BlogInformatief

5x Beste Kattenhuis

2 Minuten

Wil jij de slaapplek van jouw kat upgraden? Kies dan voor een kattenhuis! Dit is niet een ‘gewone’ kattenmand, maar echt een huis met vier muren en een dak. Een kat wil namelijk graag in een gesloten ruimte zitten – denk maar aan de kartonnen dozen waar katten graag in willen slapen. Een kat voelt zich namelijk geborgen en veilig in een afgesloten ruimte. Zo kan jouw pluizige vriend goed uitrusten: huisdier blij, baasje blij! Wil jij ook een huis kopen voor jouw kat? Lees hieronder de vijf beste kattenhuizen.

Lijst met 5 beste kattenhuizen

My Furry Friend kattenhuis

Dit wigwamhuisje van My Furry Friend heeft dan misschien geen vier muren en een dak, maar zorgt wel voor een knusse slaapplek voor jouw kat. Deze handgemaakte tipitent is handgemaakt wat prachtig zal staan in jouw interieur. In plaats van een bedje heeft de tipitent een hangmat. Zo kan jouw huisdier lekker chillen terwijl jij geniet van dit schattige uitzicht.

Poopy Cat kattenhuis

Dit is het kattenhuis der kattenhuizen: het Witte Huis in Washington gemaakt van karton! Jouw kat kan hier spelen, ontspannen en slapen. Het bouwwerk is makkelijk in elkaar te zetten en stevig genoeg voor jouw kat tot en met vijf kilo. Er zijn namelijk verschillende soorten lig- en speelgedeeltes: boven op het huis, in het huis of door het huis van Poopy Cat.

Trixie kattenhuis

Het stevige kattenhuis van Trixie kan zowel in huis als in de tuin worden neergezet. Dankzij het trappetje aan de zijkant kan jouw kat boven op het huis liggen, zodat hij alles in de gaten kan houden. Ook kan jouw kat ervoor kiezen om binnen in het huisje te slapen. Dit kattenhuis is gemaakt van hout.

Rexa kattenhuis

Dit kattenhuis van Rexa heeft hetzelfde uiterlijk als een konijnenhok. Het is gemaakt van hoogwaardig dennenhout en de poten kun je verstellen dankzij het kunststof materiaal. Er zit een lamellendeurtje in, zodat jouw harige vriend in en uit het huisje kan. Ook beschermt dit tegen wind en kou. Daarnaast zit er aan de zijkant een raampje van plexiglas, zodat jouw huisdier zijn territorium kan bewaken.

Beeztees kattenhuis

Een huis, krabmat en slaapplek in een: dat is het kattenhuis van Beeztees. De buitenkant van het huisje is bekleed met sisal, waar jouw kat zijn nageltjes aan kan slijten. Op de begane grond ligt een zacht kussen en in het huisje hangt een hangmat. Zo heeft jouw kat genoeg keuze om zijn slaapplek uit te kiezen. Wanneer de slaapplekken vies zijn geworden, kun je deze uitwassen op dertig graden.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een kattenhuis?

Je maakt je kat blij met een kattenhuis omdat dit wordt gezien als een veilige plek. Hier kan hij zich in schuilen tijdens bijvoorbeeld een stressvolle situatie. Bovendien staat een kattenhuis leuk in het interieur. Ook bestaan er kattenhuizen speciaal voor buiten. Hiermee creëer jij een plekje voor jouw kat buiten, zodat hij zich ook in de tuin kan terugtrekken.

Welke soorten kattenhuizen zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten kattenhuizen: een huis voor binnen of voor buiten. De meeste kattenhuizen voor binnen zijn gemaakt van plastic of textiel. Deze zijn vaak niet beschermd tegen de weersomstandigheden. De kattenhuizen voor buiten zijn meestal gemaakt van hout. Deze kunnen tegen zon en regen, mits je het kattenhuis goed onderhoudt.

Hoe moet ik een kattenhuis onderhouden?

Kattenhuizen gemaakt van textiel zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Je kunt eenvoudig de haren eraf stofzuigen of je kunt sommige zelfs in de wasmachine wassen.

Kattenhuizen die buiten staan moet je regelmatig controleren. Check bijvoorbeeld of het kattenhuis nog in een goede staat is, en maak het huisje regelmatig schoon zodat parasieten of insecten geen kans krijgen. Ook kan het hout kromtrekken of zelfs rotten.

Kattenhuizen gemaakt van plastic kun je eenvoudig schoonmaken met een natte doek. Wel is het verstandig om de instructies goed door te nemen en te kijken of het huis bestand is tegen zon en regen.

Recente artikelen
Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten
Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of…
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.