BlogTips

Gehoorzaamheids training van je kitten

3 Minuten

Houd trainingssessies kort. Concentreer je op één commando tegelijk, en als je het eenmaal onder de knie hebt, ga je verder met het volgende. Oefen de opdrachten op veel verschillende plaatsen in huis, zodat ze eraan gewend raakt om in allerlei situaties op je te reageren. U kunt de clicker-techniek gebruiken om u te helpen bij andere aspecten van de training van uw kitten, zoals haar aanmoedigen om stil te staan ​​voor het verzorgen en haar te laten wennen aan het reizen met de auto.

Grijze kat kauwen en trekken op wc-papier.We weten allemaal dat honden geleerd kunnen worden om basiscommando’s te gehoorzamen, maar hoe zit het met uw kat? Katten zijn onafhankelijker en minder sociaal dan honden, dus ze willen niet op dezelfde manier geprezen worden als honden. Maar zoals je al weet, zijn katten zeer intelligente dieren en ze hebben de mogelijkheid om verschillende gedragingen en trucs te leren.

Een kitten trainen

Het is belangrijk om je kitten zo snel mogelijk te trainen, zodat ze kan opgroeien om de grenzen van je huis te leren en te respecteren. Je wilt niet dat je kat in de prullenbak graaft, je meubels verscheurt of constant op je aanrecht springt. Gehoorzaamheidstraining voor kitten helpt haar geest en lichaam actief te houden, leert haar goede sociale vaardigheden en gedrag en versterkt haar band met jou.
Bij het trainen van uw kitten is het essentieel om voldoende speelgoed tot haar beschikking te hebben. Als ze iets doet wat ze niet mag doen, richt haar aandacht dan op het speelgoed. Geef ze aan haar als beloning voor het vermijden van slecht gedrag. Het hebben van speelgoed om mee te spelen houdt uw kitten mentaal en fysiek bezig. Je kunt ze ook besprenkelen met kattenkruid om haar verder te verleiden om te spelen.

Veelvoorkomende gedragsproblemen bij katten
Er zijn verschillende veelvoorkomende gedragingen van katten die kunnen worden aangepakt door middel van gehoorzaamheidstraining, waardoor u een wereld van hoofdpijn wordt bespaard en u op de hoogte blijft van de behoeften van uw kat.

  • Meubels krabben
  • Sproeien en plassen
  • De kattenbak vermijden
  • Agressie tegen mensen of andere dieren
  • Spanning
  • Angst of angst
  • Dwangmatig gedrag, zoals overmatige verzorging of overmatig krabben of bijten

Hoe train je een kitten?

Als je geluk hebt, zal je kat graag en graag je commando’s leren. Er is echter een kans dat ze je negeert. Elke kat is anders en training kan je geduld enorm op de proef stellen. Zorg ervoor dat u elke dag kleine hoeveelheden tijd vrijmaakt om met haar samen te werken. Als je andere katten in huis hebt, onthoud dan dat ze elk een andere persoonlijkheid hebben en anders moeten worden aangeleerd.

Houd er rekening mee dat katten de straf niet begrijpen of er niet goed op reageren. Straf zorgt er vaak voor dat uw kat wegrent en zich voor u verstopt, en kan leiden tot stress, wat ook gedrags- en gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Goed gedrag aanmoedigen met een beloning is veel effectiever en die beloning kan komen in de vorm van lof en / of een lekkere traktatie. Deze op beloning gebaseerde training leert uw kat om goed gedrag te associëren met positieve resultaten.

Een van de meest voorkomende trainingstechnieken voor katten is clickertraining, een andere vorm van op beloning gebaseerde training. Als u uw kat bijvoorbeeld wilt leren zitten, klikt u op de clicker zodra ze gaat zitten en geeft u haar een kleine traktatie. Uiteindelijk zal ze, met voldoende herhaling, leren de klik te associëren met het gedrag en de beloning.

Houd trainingssessies kort – katten hebben een korte aandachtsspanne en kunnen zich snel vervelen. Concentreer je op het ene commando tegelijk en ga verder met het volgende wanneer ze de eerste onder de knie heeft. Oefen de opdrachten in verschillende delen van het huis, zodat ze eraan gewend raakt om in verschillende situaties op u te reageren.

Hoe ga je om met verkeerd gedrag?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw kat zich gedraagt: ze is misschien gestrest over een nieuwe verandering in uw huis, ze heeft misschien een medische aandoening of ze begrijpt gewoon niet dat haar gedrag verkeerd is. Hoewel u misschien denkt dat uw kat zich misdraagt ​​omdat ze boos of boos op u is, is dit meestal niet het geval.

Door het gedrag om te leiden in plaats van haar te straffen, is de kans groter dat ze haar weer op het goede spoor zet. Door haar te straffen, kan ze zich door jou bedreigd voelen, wat uiteindelijk kan leiden tot nog meer stress en slechte gewoonten. Als ze bang voor je is, zal dit ook je band met elkaar schaden. Ze moet echter wel op de hoogte worden gebracht van ongewenst gedrag. Een manier om dit te doen is door slecht gedrag te verbinden met iets onaangenaams . Zo zijn katten wars van bepaalde geuren zoals parfum en citrus. Je kunt wattenbolletjes in deze geuren laten weken om je kat weg te houden van plaatsen waar je niet wilt dat ze naar toe gaat. Onthoud altijd dat je je kat ook moet prijzen voor goed gedrag. Geef haar een traktatie voor een goed stuk werk, en ze zal leren haar acties te associëren met haar beloningen.

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

Recente artikelen
Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten
Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of…
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie