BlogInformatief

5x Beste Zelfreinigende Kattenbak

3 Minuten

Een kattenbak is onmisbaar als je een kat hebt rondlopen thuis. Helaas kan een kattenbak nare geurtjes afgeven en je moet een kattenbak vaak schoonmaken. Een kat wil namelijk zijn behoefte doen in een schone kattenbak, aangezien het hygiënische dieren zijn. Gelukkig is toen de zelfreinigende kattenbak uit de grond gestampt: een slimme oplossing die jou het leven makkelijker maakt. Wil jij jouw huis ook stankvrij houden? Hieronder zetten wij de vijf beste zelfreinigende kattenbakken voor je op een rij.

Lijst met 5 beste zelfreinigende kattenbakken

Omega Paw zelfreinigende kattenbak

De kattenbak schoonmaken is een vervelende klus. Met de zelfreinigende kattenbak van Omega Paw is deze klus verleden tijd. Door alleen de kattenbak op zijn rechterkant te rollen en weer terug, haal je de uitwerpselen uit het schone grit. Deze komen vervolgens in de opvanglade. Wel is het belangrijk om klontvormig kattengrit met een hoog absorptievermogen te gebruiken. Hierdoor is de klontvorming sterker en blijven deze niet plakken aan de kattenbak.

Eyzo zelfreinigende kattenbak

De zelfreinigende kattenbak van Eyzo is handig in gebruik. Je kunt namelijk de bak omkiepen, waardoor het schone grit zich scheidt van de uitwerpselen. De uitwerpselen zullen vervolgens vallen in de opvangbak. Draai de kattenbak terug en jouw kat kan weer schoon zijn behoefte doen op de bak. Dankzij de verlaagde stand is de zelfreinigende kattenbak ook geschikt voor een kitten. Zo kan de zelfreinigende kattenbak jarenlang mee!

PetSafe zelfreinigende kattenbak

De elektrische zelfreinigende kattenbak gaat automatisch aan de slag wanneer er uitwerpselen worden ontdekt. Zo hoef jij niet continu de kattenbak te checken: het harkje begint namelijk automatisch te bewegen. Er zit een timer op die automatisch wordt gereset als jouw kat op de zelfreinigende kattenbak van PetSafe is geweest. Wel moet je bij deze kattenbak bijbehorend kattengrit kopen, die je in aparte lades kunt kopen.

Sunny Wigs zelfreinigende kattenbak

Binnen een paar seconden is de kattenbak weer schoon dankzij het draaisysteem. Je tilt simpelweg de bak op en het grit met de uitwerpselen zal in de opvangbak vallen. Met de bijgeleverde kattenbakmat laat jouw kat geen witte pootjes achter op de vloer. Ook voorkom je hiermee rondslingerend kattengrit. De zelfreinigende kattenbak van Sunny Wigs is geschikt voor elke kat, zelfs voor de kleinste kittens.

Petree zelfreinigende kattenbak

Stop de stekker in het stopcontact, vul de kattenbak met kattengrit van bentoniet en de zelfreinigende kattenbak van Petree is gereed om katten te ontvangen. Wanneer jouw kat zijn behoefte heeft gedaan op de kattenbak, begint de kattenbak automatisch te draaien. Het schone grit blijft liggen en de uitwerpselen worden opgevangen in een opvangbak. Zo hoef jij niet constant een oogje in het zeil te houden.

Veelgestelde vragen

Vindt mijn kat een zelfreinigende kattenbak vervelend?

Katten willen graag alles onder controle houden. Het kan dus vervelend zijn voor je kat als hun toilet wordt schoongemaakt zonder dat ze dat doorhebben. Dit kan worden gezien als een angst, waardoor de kat misschien de kattenbak niet eens wil gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een zelfreinigende kattenbak?

Het grootste voordeel van de zelfreinigende kattenbak is natuurlijk dat jij als baasje de uitwerpselen niet zelf hoeft op te ruimen. Je hoeft alleen het opvangbakje te legen en klaar is Kees! Bij een elektrische zelfreinigende kattenbak scheidt de kattenbak automatisch het vuile kattengrit van het schone kattengrit. Bij een handmatige zelfreinigende kattenbak hoef je alleen de kattenbak om te kiepen, waardoor het vuile kattengrit van het schone kattengrit wordt gescheiden. Ook worden vieze geurtjes voorkomen dankzij een zelfreinigende kattenbak.

Moet ik alsnog de zelfreinigende kattenbak schoonmaken?

Een zelfreinigende kattenbak scheidt het vuile kattengrit met het schone kattengrit. Het vuile kattengrit wordt opgevangen in een opvangbak, wat meestal wordt bedekt zodat de nare geurtjes niet kunnen ontsnappen. Als baasje hoef je nu alleen de opvangbak te legen. Toch is het verstandig om de opvangbak regelmatig schoon te maken. Hierin kunnen zich namelijk bacteriën verzamelen. Het wordt daarom aangeraden om de hele bak schoon te maken met een ontsmettingsmiddel dat niet schadelijk is voor jouw beestje.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.