BlogInformatiefTips

De komst van een kat: dit heb je nodig

2 Minuten

Yes, er komt een kat in huis! Absoluut een goed idee. Hoe gezellig is het om elke avond samen languit op de bank te liggen, te spelen en te kroelen? Voordat jouw nieuwe vriendje in huis komt, is het prettig om alles goed voorbereid te hebben. Dan kun je op de grote dag al jouw liefde en aandacht aan de kat besteden.

Het huis klaarmaken

Er komt een kat in huis en dat betekent dat er spullen kapot kunnen gaan. En zeker bij een kitten! Denk aan: in de gordijnen hangen, vazen omstoten en plantenpotten uitgraven. Maar verder zijn ze heel leuk, hoor! Mijn grootste les: vervang de gordijnen voor shutters of jaloezieën. Doordat deze van hout of aluminium zijn gemaakt, kunnen ze er niet in gaan hangen. Vooral shutters van hout zijn erg geschikt! Houd de ramen in het begin dicht, om ontsnapping te voorkomen. Zeker de eerste drie maanden mag de kat nog niet naar buiten. Hij of zij heeft tijd nodig om te wennen aan het nieuwe huisje. Ook is het slim om de planten (tijdelijk) hoog te zetten. Dit voorkomt dat hij of zij er meteen in gaat graven. Na een tijdje kun je voorzichtig proberen om ze weer terug te zetten. Extra tip: verdeel een beetje koffieprut over de potgrond. Katten houden niet van de geur van koffie, dus hij of zij zal dan niet langer meer graven in de potgrond!

Benodigdheden

Als je denkt dat je met een voerbakje en kattenbak klaar bent, dan heb je het goed mis! Een kat heeft best wel veel spullen nodig. Uiteraard een voerbakje. Denk hierbij niet alleen aan of het voerbakje leuk staat in huis, maar ook of er comfortabel uit gegeten kan worden. Je wil natuurlijk niet dat jouw kat later last krijgt van zijn rug! Daarnaast is het belangrijk dat een kat ergens aan kan krabben. De meeste katten vinden het prettig om dit te combineren met uitrekken, dus een hoge krabpaal is aan te raden. Merk je dat jouw kat veel aan meubels krabt? Dan is de krabpaal misschien niet geschikt voor hem of haar! Daarnaast heb je nog een reismand nodig voor de bezoekjes aan de dierenarts. En vergeet natuurlijk de speeltjes niet!

Ben je er klaar voor?

Heb je jouw huis klaargemaakt voor de komst van jouw nieuwe vriendje en heb je alle spullen in huis? Dan ben je er bijna klaar voor! Vergeet ook niet om jezelf klaar te stomen voor een nieuwe kat. Zeker een kitten kan best wat tijd en energie van je vragen!

Recente artikelen
Blog

5x de beste verzekeringsopties voor katten

2 Minuten
Jouw kat verzekeren doe je om het dier zo goed als mogelijk te beschermen. Er kan altijd iets gebeuren en de kat…
BlogInformatief

5x Beste Krabstam

2 Minuten
Een kat heeft een natuurlijke krabbehoefte. Om deze behoefte te stimuleren, kun je een krabstam in huis nemen. Hiermee kan de kat…
BlogInformatief

5x Beste Raambeveiliging voor Katten

2 Minuten
Wanneer je in een flat woont wil je waarschijnlijk dat jouw kat binnenblijft. Ook wanneer je een binnenkat hebt, is het belangrijk…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.