

De krabstam van Ebi is gemaakt van hyacintbladeren. Dit betekent dat deze krabstam zacht en scheurvast is. Bovendien is de onderplaat voorzien van pluche die afneembaar is. De onderplaat kun je wassen in de wasmachine op dertig graden.

Petrebels krabstam

De krabstam van Petrebels is voor de kleine en grote spinnende huisdieren. Tot wel 90 centimeter kan jouw kat zich uitrekken, heerlijk! De krabstam is voorzien van natuurlijk sisal. Eenvoudig, maar stevig!

s.old krabstam

Deze leuke krabstam van s.old heeft de vorm van een cactus. Deze krabstam is gemaakt van sisal touw en chenille, wat betekent dat jouw kat optimaal zijn krabbehoefte kwijt kan. Voor nóg meer speelplezier kan jouw kat spelen met het hangende bolletje aan de krabstam.

Designed by Lotte krabstam

De krabstam van Designed by Lotte is niet de krabstam die wij kennen. Wanneer je op zoek bent naar een originele stam voor jouw kat, is deze aan te raden. Deze krabstam is namelijk gemaakt van hout én heeft twee plateaus om op te slapen. Ook kan jouw kat spelen met het touw.

Beeztees krabstam

De kleine krabstam van Beeztees is ideaal voor de jonge krabbers. De stam is gemaakt van sisaltouw, waardoor de nagels van jouw kat scherp blijven. Voor het speelkwartier kan jouw kat gebruikmaken van het balletje dat aan de stam hangt.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een krabstam en een krabpaal?

Een krabstam is simpelweg een plateau met daarbovenop een krabgedeelte. Een krabpaal heeft meestal meerdere lig- en slaapgedeeltes. Een krabpaal neemt daardoor meer ruimte in beslag dan een krabstam.

Waarom krabt mijn kat niet aan de krabstam?

Het is belangrijk om een krabstam te kopen die niet te klein is voor jouw kat. Bovendien moet de krabstam stevig op de grond staan. Als deze wiebelt, voelt de kat zich niet veilig. Om de krabstam aantrekkelijker te maken kun je wat kattenkruid toevoegen.

Waarom krabben katten?

Katten kunnen krabben om verschillende redenen. Zo kunnen ze stress ervaren, willen ze hun nagels slijpen, gaan ze zich uitrekken of ze willen hun territorium afbakenen.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.