BlogInformatief

5x Beste Kattenspeeltje

3 Minuten

Het hebben van een kat in huis is altijd gezellig. Ze zijn lief, zijn altijd in voor een aai en maken onze dag meestal compleet. Toch is het goed om te weten wat jouw kat allemaal nodig heeft om het diertje een goed leven te bieden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te spelen met jouw kat, ter vervanging van de jacht. Zorg er dus voor dat jouw kat zijn energie kwijt kan. Wil jij ook jouw kat vermaken met speeltjes? Hieronder zetten wij de vijf beste kattenspeeltjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattenspeeltjes

Pettadore kattenspeeltje

Het jachtinstinct van jouw kat komt ten goede met het kattenspeeltje van Pettadore. Dit speeltje heeft namelijk een ingebouwde laserlamp. Met de meegeleverde app kun jij zelf het lampje besturen, of je kunt instellen dat het lampje automatisch gaat bewegen. Je kunt het speeltje aansluiten op een powerbank en na vijf minuten zal het speeltje uitgaan. Let er op dat er geen powerbank wordt meegeleverd.

Cless kattenspeeltje

Het Cless-kattenspeeltje is een laserpen. Dit is een klein pennetje waar een laserstraaltje inzit, zodat jij zelf de laserstraal kan bewegen. De pen heeft drie standen: een laserstraal, een zaklamp en een blacklight. Het is belangrijk om deze straal niet in de ogen van de kat en van jouzelf te schijnen. De pen is USB-oplaadbaar, zodat je niet continu de batterijen hoeft te vervangen. Zo kun jij lekker lang spelen met jouw kat!

Trixie kattenspeeltje

Spelenderwijs kan jouw kat zijn beloning vinden in het kattenspeeltje van Trixie. Het is een wit bordspel met vijf verschillende spelletjes, waar je op verschillende manieren brokjes in kunt verstoppen. Jouw harige vriend zal met zijn pootjes de brokjes eruit moeten vissen. Dit bord voorkomt dat jouw kat het voer naar binnen gaat schrokken. Ook zorgt dit bordspel ervoor dat jouw kat genoeg uitdaging krijgt.

Make Me Purr kattenspeeltje

De schattige kattenspeeltjes van Make Me Purr zijn ideaal voor iedere kat. Deze mini-speeltjes zijn gemaakt in Japan, met een stevige kwaliteit en een superschattig design. De speeltjes zijn gemaakt met 100 procent biologisch kattenkruid, zodat jouw kat de speeltjes aantrekkelijker zal vinden. Ook kun je deze speeltjes verstoppen achter bijvoorbeeld de bank. Zo ziet jouw kat dit speeltje als een prooi en wordt zijn jachtinstinct nagebootst.

District 70 kattenspeeltje

Voor binnenkatten is het kattenspeeltje van District 70 een ware uitvinding. Met dit kattenspeeltje wordt het jachtinstinct gestimuleerd, doordat het speeltje ronddraait en geluid maakt. Binnen in het kattenspeeltje zit een balletje dat geluid maakt. Als jouw kat zijn nagels moet slijpen, kan hij krabben aan het golfkarton boven op het speeltje. Win-winsituatie!

Veelgestelde vragen

Waarom zijn kattenspeeltjes belangrijk voor een kat?

Katten hebben voldoende aandacht nodig. Veel mensen denken dat katten zichzelf prima kunnen vermaken als je hen een speeltje geeft. Echter, is dit niet waar. Katten willen graag met iemand spelen zodat het spelen voor een lange tijd leuk blijft. Bovendien zal de band tussen jou en jouw huisdier hechter worden als je regelmatig speelt met jouw kat. Ook kun je jouw kat genoeg beweging geven met een kattenspeeltje, als jouw kat bijvoorbeeld last heeft van overgewicht. Daarnaast moeten de meeste katten hun energie kwijt, om te voorkomen dat ze geïrriteerd raken.

Hoe lang moet ik met mijn kat spelen?

Hoe lang je met jouw kat moet spelen, hangt af van verschillende omstandigheden. Zo speelt bijvoorbeeld de leeftijd, de fysieke conditie en het ras van jouw kat mee. Wanneer jouw kat overgewicht heeft, zal hij sneller uitgeput zijn en is het speelkwartier al binnen twee minuten voorbij. Als jouw kat graag speelt en veel energie heeft, ga dan vaak met hem spelen. Meestal is een half uur per dag genoeg.

Hoe moet ik spelen met mijn kat?

Het komt weleens voor dat de baasjes van de kat niet goed weten hoe ze om moeten gaan met de kattenspeeltjes. De eerste regel is dat je de kat niet moet overspoelen met kastenspeeltjes. Ook moet je het kattenspeeltje niet continu in de buurt van de kat laten. Katten raken hier anders snel op uitgekeken. Wanneer je merkt dat jouw kat zich verveelt, kun je een speeltje erbij pakken.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.