BlogInformatief

6x tips om jouw kat te vermaken

2 Minuten

De ene kat kan zichzelf prima vermaken, terwijl de andere kat geregeld vraagt om aandacht. Vooral voor die laatste groep katten is het belangrijk dat je met de kat gaat spelen, of dat je de kat zo nu en dan een nieuw speeltje geeft. Daarnaast bestaan er ook veel andere manieren om jouw kat te vermaken. Welke dat zijn, lees je hieronder.

1. Interactieve speeltjes

Vooral wanneer jouw kat vaak alleen thuis is, zijn interactieve speeltjes leuk. Een interactief speeltje zal uit zichzelf bewegen, bijvoorbeeld een speelgoedvis die begint te trillen. Hierdoor wordt de aandacht van jouw kat getrokken zodat hij zich met het speeltje kan vermaken. Een interactief speeltje werkt meestal op batterijen, of je moet het speeltje opladen.

2. Katten-tv

Waarschijnlijk is het je weleens opgevallen dat een kat graag voor de televisie zit. Dat heeft eigenlijk te maken met een ding: hij wil jouw aandacht. Gelukkig kun jij hem die aandacht geven door katten-tv voor hem op te zetten. Dat zijn verschillende video’s waar je bijvoorbeeld vogels ziet vliegen met een rustgevend geluidje. Jouw kat zal hier dol op zijn! Zorg er natuurlijk wel voor dat je de televisie niet dag en nacht aan laat staan voor jouw spinnende vriend. Dit is namelijk niet goed voor de ogen van jouw kat én hierdoor kunnen de kosten van jouw energierekening flink oplopen. Gelukkig kun je aan de hand van de energievergelijker de goedkoopste optie vinden, waardoor jouw kat ongestoord kan genieten van zijn favoriete programma.

3. Laser

Katten zijn dol op een laser. En dan praten we over een klein apparaatje waar een rood led-lampje uitkomt. Wanneer je eenmaal met de laser begint te schijnen zal jouw kat er achteraan springen, rennen en het proberen vast te grijpen. Hierdoor krijgt jouw kat genoeg beweging en hij vindt het leuk om achter een prooi aan te gaan. Daarnaast heb je ook een apparaat met een laser die vanzelf aan- en uitgaat. Dat betekent dat jij jouw kat kunt vermaken terwijl jij niet thuis bent. Handig.

4. Prooi

Vooral volwassen katten zien hun speelgoed als een prooi. Houd daar dus rekening mee en probeer dit zo goed mogelijk na te bootsen. Zo moet het speelgoed het formaat hebben van een muisje. Ook zijn katten dol op een veertje die in de rondte slingert. Zo lang het speeltje maar niet te groot is zal de kat hier graag mee willen spelen. Schrik overigens niet wanneer de kat het speeltje kapotmaakt: hier halen katten juist voldoening uit. Je kunt ook heel eenvoudig spelletjes in de vorm van een prooi maken, bijvoorbeeld door een propje te maken van een stuk papier.

5. Catnip

Sommige speeltjes zijn voorzien van een beetje catnip. Dit wordt in de volksmond ook wel kattenkruid genoemd. Deze plant bevat een olie waar katten dol op zijn. Katten komen op deze geur af en het zorgt ervoor dat jouw kat een euforisch moment beleeft. Niet alle katten reageren hierop, maar veel katten vinden een speeltje waar catnip op zit een stuk interessanter. Zo’n tachtig procent van alle katten reageert op catnip. Bovendien is catnip honderd procent natuurlijk, veilig en is niet verslavend. 

6. Samen spelen

Heeft jouw kat geen zin om met de bovenstaande speeltjes in de weer te gaan? Dan heeft hij misschien behoefte om samen met jou te spelen. Samen spelen met jouw kat heeft namelijk meerdere voordelen. Ten eerste wordt de band tussen jou en jouw kat een stuk hechter wanneer je iedere dag even met hem speelt. Pak bijvoorbeeld de laser erbij, gooi het propje papier weg of koop een hengel met daaraan een veertje. Daarnaast zorg jij ervoor dat jouw kat fit blijft en zijn conditie op peil houdt.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.