BlogInformatief

5x Beste Kattenkruid

3 Minuten

Kattenkruid, ook wel bekend als catnip, is een plant die familie is van de muntplant. Kattenkruid is erg aantrekkelijk voor katten. Ook is dit een geschikt middel om jouw kat in beweging te krijgen. Katten kunnen van kattenkruid namelijk gaan rollen, tegen voorwerpen aanwrijven en erg gaan spinnen. Je kunt kattenkruid verstoppen in speeltjes, uitstrooien of bij een krabpaal leggen. Wil jij ook jouw kat verwennen met kattenkruid? Lees hieronder de vijf beste kattenkruiden.

Lijst met 5 beste kattenkruiden

TwinQ kattenkruid

Het kattenkruid is in een speeltje van TwinQ verwerkt. Het speeltje, een dansende vis, houdt jouw kat uren bezig. Ideaal als jouw kat veel energie heeft en veel aandacht van je vraagt. Wanneer jouw kat de vis aanraakt, gaat de vis bewegen. Stop eenvoudig het kattenkruid in de vis en jouw kat zal alleen nog maar aandacht hebben voor het dansende visje. Je kunt de vis opladen door middel van een USB-kabel.

KONG kattenkruid

KONG staat bekend om haar speelgoed waar je lekkernijen in kunt stoppen. Naast speelgoed bestaat er ook kattenkruid van het merk KONG. Het kattenkruid wordt geleverd in een bus, met een inhoud van 169 gram. Je kunt dit kattenkruid uitstrooien op de gewenste plek. Wanneer het kattenkruid op is, kun je een navulling bestellen. Zo kan jouw kat altijd blijven rollen in het kruid!

Yeowww kattenkruid

Het kattenkruid van Yeowww is 100 procent biologisch en afkomstig uit Amerika. Dit betekent dat er geen takjes of ander restafval in zit, maar slechts bloesems van het kattenkruid. Dit zorgt ervoor dat jouw kat het kruid langdurig kan ruiken. Na gebruik kun je het zakje van 28,35 gram weer sluiten.

Make Me Purr kattenkruid

Zonde, al die speeltjes die genegeerd worden. Gelukkig is dat met kattenkruid verleden tijd. Strooi het zakje van Make Me Purr uit bij de speeltjes en binnen no time gaat jouw kat – de naam zegt het al – heerlijk spinnen. Wat een verwennerij! Dit zakje heeft een inhoud van 25 gram en het zal de nieuwe beste vriend van jouw kat worden. Het werkt rustgevend, stressverlagend en is laag in calorieën.

Duvo+ kattenkruid

Wil jij geen kruid in een zakje, maar liever de kruid in een spray? Met het kattenkruid in een flesje van Duvo+ kun jij de favoriete speeltjes van jouw harige vriend inspuiten. Ze zullen binnen een handomdraai gaan spelen met de speeltjes! Is jouw bank slachtoffer geworden van de scherpe nagels van jouw spinnende vriend? Je kunt ook de krabpaal inspuiten met kattenkruid, wat de krabpaal extra aantrekkelijk maakt.

Veelgestelde vragen

Is kattenkruid gevaarlijk?

Veel mensen denken dat kattenkruid dezelfde werking heeft als drugs. Maak je echter geen zorgen: kattenkruid is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid van jouw kat. Ook heeft het niet dezelfde werking als drugs en werkt het niet verslavend. Het vrolijke effect duurt ongeveer tien tot vijftien minuten. Na deze minuten keert de kat terug naar zijn normale staat. Het kan wel zo zijn dat hij speelser is dan normaal. Echter, als jouw kat een grote hoeveelheid kattenkruid binnenkrijgt, kan de maag van jouw kat op hol slaan en kan hij buikpijn krijgen. Toch komt dit niet vaak voor.

Wat zijn de voor- en nadelen van kattenkruid?

Kattenkruid verbetert het humeur van jouw kat. Ook is het een volkomen onschadelijk product én katten vinden kattenkruid fantastisch, mits ze erop reageren. Ze worden er erg blij, ontspannen en aanhankelijk van. Bovendien kunnen oude speeltjes weer uit de kast worden getrokken als je er wat kattenkruid instrooit. Een nadeel kan zijn dat katten soms agressief gedrag kunnen vertonen en bij overmatig gebruik buikpijn kunnen krijgen.

Is kattenkruid geschikt voor elke kat?

Meestal reageren kittens niet op kattenkruid totdat ze zes maanden zijn. Ook kunnen katten die veel kattenkruid binnenkrijgen, wennen aan de geur. Dit betekent dat ze er dan minder of helemaal niet meer op gaan reageren. Dit kun je oplossen door een tijdje geen kattenkruid te geven. Ook reageert niet elke kat op kattenkruid. Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van de katten geen ander gevoel krijgt bij kattenkruid.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.