BlogInformatief

5x Beste Krabton

3 Minuten

In de natuur gebruiken katten een boomstam om hun nagels in te zetten, maar helaas hebben de meeste mensen geen boom in hun huis. Vaak gaan katten dan krabben aan meubels of het tapijt. Wanneer je hier geen voorstander van bent, kun je een krabton aanschaffen. Deze zijn speciaal gemaakt voor jouw kat, zodat ze daarmee hun nageltjes kunnen laten slijten. Wil jij weten welke krabton het beste is? Wij zetten de vijf beste krabtonnen voor je op een rij.

Lijst met 5 beste krabtonnen

Duvo krabton 

Nageltjes van katten blijven scherp en gezond als katten regelmatig gaan krabben. De krabton van Duvo is gemaakt van ruw materiaal, zodat de nageltjes erin blijven haken en de loszittende stukken eraf vallen. De katten kunnen ook midden in de krabton spelen dankzij drie gaten en een speeltje dat in het midden hangt. De krabton is 70 centimeter hoog.

Boon krabton 

Met deze krabton vermaakt jouw kat zich optimaal: krabben, spelen én slapen! De krabton van Boon is de nieuwe favoriete plek van jouw harige vriend. Deze krabton telt twee verdiepingen en is gemaakt van sisal, waardoor jouw kat zijn nagels kan verzorgen. Boven op de krabton zit een kussen, waar jouw kat lekker op kan slapen. Elke verdieping heeft een gat, zodat jouw huisdier in en uit de krabton kan gaan. De krabton is 75 centimeter hoog.

D&D krabton 

De krabton van D&D is niet alleen een plek om aan te krabben, maar ook om in te slapen. De krabton is volledig bedekt met duurzaam jute waar jouw katachtige vriend zijn nageltjes aan kan slijpen. Met twee gaten in de ton die bedekt zijn met pluche en een kussen boven op de ton, kan jouw kat zelf bepalen waar hij zijn dutje gaat doen. De krabton is 72 centimeter hoog.

RHRQuality krabton 

Deze krabton is speciaal gemaakt voor onze grote kattenvrienden. De krabton van RHRQuality is maar liefst 110 centimeter hoog en is gemaakt van een zeer sterk materiaal. De buitenkant van de krabton is gemaakt van sisalkleed. Met vier slaapplekken heeft jouw kat alle mogelijkheden om te relaxen. Deze krabton is geschikt voor bijvoorbeeld een Maine Coon of een Noorse Boskat. 

Trixie krabton

De stevige krabton van Trixie is geschikt voor iedere kat. Met de verschillende niveaus in de krabton die zijn bedekt met pluche kan jouw kat lekker zacht slapen. Op het onderste niveau ligt een wendbaar kussen en niveau twee en drie zijn met elkaar verbonden. Zo kan jouw kat lekker ravotten in de krabton en slapen wanneer hij eraan toe is. De krabton is 85 centimeter hoog.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik de juiste krabton?

Een kat wil krabben, dus kies een krabton die voor jouw kat groot genoeg is. Kies een krabton waar jouw kat gestrekt tegenaan kan staan. Als je een grote kat hebt zoals een Noorse Boskat, let er dan op dat de bodem extra verzwaard is. Zo zorg je ervoor dat de krabton niet omver wordt getrokken. Daarnaast zegt de dikte van de krabton iets over de kwaliteit. Een dunne wand zal namelijk eerder slijten dan een dikke wand. Zorg ervoor dat je een krabton koopt met een dikke wand, zodat ook de sterke katten zich kunnen uitleven op de krabton.

Welke voordelen biedt een krabton?

Een kat wil graag in de hoogte klimmen, zodat hij zijn territorium in het zicht heeft. Een krabton is hiervoor ideaal: de bovenkant is namelijk plat en daar kan jouw kat op liggen. Daarnaast zijn katten van nature jachtdieren, die graag hun nagels willen slijpen. Hiervoor is een krabton een goede oplossing. Bovendien kan het de stress of spanning verlagen, omdat de kat aan de krabton kan krabben, rekken en strekken. Ook hebben de meeste krabtonnen holletjes, waar de kat zich in kan terugtrekken.

Wat is het verschil tussen een krabpaal en een krabton?

Een krabpaal en een krabton hebben dezelfde functie: ze zijn allebei gemaakt om aan te krabben. Toch neemt een krabpaal minder ruimte in beslag dan een krabton. Echter, is een krabton ook bedoeld om in te gaan slapen en te spelen, hoewel een krabpaal alleen geschikt is om aan te krabben.

Recente artikelen
Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten
Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of…
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.