BlogInformatief

5x Beste Kattenmand

3 Minuten

Wist je dat katten gemiddeld 16 uur slapen op een dag? Het is daarom belangrijk dat jouw kat een fijne slaapplek heeft. Misschien slapen ze wel graag bij jou in bed, in een kartonnen doos of in een kattenmand. Een kattenmand kan het beestje zeer gelukkig maken: ook al liggen ze graag naast je op de bank, katten hebben behoefte aan hun eigen ruimte. Wil jij ook een comfortabele slaapplek creëren voor jouw pluizige huisdier? Hieronder zetten wij de vijf beste kattenmanden voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattenmanden

Doxie kattenmand

De pluizige kattenmand in de vorm van een donut is gevuld met extra pluche. Optimaal ligcomfort en ondersteuning gegarandeerd! Dit kattenmandje is perfect voor huisdieren tot een gewicht van 25 kilo. De kattenmand van Doxie is gemaakt van hoogpolig pluche. Zo kan jouw harige vriend er heerlijk in wegkruipen. Deze kattenmand kun je wassen in de wasmachine. 

Beeztees kattenmand

In de kattenmand van Beeztees zal jouw kat heerlijk kunnen slapen. Het is een zacht kattenmandje gemaakt van superzacht pluche materiaal. Dankzij de opstaande, soepele randen voelt jouw kat zich helemaal geborgen. Als het mandje vies is geworden, kun je ‘m wassen in de wasmachine. Wanneer jouw kat eenmaal is gewend aan dit mandje, is hij er niet meer bij weg te slaan.

Trixie kattenmand

Deze kattenmand is niet alleen leuk voor jouw kat, maar ook voor jou als kattenbaas. Dit unieke kattenmandje van Trixie in de vorm van een iglo is een echte eyecatcher. De iglo is gemaakt van vilt, zodat het mandje vormvast, waterafstotend en isolerend is. De binnenkant is bedekt met pluche met een kussen gevuld met polyestervlies, waarin jouw kat lekker kan wegdromen. Je kunt de bovenkant van de onderkant afritsen, zodat je het mandje goed kunt schoonmaken.

Curver kattenmand

De stevige en ruime Curver-kattenmand is ideaal voor katten die alles goed in de gaten willen houden én ongestoord willen slapen. Boven op de kattenmand kan jouw viervoeter namelijk zitten en om zich heen kijken. In de kattenmand kan hij lekker in het holletje kruipen en genieten van zijn privacy. Deze opvallende kattenmand past bovendien goed in elk interieur. 

MikaMax kattenmand

De kattenmand in de vorm van een haai van MikaMax biedt de ultieme chillplek voor jouw kater. Dit opvallende mandje heeft aan de binnenkant een superzacht microfiber kussen, gevuld met hoogwaardig katoen. Dit kussen kun je wassen in de wasmachine; de haai zelf niet. Wanneer jouw kat genoeg gezien heeft van de haai, kun je de haai opvouwen tot een bedje. 

Veelgestelde vragen

Waarom heeft mijn kat zijn eigen kattenmand nodig?

Misschien slaapt jouw kat wel graag op de bank of op bed. Toch is het voor een kat belangrijk om zijn eigen plekje te hebben. Katten hebben namelijk behoefte aan hun eigen ruimte, die een eigen geurtje heeft en waar ze zich veilig voelen. Zo kan het lichaam van de kat voldoende uitrusten na de nodige speeluurtjes. Als je een kastenmand wil aanschaffen, is het belangrijk om stil te staan bij de behoeften van jouw kat.

Mijn kat wil niet in zijn kattenmand liggen. Hoe kan dat?

Katten kunnen kieskeurig zijn. Ook al heb je een zacht mandje gekocht, toch kan jouw kat weigeren om hierin te gaan liggen. Dit kan verschillende redenen hebben: misschien vindt jouw kat de plek niet fijn waar de kattenmand staat. Ook kan de kat het materiaal van de kattenmand niet fijn vinden, door bijvoorbeeld het geurtje wat de mand afgeeft. Je kunt speelgoed van de kat in het mandje leggen, zodat je zijn geurtje toevoegt aan de nieuwe kattenmand.

Heeft het voordelen als ik met mijn kat in bed slaap?

Ja! Het aaien van dieren verlicht stress en verhoogt de productie van oxytocine. Dieren zorgen voor een behaaglijk gevoel en zorgen ervoor dat je je niet eenzaam voelt. Ook vinden sommige mensen het spinnen van een kat ontspannend, waardoor de baasjes makkelijker in slaap vallen. Bovendien willen katten in de nacht meer knuffelen als ze bij hun baasje in de buurt zijn. Experts zeggen zelfs dat het de band versterkt.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.