BlogInformatief

5x Beste Kattenhangmat

3 Minuten

Katten brengen een groot deel van de dag slapend door. Voor hen is het hebben van een goed mandje of bed noodzakelijk voor hun gezondheid. Bovendien houden katten ervan om een knus nestje te hebben. Een kattenhangmat zal jouw kat blij maken: het is knus, lekker warm en hij heeft zijn eigen plekje. Wil jij ook een kattenhangmat aanschaffen voor jouw harige vriend, zodat hij heerlijk kan relaxen? Hieronder zetten wij de vijf beste kattenhangmatten voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattenhangmatten

Beeztees kattenhangmat

Jouw kattenvriend heeft met de kattenhangmat van Beeztees een privéplekje. Deze hangmat hang je namelijk op aan de radiator, zodat jouw kat het nooit meer koud heeft. De hangmat heeft een pluche hoes, waardoor jouw kat extra zacht kan slapen. Ook neemt deze hangmat niet veel ruimte in beslag: ideaal voor jou, maar ook voor jouw huisdier.

Tigerfield kattenhangmat

Is de vensterbank de favoriete plek van jouw kat? Dan maak je wellicht jouw huisdier blij met de kattenhangmat van Tigerfield. Deze kattenhangmat maak je vast aan het raam met vier zuignappen. Deze hangmat houdt katten tot en met twintig kilo. Als de hoes vies is geworden, kun je ‘m eenvoudig uitwassen in de wasmachine waardoor de hangmat daarna weer fris en fruitig is. Zo kan jouw geliefde kat elk moment met veel plezier naar buiten kijken terwijl hij geniet van het zonnetje.

Brulo kattenhangmat

Wanneer jouw kat liever een beschut plekje opzoekt, is de kattenhangmat van Brulo een aanrader. Deze kattenhangmat bevestig je namelijk onder een stoel, dankzij vier gespen met klittenband. Zo glijdt de hangmat niet naar beneden. Met deze hangmat creëer jij voor jouw kat een rustige en ontspannende schuilplek. Katten tot en met acht kilo kunnen gebruikmaken van de hangmat, welke is gemaakt van polyester en nylon.

Qualisce Pet Care kattenhangmat

De kattenhangmat van Qualisce Pet Care verbind je door middel van zuignappen aan het raam, zodat jouw kat kan genieten van het uitzicht. De hangmat is geschikt voor twee katten en heeft een draagvermogen tot 22 kilo. Het zachte nylongaas heeft een ademende werking en is eenvoudig te reinigen. Met de bijgeleverde borstelhandschoen verwen jij je kat nóg meer: hiermee haal je het vuil uit de vacht van jouw huisdier.

Ebi kattenhangmat

Deze design kattenhangmat is gemaakt van duurzaam papiertouw en heeft de vorm van een liggend ei. De kattenhangmat van Ebi is voorzien van een beige kussen met een afneembare hoes, zodat je deze kunt wassen in de wasmachine. De hangmat kan een gewicht dragen van vijf kilo. Deze hangmat bevestig je aan de radiator, zodat jouw kat een warm en veilig plekje voor zichzelf heeft.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een kattenhangmat?

De kattenhangmat heeft niet alleen voordelen voor jouw kat, maar ook voor jou als baasje. Kattenhangmatten zijn namelijk ruimtebesparend. Daarnaast wordt een kat blij van geborgenheid en dat kan worden nagebootst met een kattenhangmat. Kattenhangmatten die je aan de radiator vast kunt maken, zijn lekker warm voor jouw huisdier. Er bestaan ook kattenhangmatten die je aan het raam vast kunt plakken, waardoor jouw harige vriend kan genieten van het uitzicht.

Waarom heeft mijn kat een eigen plekje nodig?

Katten brengen vaak uren door op de bank of bij je in bed. Toch is het voor een kat belangrijk om een eigen plekje te hebben, omdat het diertje behoefte heeft aan zijn eigen ruimte waar zijn geurtje hangt. Het is daarom goed om stil te staan bij de behoeften van jouw kat. Is jouw kat bijvoorbeeld wantrouwend? Dan kun je wellicht kiezen voor een bedekte kattenhangmat, zodat de kat zich veilig voelt.

Waar moet ik op letten als ik een kattenhangmat aanschaf?

Er zijn een aantal aspecten waar je op kunt letten als je een kattenhangmat wil kopen:
– Soort: Er bestaan verschillende soorten kattenhangmatten. De meest populaire is de kattenhangmat aan de radiator. Daarnaast bestaan er kattenhangmatten die je onder een stoel kunt bevestigen, als jouw kat behoefte heeft aan een geborgen plekje. Dit is tevens de meest ruimtebesparende optie.
– Wasbaar: Een kattenhangmat wordt weleens vies. Het is dus goed om te checken of je de kattenhangmat kunt uitwassen of niet.
– Draaggewicht: Sommige kattenhangmatten zijn niet geschikt voor zware katten. Voordat je een kattenhangmat aanschaft, wordt aangeraden om goed te kijken wat het draaggewicht is van de kattenhangmat.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.