BlogInformatief

5x Beste Kattentuigje

3 Minuten

Een kat is een echte avonturier en wil graag de natuur ontdekken. Het is vaak spannend om jouw kat voor de eerste keer naar buiten te laten, vooral als het nog een kitten is of als je bijvoorbeeld net bent verhuisd. Met een kattentuigje kun jij jouw kat spelenderwijs laten wennen aan een nieuwe omgeving. Zo kan jouw kat alle nieuwe geluidjes en objecten op zich laten inwerken. Wil jij ook met jouw kat de omgeving verkennen? Hieronder zetten wij de vijf beste kattentuigjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattentuigjes

Zootic kattentuigje

Het kattentuigje van Zootic is geschikt voor kittens of kleine katten. Door middel van de klittenbandsluitingen kun jij het kattentuigje naar het lichaam verstellen. Ook zit er nog een extra sluiting bij de hals, zodat jouw kat niet zomaar kan ontsnappen. Dankzij het zachte mesh-materiaal is het comfortabel voor jouw harige viervoeter. Met de bijgeleverde looplijn zijn jullie klaar om de buitenwereld te ontdekken!

Beeztees kattentuigje

Het is een onmogelijke opgave om te ontsnappen met het kattentuigje van Beeztees. Het tuigje is namelijk voorzien van extra sterke sluitingen. Dit kattentuigje is voornamelijk bedoeld voor kittens of kleine katten. Het is een sterk en soepel kattentuigje en met het klittenband kun jij het tuigje snel omdoen.

Adori kattentuigje

Wanneer je zeker wil zijn van een comfortabele pasvorm, kun je gaan voor het kattentuigje van Adori. Het tuigje sluit namelijk strak aan om het lichaam, zonder té strak te zitten. Als er twee vingers tussen het lijf en het tuigje passen, zit het tuigje goed. Je kunt het kattentuigje eenvoudig omdoen dankzij de klittenbandsluitingen. Het kattentuigje is gemaakt van mesh, zodat jouw kat geen schuurplekken krijgt. 

Red Dingo kattentuigje

De producten van Red Dingo staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en het kattentuigje is zeker geen uitzondering. Het kattentuigje is verstelbaar en vast te zetten met clips in de vorm van een visje. Dankzij het nylon-materiaal is het tuigje sterk en comfortabel. De bijgeleverde looplijn heeft een lengte van 120 centimeter, zodat jouw kat genoeg ruimte heeft om de natuur te ontdekken.

GT Commerce kattentuigje

Het verstelbare kattentuigje van GT Commerce zorgt voor maximaal comfort bij jouw kat. Het tuigje is namelijk gemaakt van soepel materiaal waarbij de druk gelijk wordt verdeeld over het lichaam van jouw viervoeter. Je hoeft alleen maar het tuigje om te doen, de looplijn vast te klikken en jullie zijn klaar om te gaan! 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kat laten wennen aan een kattentuigje?

Wanneer je het kattentuigje bij je kat wil omdoen, zal hij waarschijnlijk vreemd reageren en in de war zijn. Doe het kattentuigje losjes om, zonder de sluitingen vast te maken. Laat je kat hier even mee rondlopen in huis, zodat de kat zich langzaam kan aanpassen aan dit nieuwe voorwerp. Probeer het tuigje een paar minuten om te laten zitten en beloon de kat daarna. Herhaal dit een paar dagen achter elkaar. Als je merkt dat jouw pluizige vriend rustig wordt terwijl hij het kattentuigje draagt, kun je de tijd dat hij het draagt steeds een stukje uitbreiden. Als de kat zich helemaal op z’n gemak voelt met het tuigje, kun je het tuigje vastmaken. Wacht nog wel een tijdje voordat je met je kat naar buiten gaat.

Wat zijn de voordelen van een kattentuigje?

Een kattentuigje is een perfect middel om jouw kat te laten wennen aan de omgeving. Als baasje zijnde kun je jouw kat goed in de gaten houden. Wanneer jouw kat overgewicht heeft, kun je een tuigje kopen om te gaan wandelen. Dit is beter voor de gewrichten voor jouw kat en hij verbrandt hiermee vet. Daarnaast kunnen binnenkatten depressies krijgen of agressief gedrag vertonen. Ze kunnen zo hun energie niet kwijt en gaan uit verveling bijvoorbeeld krabben aan meubels. Als je dagelijks een wandeling maakt met jouw kat, ervaart jouw kat dit als een prettige afwisseling.

Wat is het verschil tussen een harnas en een kattentuigje?

Een harnas bedekt voor een groot deel het lichaam van jouw kat. Het harnas zorgt ervoor dat jij tijdens het wandelen meer controle hebt over jouw kat. Denk er wel aan dat je niet mag trekken aan de riem, maar dat je de kat zijn gang laat gaan. Een kattentuigje heeft twee riempjes. Deze geven jouw kat meer bewegingsvrijheid.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.