BlogInformatief

5x Beste Speelmuis voor Katten

3 Minuten

We weten allemaal dat katten beschikken over een jachtinstinct. Hoewel jouw kat in huis niet hoeft te jagen omdat hij brokjes krijgt, is het jachtinstinct zo sterk dat ze wel de neiging hebben om te jagen. Zorg bijvoorbeeld dat je speelgoedmuisjes hebt of een muisje aan een hengel. Wanneer jouw kat deze vangt, is hij alsnog trots omdat hij iets gevangen heeft wat erg belangrijk is voor onze spinnende vrienden. Wil jij ook een speelmuis aanschaffen voor jouw kat? Hieronder zetten wij de vijf beste speelmuizen voor je op een rij.

Lijst met 5 beste speelmuizen voor katten

Beeztees speelmuis

Het jachtinstinct en de speelsheid van jouw kat wordt getriggerd door de speelmuis van Beeztees. Dit speelgoed heeft een 2-in-1-functie. Het speelgoed is namelijk voorzien van een hengel met een muisje eraan, die in willekeurige bewegingen ronddraait. Ook kun je de hengel onder een doek verstoppen die ook in willekeurige volgorde beweegt. Zo lijkt het net alsof er een muisje onder het doek beweegt. Bovendien heeft het speelgoed verschillende snelheden. Al met al zal jouw kat wel even zoet zijn met dit speelgoed.

Make Me Purr speelmuis

Met de vijf speelmuisjes inclusief een hengel van Make Me Purr kun jij eindeloos spelen met jouw kat. Je kunt de muisjes afwisselen die jij wilt hangen aan de hengel, of hang er meerdere muisjes tegelijk aan voor een nog groter speelplezier. Dankzij de veren aan de muisjes worden de muisjes als aantrekkelijk gezien door de kat. Genoeg uitdaging is gegarandeerd met deze speelmuisjes en je bouwt een betere band op met jouw kat tijdens het spelen.

3 BMT speelmuis

Het is belangrijk om jouw kat voldoende uitdaging te bieden om, zoals we net al zeiden, het jachtinstinct na te bootsen. Met de twee juten muizen van 3 BMT kun jij jouw kat urenlang vermaken. Verstop het muisje eens achter een kussen of gooi hem weg, zodat jouw kat kan apporteren. Het voordeel van juten is dat deze stof lang meegaat. Dat betekent dus ook dat ze bestemd zijn tegen de scherpe nagels van jouw huistijger. Bovendien zijn deze muisjes zo’n vijf centimeter groot.

Petstages speelmuis

Naast dat het jachtinstinct wordt gestimuleerd, is het ook belangrijk dat jouw kat zijn gebit goed verzorgd. Dankzij speelmuisjes wordt het gebit van jouw harige viervoeter schoongemaakt en het verwijdert tandplak. Het voordeel van dit speelmuisje van Petstages is dat de muisjes zijn voorzien van catnip. Dit is een kruid waardoor jouw kat de muisjes nóg aantrekkelijker vindt.

Trixie speelmuis

Wind de speelmuis van Trixie op en jouw kat zal achter de kat nahollen. Eenmaal gevangen zal jouw kat vol trots laten zien dat hij een cadeautje heeft voor jou. Ook is deze speelmuis voorzien van catnip, waardoor het muisje ineens heel aantrekkelijk wordt voor de kat. Dit muisje is ongeveer acht centimeter groot en biedt urenlang speelplezier.

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om met mijn kat te spelen?

Ongeacht de leeftijd is het goed om met jouw kat te spelen. Jouw kat blijft op deze manier actief, blijft soepel en werkt aan zijn conditie. Daarnaast verbetert het de band tussen jou en jouw kat. Ook een groot voordeel voor jou: wanneer jij vaak gaat spelen met jouw spinnende vriend, werkt dat stressverlagend voor jou en jouw kat. Katten zijn immers gevoelig voor stress.

Wat is het voordeel van een speelgoedmuis?

Zoals net al meerdere keren is benoemd, zijn katten jagers. Om dit jachtinstinct te stimuleren, kun je een speelgoedmuisje gebruiken. Vooral bij binnenkatten is dit heel belangrijk, zodat alsnog hun jachtinstinct wordt bevredigd. Je kunt hiervoor een speelgoedmuisje gebruiken of een muisje aan een hengel. Kat blij, jij blij!

Wat is catnip?

Catnip wordt ook wel kattenkruid genoemd. Kattenkruid is een plantje dat verschillende etherische oliën, vitamines en mineralen bevat. Dit kan een euforisch effect hebben bij een kat. Kattenkruid moet worden ingeademd om een goed effect te hebben. Catnip is niet schadelijk voor de kat, maar als hij te veel binnenkrijgt kan zijn maag van streek raken.

Recente artikelen
BlogGezondheidInformatiefTips

Zo verzorg jij jouw kat optimaal

2 Minuten
Katten zijn echte gezelschapsdieren en kunnen voor behoorlijk wat vermaak zorgen. Wel is het hierbij belangrijk dat je hem of haar de…
BlogInformatief

6x tips om jouw kat te vermaken

2 Minuten
De ene kat kan zichzelf prima vermaken, terwijl de andere kat geregeld vraagt om aandacht. Vooral voor die laatste groep katten is…
BlogInformatiefTips

Neem je een kat in huis? Zo bereid jij je voor

2 Minuten
Het in huis nemen van een kat is natuurlijk een en al gezelligheid. Je kunt ermee knuffelen, mee spelen en daarnaast kan…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.