BlogInformatief

5x Beste Grote Kattenbak

3 Minuten

Wanneer een grote kat zoals een Maine Coon deel uitmaakt van jouw gezin, is het nodig om spullen aan te passen aan zijn lengte. Zo heb je bijvoorbeeld ook een grote kattenbak nodig waar hij in kan zitten en waar hij zich in kan omkeren. Als je accessoires voor jouw kat koopt, bekijk dan goed of het geschikt is voor jouw grote harige vriend. Wil jij een grote kattenbak aanschaffen die voldoet aan de behoeften van jouw kat? Wij zetten de vijf beste grote kattenbakken voor je op een rij.

Lijst met 5 beste grote kattenbakken

Beeztees grote kattenbak

De grote kattenbak van Beeztees is eenvoudig, maar ruim genoeg voor jouw grote huisdier. De kattenbak is voorzien van een grote klep aan de voorkant, zodat jouw kat makkelijk de kattenbak kan betreden. Dankzij het handvat aan de bovenkant kun je de kattenbak makkelijk verplaatsen om het te verschonen. De afmetingen van de kattenbak zijn 59 x 39 x 41 centimeter. 

Imac grote kattenbak

Een ruime kattenbak is belangrijk als jouw kat zijn behoefte moet doen. De grote kattenbak van Imac biedt een gebruiksvriendelijk toilet voor jouw kat. Boven op de kattenbak zit een actief koolfilter, wat vieze luchtjes binnenhoudt. Zo heb je minder last van nare geurtjes en toch zit er voldoende circulatie in de kattenbak. Ook zit er een bijpassend schepje bij. De afmetingen van de kattenbak zijn 50 x 40 x 40 centimeter.

PeeWee grote kattenbak

PeeWee’s grote kattenbak is speciaal gemaakt voor katten met een groot postuur. Een groot voordeel aan deze kattenbak is dat de bak is voorzien van een zeef, een onderbak en een bovenbak. Wanneer de kat zijn behoefte doet, zal zijn behoefte in de onderbak vallen. Zo kun jij deze kattenbak eenvoudig schoonmaken, zonder te veel poespas! De afmetingen van de kattenbak zijn 66,5 x 48,5 x 46,5 centimeter.

Ebi grote kattenbak

Zonder gedoe kunnen katten gebruik maken van de grote kattenbak van Ebi. Dankzij de grootte van de kattenbak kunnen katten zich makkelijk omdraaien en kunnen sommige katten er zelfs in rechtop staan. De kattenbak is zo groot, dat er een zak van twintig kilo kattengrit in kan. Daarnaast beschikt de kattenbak over een kliksysteem en een handvat. De afmetingen van de kattenbak zijn 56 x 70 x 46 centimeter.

Moderna Products grote kattenbak

Jouw kat kan ongestoord zijn behoefte doen op de grote kattenbak van Moderna Products. Wanneer jouw kat door het klapdeurtje gaat, heeft hij alle privacy. In de bovenkap is een filter gevestigd, dat de nare geurtjes tegenhoudt. In de kattenbak hangt een schepje, zodat je eenvoudig de kattenbak kunt schoonmaken. De afmetingen van de kattenbak zijn 50 x 39 x 37 centimeter.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een grote kattenbak?

Als een grote kat rondslentert in jouw huis, voelt jouw kat zich meer op zijn gemak op een grote kattenbak dan op een kleine kattenbak. Zo heeft jouw kat minder ongelukjes buiten de kattenbak. Ook zal de kat minder snel zijn behoefte doen tegen de rand van een grote kattenbak. Dat wil niet zeggen dat een kleine kattenbak niet geschikt is voor jouw grote kat, maar het kan zijn dat dat minder comfortabel is voor hem.

Wat is het juiste formaat van een kattenbak?

De regel ‘hoe groter hoe beter’ geldt in dit geval ook voor een kattenbak. Een goede kattenbak heeft de volgende specificaties: een rechthoekige kattenbak die minimaal 1,5 keer de lengte heeft van de grootte van de kat – van neus tot staart-, of een minimum heeft van 56 x 43 centimeter. Het gaat hierbij overigens niet om kattenbakken die zelfreinigend zijn of die een schoonmaaksysteem hebben.

Wanneer heeft mijn kat een grote kattenbak nodig?

Wanneer een kattenbak klein is, kunnen ze frustratie ervaren. Toch blijven ze hun behoefte doen op de kattenbak, omdat het instinct om op de kattenbak te plassen te sterk is. Zelfs als er geen zindelijkheidsproblemen ontstaan, kan het zijn dat de toiletervaring ongemakkelijk is voor de kat. Dit kan er op den duur wel voor zorgen dat hij onzindelijk wordt en andere gedragsproblemen krijgt. Een grote kattenbak is dus nodig om ervoor te zorgen dat jouw kat zich ontspannen en comfortabel voelt.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.