BlogInformatief

5x Beste Kattenholletje

2 Minuten

Van nature zoeken katten een holletje op om in te slapen. Katten vinden dit heerlijk, omdat dit je kat een geborgen gevoel geeft. Hier willen ze graag uitrusten, de boel in de gaten houden en katten ervaren hierdoor minder stress. In plaats van dat katten zelf een holletje moeten opzoeken, kun je als kattenbaas ook een kattenholletje kopen. Hieronder zetten we de vijf beste kattenholletjes voor je op een rij, zodat je weet welk holletje perfect is voor jouw spinnende vriend.

Lijst met 5 beste kattenholletjes

District 70 kattenholletje

Het kattenholletje van District 70 heeft een vorm van een zak. Het is een prachtige mand waar jouw kat heerlijk in kan wegdromen. De binnenkant van het holletje is voorzien van een warm kussentje. Dit kussentje kun je met de hand uitwassen. Het holletje heeft een diameter van 17 centimeter. Tegen deze overdekte slaapplek zegt jouw kat zeker geen ‘nee’! 

Sungarden kattenholletje

In het kattenholletje van Sungarden kan jouw kat heerlijk wegkruipen. Het holletje heeft een zacht pluche kussen, waardoor jouw kat het optimale ligcomfort ervaart. Ook heeft het holletje een grote opening, zodat de viervoeter zonder moeite het holletje kan betreden. De onderkant is voorzien van een anti-sliplaag: het holletje glijdt dus niet snel weg wanneer jouw kat iets te enthousiast zijn nieuwe slaapplek heeft ontdekt. Ook niet geheel onbelangrijk is dat het kussen en overtrek wasbaar is op dertig graden.

Beeztees kattenholletje

Dit schattige kattenholletje in de vorm van een iglo is een echte musthave voor elke kattenliefhebber. Het staat niet alleen leuk in het interieur, jouw kat zal dit holletje van Beeztees ook nog eens aantrekkelijk vinden. In de iglo ligt een zacht kussen, waar jouw harige vriend heerlijk op kan uitrusten. Het mooie aan dit kattenholletje is dat je de bovenkant van de onderkant kunt afritsen. Zo kun jij het kussentje eruit halen en de binnenkant van de iglo haarvrij maken. 

vidaXL kattenholletje

Het kattenholletje van vidaXL is fijn voor jouw kat én praktisch voor in huis. Dit holletje is namelijk een krukje, met in het krukje een gat. Wanneer jouw kat door het ruime gat gaat, komt hij terecht op een lekker zacht kussentje. Optimaal slaapcomfort gegarandeerd! Wanneer de kattennagels aan een vijlbeurt toe zijn, kan de kat na zijn dutje zijn nagels vijlen aan de zijkanten die bedekt zijn met zeegrasmatten. 

Lepus kattenholletje

Jouw kat kan in slaap geschommeld worden met het kattenholletje van Lepus. Dit kattenholletje is namelijk een swingbal voor katten. Het is een eyecatcher in jouw interieur dankzij zijn moderne uitstraling. De swingbal is voorzien van een zacht kussentje. Al met al de perfecte slaap- en schuilplek voor jouw harige gezinslid.

Veelgestelde vragen

Waarom heeft mijn kat behoefte aan een beschutte slaapplek?

Elke kat heeft behoefte aan een veilige en rustige slaapplaats. Ook willen ze graag een plekje waar ze zich kunnen terugtrekken en daarmee gaan schuilen voor mensen, dieren en voor enge geluiden uit de omgeving, bijvoorbeeld onweer. Een kartonnen doos kan voor sommige katten al voldoende zijn, terwijl andere katten graag een dakje boven hun hoofd willen.

Hoeveel slaap heeft mijn kat nodig?

Jonge kittens slapen vrijwel de hele dag, volwassen katten slapen gemiddeld zo’n vijftien uur per dag en oude katten, vanaf een leeftijd van ongeveer elf jaar, slapen ongeveer twintig uur per dag. Katten verdelen hun slaap over de hele dag in korte slaapmomenten. Katten slapen dus niet acht uur achter elkaar, zoals de mens.

Wat is de juiste standplaats voor een kattenholletje?

Een kat ligt het liefst op een hoge plek. Zo kan hij alles goed in de gaten houden. Ook zodra hij zijn ogen opendoet, zit hij boven het ‘gevaar’. Let er natuurlijk wel op dat de slaapplek bereikbaar moet zijn, met een grote sprong of een kleine klimsessie. Vooral holletjes die niet bewegen zijn favoriet bij katten. Een juiste plek voor een holletje is dus bijvoorbeeld op de kast of een plank aan de muur.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.