BlogInformatief

5x Beste Kattendeken

2 Minuten

Wist je dat katten gemiddeld zo’n zestien uur per dag slapen? Slaap is een belangrijke factor voor de gezondheid van jouw kat. Met een kattendeken zorg jij ervoor dat jouw kat een zacht slaapplekje heeft. Bovendien biedt een kattendeken een warme ondergrond. Wanneer je een speelse kat hebt, kun je een kattendeken gebruiken ter bescherming van jouw meubels. Wil jij ook een kattendeken aanschaffen voor jouw spinnende vriend? Hieronder zetten wij de vijf beste kattendekens voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattendekens

Adori kattendeken

De kattendeken van Adori is een vetbed. Een vetbed heeft een absorberend vermogen, waardoor het dekentje de lichaamswarmte van jouw kat opneemt. Ook als jouw kat (nog) niet zindelijk is, wordt dit vocht opgenomen door het vetbed. Zo wordt jouw meubilair beschermd. Bovendien kun je deze kattendeken uitwassen in de wasmachine en kun je de kattenharen eenvoudig verwijderen met de stofzuiger. Vooral voor grote katten is deze kattendeken fijn: de afmetingen zijn namelijk 122 x 75 centimeter.

Trixie kattendeken

De zachte kattendeken van Trixie is gemaakt van fleece. Je kunt de deken gebruiken ter bescherming van jouw meubels, in de auto of als een zachte slaapdeken. Wanneer de kattendeken aan een schoonmaakbeurt toe is, kun je ‘m eenvoudig wassen in de wasmachine op dertig graden. De afmetingen van het dekentje zijn 75 x 50 centimeter.

wkproductsnl kattendeken

Met de kattendeken van wkproductsnl houd jij jouw bank haarvrij. Vooral voor de kleine viervoeters is deze deken ideaal. De deken is gemaakt van 100 procent polyester en is in twee verschillende kleuren beschikbaar. Vooral tijdens de koude winterdagen kan jouw kat heerlijk wegdromen in dit warme dekentje. De afmetingen van deze kattendeken zijn 77 x 55 centimeter.

Duvo+ kattendeken

Maximaal comfort is gegarandeerd met de kattendeken van Duvo+. Het dekentje is namelijk gemaakt van zacht en warm fleece. Je kunt met het dekentje jouw kat lekker warm instoppen en beschermen tegen de koude winterdagen. Ook met dit dekentje voorkom jij krassen en kattenharen op het meubilair. Je kunt de kattendeken uitwassen in de wasmachine. De kattendeken heeft een grootte van 100 x 70 centimeter. 

Jara kattendeken

Als je een warm plekje wil creëren voor jouw kat, kun je kiezen voor de kattendeken van Jara. Dit fleecekleed heeft naast zijn warme uitstraling ook een schattig design. Het dekentje is namelijk voorzien van dierenpootjes. De deken is beschikbaar in drie verschillende kleuren en is 76 centimeter lang en 52 centimeter breed. Je kunt de kattendeken weer fris en fruitig krijgen dankzij een wasbeurt in de wasmachine.

Veelgestelde vragen

Is het normaal dat mijn kat zo veel slaapt?

Hoeveel jouw kat slaapt, hangt af van zijn leeftijd. Een kitten slaapt zo ongeveer de hele dag: zo’n twintig tot 24 uur per dag. Een volwassen kat slaapt gemiddeld vijftien uur per dag en oudere katten slapen ongeveer twintig uur per dag. Ook slapen katten in verschillende etappes: elk dutje duurt ongeveer een kwartier tot een half uur.

Wat is een goede slaapplek voor mijn kat?

Een kat vindt het prettig om te slapen in een veilige en rustige omgeving. Veel katten vinden het daarom fijn om hogerop te liggen, bijvoorbeeld op een kast. Zo kan jouw kat de omgeving goed in de gaten houden. Vooral kartonnen dozen en fleecedekentjes zijn geliefd bij katten. Let er wel op dat fleece kan zijn gemaakt van synthetisch materiaal, waardoor jouw kat door de statische lading klitten kan krijgen in zijn vacht.

Wanneer ligt mijn kat ontspannen te slapen?

Een kat slaapt ontspannen als hij languit ligt met zijn poten gestrekt. Ook kun je een ontspannen kat herkennen aan zijn langzaam knipperende oogleden. De oren zijn opgestoken en staan wellicht iets naar voren. Ook hoef je niet raar op te kijken als jouw kat weleens zijn tong naar jou uitsteekt. Dit is een teken dat jouw kat ontspannen en relaxt is. Bovendien is gapen ook een teken dat jouw harige viervoeter zich op mijn gemak voelt.

Recente artikelen
Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten
Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of…
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.