BlogInformatief

5x Beste Kattenhalsband

3 Minuten

Een kattenhalsband kan meerdere functies hebben. Een kattenhalsband kan helpen jouw kat meer op te laten vallen, om het kattenluikje mee te openen of om het huisadres aan te verbinden. Toch wil niet elke kat een halsband om. Het hangt dus sterk af van het karakter van jouw kat welke halsband geschikt is. Wil jij ook dit accessoire kopen voor jouw pluizige viervoeter? Hieronder zetten wij de vijf beste kattenhalsbanden voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattenhalsbanden

Lief! Lifestyle kattenhalsband

Deze schattige halsband van Lief! Lifestyle is aan de buitenkant gemaakt van leer en de binnenkant is voorzien van vilt. Ook zit er aan het uiteinde een stuk elastiek, wat betekent dat het halsbandje afschiet als de kat ergens vast komt te zitten. Dit maakt de halsband volkomen veilig. Wel kan de halsband groter uitvallen.

Beeztees kattenhalsband

De kattenhalsband van Beeztees heeft een goede pasvorm en is veilig voor de kat. De halsband is namelijk voorzien van elastiek, zodat de kat zichzelf kan bevrijden als hij vast komt te zitten. De halsband is gemaakt van suède wat erg comfortabel is voor jouw spinnende gezinslid. Ook is de halsband voorzien van een belletje, zodat je altijd hoort waar jouw kat uithangt.

ACE Pets kattenhalsband

Als jouw kat vaak op stap gaat naar buiten, is het belangrijk dat jouw kat gezien wordt. Met de reflecterende streep aan de halsband van ACE Pets is jouw kat ook in het donker goed zichtbaar voor alle weggebruikers. Ook is deze halsband voorzien van een belletje en een handige sluiting, die openspringt als de kat ergens aan achter blijft haken.

Nobby kattenhalsband

De kattenhalsband van Nobby is gemaakt van gevoerd nylon met vilt en een leren label. Deze kattenhalsband heeft een elastisch gedeelte, wat ervoor zorgt dat jouw kat kan ontsnappen als hij ergens achter blijft haken. Bovendien zit er aan de halsband een belletje, zodat vogels en andere dieren jouw kat van ver horen aankomen. Op het leren gedeelte staat de tekst ‘My boss’, waar je op de achterkant bijvoorbeeld jouw adres of telefoonnummer kunt schrijven.

Tiban kattenhalsband

De stijlvolle kattenhalsband van Tiban is gemaakt van 100 procent katoen. De halsband is voorzien van een veilige sluiting, die automatisch losschiet als er een trekkracht plaatsvindt van twee kilo. Bovendien worden vogels afgeschrikt dankzij het belletje. Met het ontwerp van de kattenhalsband wordt jouw lieve kater een waar fashionicoon.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn kat uitlaten met een kattenhalsband?

Als je jouw kat wil uitlaten, kun je het beste een tuigje gebruiken in plaats van een halsband. Je kunt namelijk de spieren van jouw kat beschadigen als hij wordt uitgelaten met een halsband, en ook kan de halsband sneller losschieten als je eraan trekt. Sommige halsbanden zijn voorzien van een veiligheidssluiting die losschiet als de kat ergens aan achter blijft haken. Ook hoef je katten niet per se uit te laten. Echter, als je een onrustige kat hebt, kan een tuigje een goede oplossing zijn zodat hij zijn overtollige energie kwijt kan.

Hoe laat ik mijn kat wennen aan een kattenhalsband?

Een kat kan een opdringerig gevoel krijgen als je een halsband omdoet. Dit gevoel is sterker bij een volwassen kat die nog nooit een halsband heeft gedragen. Als je merkt dat jouw kat het niet prettig vindt om een halsband te dragen, kun je de volgende stappen ondernemen:
– Laat de kat wennen aan de halsband. Leg de halsband voor de kat neer en laat hem eraan ruiken. Je kunt de halsband neerleggen op een comfortabele plek, zoals zijn slaapplek;
– Doe de halsband om als de kat ontspannen is;
– Laat de kat wennen aan de halsband door de halsband eerst een paar minuten om te doen en vervolgens weer af te doen. Verleng deze minuten elke dag;
– Beloon de kat wanneer hij de halsband omheeft;
– De halsband zit goed als er twee vingers tussen de halsband en de huid passen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kattenhalsband?

Je kunt aan de hand van een kattenhalsband weten waar jouw kat is, bijvoorbeeld door een belletje of GPS-tracker. Daarnaast kun je jouw adres of telefoonnummer achterlaten als jouw kat iets te ver is weggelopen van huis. Er bestaan ook kattenhalsbanden die een kattenluik doen openen.

Echter, kan een halsband vervelend aanvoelen voor jouw kat. Het beestje kan veel gaan krabben en zo de huid beschadigen. Ook kan jouw kat gehoorbeschadiging oplopen als jouw harige vriend te lang met een halsband met een belletje rondloopt.

Recente artikelen
Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten
Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of…
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.