BlogInformatief

5x Beste Drinkfontein voor Katten

3 Minuten

Het is een feit dat katten water niet zo’n pretje vinden om in te zwemmen. Toch hebben ze water nodig om te overleven. En nee, niet om in te zwemmen, maar om van te drinken. Sommige katten vinden het drinken ervan ook niet erg lekker. Wil je het water drinken toch iets aantrekkelijker maken voor jouw harige huisdier? Dan kun je een drinkfontein voor jouw kat aanschaffen. Het ziet er niet alleen leuk uit, het kan ook erg handig zijn. Hieronder bespreken wij de vijf beste drinkfonteinen voor katten.

Lijst met 5 beste drinkfonteinen voor katten

LifeGoods drinkfontein voor katten

Stromend water prikkelt jouw huisdier om te drinken. Ook worden ze nieuwsgierig. Dankzij de stille drinkfontein van LifeGoods worden zelfs de meest angstige katten niet afgeschrikt. De fontein heeft een waterreservoir van twee liter en heeft een koolstoffilter. Dit filter zorgt ervoor dat het water schoon en zuurstofrijk wordt en blijft. De fontein heeft drie verschillende standen: een stromend, bubbelend en licht-bewegend effect. Last but not least is deze drinkfontein energiezuinig.

Catit drinkfontein voor katten

Het schattige ontwerp van de Catit-drinkfontein voor katten is niet alleen leuk voor jouw kat, maar ook voor jou als kattenbaasje. Boven op de fontein bevindt zich namelijk een bloem, waar het water uit stroomt. Deze drinkfontein heeft drie verschillende standen: een stromend, bubbelend en een rustig effect. De fontein is voorzien van een onthardingsfilter. Echter, is deze drinkfontein niet volledig muisstil.

TrevoPet drinkfontein voor katten

Het water dat stroomt uit de drinkfontein van TrevoPet is zuurstofrijk, koel en altijd schoon. Dit bevordert de gezondheid van jouw lieve viervoeter. Tevens zorgt de constante waterstroom ervoor dat bacteriën geen kans hebben om te overleven. Deze fontein heeft twee verschillende standen. De fontein is voorzien van een waterpomp, die zorgt voor watercirculatie en filtering via een koolstoffilter. Het filter verwijderd haren, voerresten en ander vuil.

Lucky Paw drinkfontein voor katten

Met een inhoud van 2,5 liter water heeft jouw kat voldoende water voor ongeveer twee weken, afhankelijk van het gewicht. Een kat drinkt gemiddeld zo’n 50 milliliter water per kilogram lichaamsgewicht. Ook deze fontein circuleert het water, zodat jouw kat altijd is voorzien van schoon en vers drinkwater. De drinkfontein van Lucky Paw is erg zuinig, welke je moet aansluiten op het stopcontact.

Living Nine drinkfontein voor katten

De drinkfontein van Living Nine heeft een roze kleur. Deze kleur samen met het stromende water zullen de zintuigen van jouw kat prikkelen. Dankzij deze drinkfontein heeft jouw kat beschikking tot maar liefst 2,5 liter vers drinkwater. De fontein is geruisloos ontworpen zodat je bijna geen last hebt van het stromende water. Ook is deze fontein voorzien van een zichtbare waterindicator, die aangeeft wanneer het waterreservoir bijna leeg is. Bovendien filtert de fontein vuil uit het water.

Veelgestelde vragen

Hoe reinig je een drinkfontein voor katten?

Over het algemeen is het reinigen van een drinkfontein hetzelfde als een gewone drinkbak. Allereerst is het verstandig om de stekker uit het stopcontact te halen. Leeg het waterreservoir en demonteer deze, inclusief de andere onderdelen, van de fontein. Let er wel op dat de waterpomp niet mag worden gereinigd: deze kan stuk gaan als hij in aanraking komt met water. Vervolgens reinig je elk onderdeel met water en een spons. Je kunt sommige onderdelen in de vaatwasser zetten; check van tevoren of dit ook bij de drinkfontein van jouw kat kan. Droog de onderdelen af, zet de drinkfontein in elkaar en jouw kat kan weer zijn dorst lessen! Maak de drinkfontein elke tien tot vijftien dagen schoon, inclusief het filter.

Is een drinkfontein voor katten veilig?

Ja, drinkfonteinen zijn veilig voor jouw kat. Ze worden allereerst als natuurlijker beschouwd, omdat katten niet van stilstaand water houden. Wel is het belangrijk dat je de drinkfontein en het filter regelmatig schoonmaakt.

Hoe werkt een drinkfontein voor katten?

Over het algemeen beschikken drinkfonteinen over een waterpomp, een filter en een diffuser. De waterpomp zorgt ervoor dat het water blijft circuleren. Deze hebben stroom nodig om te werken. Het filter zorgt voor schoon en gezond water. Vervolgens komt het water uit de diffuser. Wel verschillen deze onderdelen per drinkfontein.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.