BlogInformatief

5x Beste Kattenreismand

3 Minuten

Vandaag is het zover: jouw kat moet naar de dierenarts. Een spannende dag voor jouw pluizige vriend, maar misschien ook wel voor jou. Hoe gaat jouw kat reageren op weg naar de dierenarts en hoe kan je het beste jouw kat vervoeren? Met een kattenreismand kun jij jouw kat veilig vervoeren van A naar B, ook al houdt jouw kat er waarschijnlijk niet van. Ben jij als kattenbaas ook van plan om binnenkort een ritje te maken met jouw huisdier? Hieronder zetten wij de vijf beste kattenreismanden voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattenreismanden

Curver kattenreismand

Met de rotan kattenreismand van kunststof kun je veilig en stijlvol op pad met je harige huisgenoot. De kattenreismand van Curver heeft een stevige draagbeugel, zodat je de mand kunt dragen. Deze beugel kun je makkelijk naar achteren klikken, als je bijvoorbeeld de mand wil opbergen. Wanneer jouw kat wil genieten van het uitzicht, kan hij door de openingen kijken aan de voor- en bovenkant. De mand is voorzien van een extra vergrendeling, zodat jouw kat niet kan ontsnappen.

Imac kattenreismand

De kunststof kattenreismand van Imac heeft een metalen deur, een handvat en veel ventilatiegaten. Je kunt het metalen deurtje makkelijk weghalen, zodat jouw kat zonder problemen de kattenreismand kan betreden. Met de kattenreismand kun jij jouw harige bolletje makkelijk meenemen onderweg. Het is een stevige kattenreismand dankzij de vier pootjes aan de onderkant.

Ferplast kattenreismand

De praktische kattenreismand van Ferplast is een veilig vervoersmiddel als jij jouw kater mee gaat nemen op reis. Met het veerslot kun je het deurtje makkelijk openen, welke zorgt voor voldoende luchtcirculatie samen met de openingen aan de zijkant. Het is een grote kattenreismand waar zelfs de grootste katten hun draai in kunnen vinden. Het maximale draaggewicht van deze reismand is acht kilo.

Ebi kattenreismand

Als je een grote kat hebt of twee kleine kittens, is de stevige kattenreismand van Ebi volmaakt. Wanneer jouw huisdier een lange rit voor de boeg heeft, kun je de meegeleverde waterbak aan het deurtje vastmaken. Zo kan jouw diertje voldoende water drinken tijdens de reis. De kunststof mand heeft twee metalen roosters: een aan de bovenkant en een aan de zijkant.

Moderna kattenreismand

De Moderna-kattenreismand heeft een uniek design. Op deze schattige kattenreismand staan namelijk lieve woordjes en een afbeelding van twee verliefde katten. De zachte handgreep zorgt ervoor dat jouw handen onbeschadigd blijven bij het vervoeren van jouw kater. De bovenkant kan van de onderkant worden verwijderd, zodat jouw kat makkelijk in de kattenreismand kan stappen. Ook kun je het deurtje openen.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik mijn kat in de kattenreismand?

Jouw kat vindt het waarschijnlijk geen pretje om in de kattenreismand te worden gezet. In de reismand zitten namelijk onbekende geurtjes en gekke indrukken. Om jouw kat een fijne ervaring te geven met de kattenreismand, kun je het volgende proberen:
– Laat jouw kat van tevoren wennen aan de kattenreismand. Zet de reismand een paar dagen voor de reisdag in de woonkamer en zorg ervoor dat de man geen vieze geurtjes bevat. Je kunt ook een paar brokjes in de reismand leggen.
– Speel met je kat rondom de reismand. Ga bijvoorbeeld met een laserlampje spelen in de buurt van de kattenreismand.
– Je kunt de kat voorzichtig in de reismand plaatsen als de bovenstaande ideeën niet hebben gewerkt. Zet de kat eerst op de achterpoten neer, zodat hij zich niet schrap kan zetten. Als jouw kat bang is, kun je eventueel een deken over de reismand leggen.

Waar moet een kattenreismand aan voldoen?

Allereerst moet de kattenreismand natuurlijk veilig genoeg zijn voor jouw kat. Ook moet de reismand groot genoeg zijn: jouw kat moet zich kunnen omdraaien. Wanneer je de reismand wil schoonmaken, is het handig als de boven- en onderkant losgeklikt kunnen worden. Daarnaast moet de kattenreismand voorzien zijn van voldoende luchtgaten en een deur. Ten slotte is het belangrijk als de reismand gemaakt is van stevig materiaal.

Hoe maak ik een kattenreismand schoon?

Een kunststof kattenreismand kun je het beste schoonmaken met een natte doek. Gebruik geen reiniger waar parfum in zit. Je kunt ook kiezen voor vochtige schoonmaakdoekjes. Ook is het niet verstandig om heet water te gebruiken, daardoor kan het kunststof kromtrekken. Een stoffen kattenreismand kun je schoonmaken volgens de wasvoorschriften.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.