BlogInformatief

5x Beste Kattenborstel

3 Minuten

Katten zijn schone dieren en wassen zichzelf regelmatig. Toch moet je ze af en toe even een handje helpen. Katten moeten namelijk elke dag geborsteld worden met een kattenborstel, zelfs als jouw kat kortharig is. Fijn voor jouw kat, maar ook voor jou: wanneer je jouw kat vaak borstelt, bespaar je een hoop stofzuigerzakken gevuld met kattenhaar. Wil jij ook een kattenborstel aanschaffen voor jouw harige vriend? Hieronder zetten wij de vijf beste kattenborstels voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattenborstels

Furminator kattenborstel

De Furminator-kattenborstel is speciaal ontworpen om de ondervacht vrij van losse haren te voorzien. Het is een pijnloze kattenborstel zonder mesjes, waardoor de huid onbeschadigd blijft. Ook wordt door het borstelen de natuurlijke vetlaag van de vacht gestimuleerd. Zo krijgt jouw spinnende huisdier een mooie glanzende vacht. De materialen van de borstel zijn vrij van lood, cadmium en overige giftige stoffen.

Woodoro kattenborstel

De kattenborstel van Woodoro is ook speciaal ontworpen voor het losmaken van de haren in de ondervacht. Deze kattenborstel heeft twee verschillende kanten: een kant met negen tanden, welke ideaal is voor het verwijderen van harde klitten en een zijde van twaalf tanden, waarmee je de haren kunt uitdunnen. 

TwinQ kattenborstel

Met de TwinQ-kattenborstel kun jij jouw kat borstelen binnen een paar minuten. Dankzij de afgeronde mesjes aan de uiteindes kun jij de ondervacht zonder pijn borstelen. Ook is deze kattenborstel voorzien van een zijde met negen tanden en een zijde met twaalf tanden. De borstel is gemaakt van roestvrij staal en is geschikt voor katten met middellang tot lang haar.

Beeztees kattenborstel

Het ideale hulpmiddel om het vuil en de klitten in de kattenvacht te verwijderen: de kattenborstel van Beeztees. De tanden van de borstel zijn aan het einde gebogen, zodat jouw kat geen last heeft van pijn tijdens het borstelen. De borstel is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Voor de kortharige katten is deze borstel minder geschikt.

StarGoods kattenborstel

Tot 95 procent van het dode haar haal je weg met de kattenborstel van StarGoods. Ook kun je klitten, knopen, vervelling en matten op een zachte manier verwijderen. Met het twee-in-een ontwerp masseer jij jouw diertje terwijl je aan het borstelen bent. De eindes van de borstel zijn gebogen. Dit zorgt ervoor dat jouw harige gezinslid geen pijn zal ervaren.

Veelgestelde vragen

Hoe laat ik mijn kat wennen aan de kattenborstel?

Als jouw kat erg zenuwachtig wordt als hij in de buurt is van de kattenborstel, kun je rekening houden met een aantal tips.
– Veilige omgeving: Katten voelen zich op hun gemak als ze zich in een veilige omgeving bevinden. Zorg er dus voor dat jouw kat op een veilige plek zit wanneer jij hem wil gaan borstelen.
– Voorbereiding: Zorg ervoor dat je alle spullen bij de hand hebt, voordat je gaat beginnen met borstelen. Zo hoef je niet onnodig weg te lopen bij jouw kat.
– Belonen: Wanneer jij jouw kat aan het borstelen bent, kun je de kat af en toe belonen. Zo associeert hij wellicht het borstelen op den duur met iets leuks.
– Opbouwen: Als jouw kat nog niet gewend is aan de borstel, kun je het borstelen opbouwen. Begin met een korte borstelsessie en in de loop van de tijd kun je het borstelen uitbreiden. Ook is het aan te raden om jouw kat op hetzelfde tijdstip te borstelen, zodat hij hieraan kan wennen.

Waarom moet ik een kattenborstel gebruiken?

Allereerst zullen er veel meer haren rond dwarrelen als je geen kattenborstel gebruikt. Ook kun je minder snel checken of jouw kat last heeft van ongedierte. Daarnaast krijgt jouw kat knopen, zeker als jouw kat langharig is. Het gevolg hiervan is een geïrriteerde kat die zichzelf niet goed kan schoonmaken. Dit geldt ook voor kortharige katten. Wanneer jij regelmatig jouw kat borstelt, stimuleer je de bloedsomloop en krijgt jouw kat een glanzende vacht.

Hoe borstel ik mijn kat?

Ga allereerst met jouw hand over zijn vacht om te voelen of er ergens klitten zitten. Wanneer dit dicht bij de ogen, neus en oren is, wees dan voorzichtig. Ga met de borstel mee in de richting van de haargroei: zo voorkom je dat de haarzakjes beschadigd raken. Was de borstel na elk gebruik.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.