BlogInformatief

5x Beste Kattendraagtas

3 Minuten

Katten vinden reizen vaak geen pretje. Toch ontkomen ze er niet aan: vroeg of laat moeten ze wel een keer naar de dierenarts. Katten blijven liever thuis in hun veilige omgeving. Om het de kat zo prettig mogelijk te maken onderweg, is het belangrijk dat de reis van de kat soepel verloopt. Met een kattendraagtas kun jij je kat op een fijne manier vervoeren. Wil jij ook op reis met je kat? Hieronder staan de vijf beste kattendraagtassen.

Lijst met 5 beste kattendraagtassen

Kerbl kattendraagtas

De kattendraagtas van Kerbl is ideaal voor als je met jouw harige vriend op reis gaat. Deze tas kan namelijk van boven en van voren geopend worden, zodat je jouw kat makkelijk in de tas kunt leggen. Daarnaast is de tas voorzien van een zijzak met ritssluiting, zodat je hier bijvoorbeeld de brokjes in kwijt kan. Dankzij het kussentje in de tas ligt jouw kat comfortabel. Laat de reis maar beginnen!

Space-Cats kattendraagtas

Je kunt jouw kat op een unieke, goede en mooie manier vervoeren met de kattendraagtas van Space-Cats. Deze tas is een rugzak met een doorzichtige capsule en een stevig afsluitrooster. Met de rugzakbanden kun je de rugzak verstellen, zodat iedere kattenliefhebber de rugzak kan dragen. De rugzak heeft een drinkfleshouder, zodat jouw kat altijd drinkwater bij zich heeft.

Ebi kattendraagtas

Wanneer jouw kat graag alles in de gaten wil houden, is de kattendraagtas van Ebi een uitvinding. Deze tas is namelijk voorzien van gaas aan alle kanten. Zo kan jouw kater naar buiten kijken en heeft de tas een goede luchtcirculatie. Met de ritssluitingen aan de zij- en bovenkant kun jij jouw kat makkelijk in de tas plaatsen. 

Rexa kattendraagtas

De stevige en nette kattendraagtas van Rexa is perfect voor lange wandeltochten, vakanties of een bezoek aan de dierenarts. De tas is gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat zorgt voor maximale duurzaamheid en comfort voor jouw kat. In de twee zijvakken kun je bijvoorbeeld brokjes kwijt. Dankzij het mesh-venster kan jouw kat niet alleen genieten van het uitzicht, maar heeft ook een goede ventilatie. Daarnaast zakt de kattendraagtas niet in elkaar als de tas wordt gedragen.

WorldPet kattendraagtas

De kattendraagtas van WorldPet is opvouwbaar. De draagtas is ontworpen om een zo hoog mogelijk comfort-gehalte na te bootsen. Zo kun jij samen met jouw kat genieten van een wandeltocht, fietsroute of een vakantie. Ook is de tas geschikt om jouw kat mee naar de dierenarts te brengen. Met het gaasvenster kan jouw kat goed ademen. Daarnaast is de tas voorzien van opbergvakken.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een kastendraagtas en een reismand?

Een kattendraagtas en een reismand zijn allebei bedoeld om jouw huisdier mee te vervoeren. Het verschil zit ‘m in het materiaal en comfort. Een reismand is namelijk gemaakt van hard kunststof, zodat de reismand wel tegen een stootje kan. Als je een stuk gaat lopen of bijvoorbeeld op reis gaat met jouw kat, is een kattendraagtas praktischer. Deze kun je namelijk over je schouder of rug dragen. Ook zijn deze tassen meestal voorzien van veel opbergruimte.

Waar moet ik op letten als ik een kattendraagtas wil kopen?

Als je een kattendraagtas wil aanschaffen, kun je letten op de volgende zaken:
– Afmetingen: Klein of groot, dik of dun: voor iedere kat is er een geschikte kattendraagtas. Toch is het belangrijk dat jouw kat voldoende bewegingsruimte heeft in de tas. Let daarom op de afmetingen van de tas én hoeveel kilo de tas mag dragen.
– Materiaal: Wanneer je het design van de tas belangrijk vindt of de hygiëne, kun je letten op de stof waarvan de tas is gemaakt. Veel tassen zijn gemaakt van nylon of polyester, welke makkelijk schoon te maken zijn.
– Luchtcirculatie: Het is belangrijk dat de draagtas zorgt voor voldoende luchtcirculatie. Kies daarom voor een draagtas met voldoende ventilatiegaten of -roosters.

Wat zijn de voordelen van een kattendraagtas?

Wanneer jouw kat een hekel heeft om vervoerd te worden in een reismand, kun je een kattendraagtas proberen. Sommige katten raken hierdoor minder gestrest, omdat de kat naar buiten kan kijken. Ook is het materiaal zachter, lichter en makkelijker te dragen. Als je de kattendraagtas niet meer nodig hebt, kun je de tas eenvoudig opvouwen en opbergen.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.