BlogInformatief

5x Beste Krabplank

3 Minuten

Katten krabben van nature graag aan ruw materiaal, zoals boomschors of hout. Dit heeft meerdere redenen: ze laten zo hun geur achter, onderhouden hun nagels en het verlaagt de stress. Als jij jouw kostbare meubels krabvrij wil houden, is het aan te raden om een krabplank aan te schaffen. Hier kunnen ze aan krabben, rekken en strekken en het past in iedere ruimte. Wil jij ook een krabplank kopen om te voorkomen dat er wordt gekrabd aan jouw spullen? Lees hieronder de vijf beste krabplanken.

Lijst met 5 beste krabplanken

Beeztees krabplank

Met de krabplank van Beeztees zorg jij ervoor dat jouw meubels onbeschadigd blijven. De extra grote plank kun je bevestigen aan de muur op een plek waar jouw kat graag krabt. In de plank zit catnip: een geurtje wat katten lekker vinden. Dat zorgt ervoor dat jouw kat zijn natuurlijke krabbehoefte kwijt kan. De plank bestaat uit sisal, zodat jouw kat zijn nageltjes goed kan onderhouden.

Happy Pet krabplank

De Happy Pet-krabplank is een kartonnen krabvlak voor jouw kat. Ook wordt er bij deze plank catnip bijgeleverd. Deze kun je op de plank uitstrooien, om de plank aantrekkelijker te maken voor jouw kat. Dankzij het lichte gewicht van de plank kun je ‘m overal mee naartoe nemen, omdat het van karton is gemaakt. Zo kan jouw kat waar en wanneer gebruikmaken van de krabplank.

Adori krabplank

Sommige katten krabben liever horizontaal dan verticaal. Met de krabplank van Adori wordt dat mogelijk gemaakt: deze plank heeft namelijk een golvende vorm. De krabplank is gemaakt van karton en zal de nagels van jouw kat onderhouden. Het motief met zwarte katjes aan de zijkant maakt de krabplank helemaal af.

Trixie krabplank

De voorkant van de krabplank van Trixie is gemaakt van sisal en de achterkant is gemaakt van fleecekleed. Je kunt deze krabplank bevestigen aan de muur, zodat de krabplank niet veel ruimte in beslag neemt. Het formaat van deze krabplank is ook geschikt voor grotere katten.

Ebi krabplank

De dunne hoekkrabplank van Ebi beschermd hoeken bij jou in huis. Omdat de krabplank zo dun is, valt het niet op dat er een krabplank in de hoek van de muur is bevestigd. De krabplank is gemaakt van sisal, zodat de kattennagels goed worden onderhouden. Katten kunnen zonder problemen losgaan om te krabben, omdat de krabplank van lichtgewicht is.

Veelgestelde vragen

Wat is catnip?

Catnip wordt in de volksmond ook wel ‘wild kattenkruid’ genoemd. Dit is een plantje dat familie is van de munt-machtigen. In wild kattenkruid zit een stofje die erg aantrekkelijk is voor katten. Als jouw kat in aanraking komt, moet je niet raar opkijken als jouw kat gekke bewegingen gaat maken. Over het algemeen raken katten erg enthousiast van catnip. Ze kunnen bijvoorbeeld overdreven gaan rollen of rare geluidjes maken. Catnip is niet schadelijk voor jouw kat en ze kunnen hier niet verslaafd aan raken. Je kunt catnip in de krabplank strooien, zodat de plank aantrekkelijk wordt gezien door jouw kat.

Hoe kies ik een geschikte krabplank?

Krabplanken zijn er in verschillende soorten en maten. ALs jouw kat graag in de gordijnen hangt of aan meubels krabt, kun je een krabplank aan de muur bevestigen. Wel moet je rekening houden met de grootte van jouw kat. Wanneer jouw kat groot en sterk is, hebben ze vaak een stevige en stabiele krabplank nodig. Deze zijn over het algemeen zwaarder en breder. Als jouw kat van spelen houdt, kun je ervoor kiezen om een krabplank aan te schaffen waar een speeltje in zit. Zo kan jouw kat zijn energie kwijt door te spelen én te krabben.

Waar is een krabplank van gemaakt?

Er bestaan verschillende soorten krabplanken met elk hun eigen materiaal:
– Hout: Krabplanken die zijn gemaakt van hout zijn stevig en duurzaam. Hout is namelijk steviger en zwaarder dan andere materialen, zodat deze niet snel zal verschuiven. Ook blijft de kwaliteit langer behouden.
– Sisal: Een kat zijn nagels worden steeds scherper dankzij sisal. Sisal is bovendien stevig en zal lang meegaan.
– Karton: Elke kattenbaas weet dat katten van karton houden. Ook is dat een goed materiaal om de nagels mee te slijten.

Recente artikelen
Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten
Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of…
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.