BlogInformatief

5x Beste Krabpaal

2 Minuten

Als je een kat in huis krijgt, is het de bedoeling dat je jouw spinnende vriend voorziet van zijn basisbehoeften. Zo heeft een kat een krabpaal nodig, omdat katten van nature veel krabben. Dit maakt de kat gelukkig: hij kan zijn energie kwijt, zijn nageltjes worden geslepen en hij kan zich uitrekken tegen de krabpaal. Wil jij ook jouw kat voorzien van dit leuke cadeau? Hieronder zetten wij de vijf beste krabpalen voor je op een rij.

Lijst met 5 beste krabpalen

Beeztees krabpaal

De krabpaal van Beeztees is voor de grotere katten. Deze krabpaal is namelijk zo’n 90 centimeter hoog. Katten vinden het heerlijk om zich uit te rekken terwijl ze aan het krabben zijn en met deze krabpaal kan dat uitstekend. Daarnaast is de paal voorzien van een speelballetje aan een elastieken draad. Dankzij het plateau van 40 x 40 centimeter staat de krabpaal stevig aan de grond.

Ebi krabpaal

De krabpaal van Ebi is voorzien van waterhyacint bladeren en geeft daardoor een natuurlijke uitstraling. Dit maakt de krabpaal zacht en scheurvast. Ook heeft de krabpaal ligvlakken gemaakt van pluche. Wanneer je een speelgrage kat in huis hebt rondlopen, kan hij gebruikmaken van het balletje dat bevestigd is aan de paal. De krabpaal is 64 centimeter hoog.

Designed by Lotte krabpaal

De krabpaal van Designed by Lotte is eigenlijk een krabbol. Dit maakt de krabbol een echte eyecatcher in jouw interieur. Deze krabol is gemaakt van sisaltouw. Om jouw kat te voorzien van nog meer speelplezier, kan jouw kat spelen met het veertje welke bevestigd is aan de bovenkant van de bol. Let er wel op dat deze krabbol aan de kleine kant is: de bol is zo’n 27 centimeter hoog.

Adori krabpaal

Als er meerdere katten rondlopen in jouw huis, kun je kiezen voor de grote en stevige krabpaal van Adori. Deze krabpaal voorziet jouw katten van meerdere behoeften: de katten kunnen spelen, slapen en krabben aan en in de krabpaal. Daarnaast vinden katten het prettig om op een hoog plekje te slapen. Met deze krabpaal kan dat uitstekend: de krabpaal heeft namelijk een hoogte van 178 centimeter. 

s.old krabpaal

Als je geen fan bent van een standaard krabpaal, kun je gaan voor de krabpaal van s.old. Deze krabpaal heeft namelijk de vorm van een cactus. De paal van de cactus is gemaakt van sisaltouw en de boven- en onderkant is gestoffeerd met chenille. Het plateau heeft een doorsnee van veertig centimeter en de cactus zelf is 65 centimeter. Als jouw kat nog even wil spelen na het krabben, kan hij gebruikmaken van het bolletje aan de cactus.

Veelgestelde vragen

Hoe laat ik mijn kat wennen aan een krabpaal?

Sommige katten hebben totaal geen interesse in een krabpaal. Toch is het van groot belang dat jouw kat de meubels met rust laat en gaat krabben aan de krabpaal. Allereerst kun je het lievelingsspeeltje of dekentje van jouw kat op de krabpaal leggen. Zo gaat de krabpaal ruiken naar jouw kat. Vervolgens koppelt de kat de krabpaal aan iets prettigs. Wanneer je een speelse kat hebt, kun je de balletjes aan de krabpaal laten bewegen.

Kan een krabpaal helpen tegen overgewicht van mijn kat?

Binnenkatten slapen ongeveer twaalf tot zestien uur per dag. Toch is het belangrijk dat jouw kat actief blijft voor een optimale gezondheid. Als katten zich vervelen, kunnen ze de motivatie verliezen om te blijven bewegen. Een krabpaal kan uitnodigend zijn voor jouw kat om meer te gaan bewegen. Zo kan jouw kat krabben, klauteren en spelen, waardoor overgewicht kan worden tegengegaan.

Wat is de juiste plek voor een krabpaal?

Het is belangrijk dat je de krabpaal op een plek zet waar jouw kat normaal gesproken ook komt. Zet de krabpaal niet neer op een plek waar waardevolle spullen staan, om te voorkomen dat deze beschadigd raken. Als jouw kat graag naar buiten kijkt, kun je de krabpaal voor het raam zetten. Wanneer je een zware en grote kat hebt, kun je overwegen om de krabpaal tegen de muur te zetten.

Recente artikelen
Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten
Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of…
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.