Kattenrassen

Devon Rex

4 Minuten

De Devon Rex kat is een ras met een unieke uitstraling. De grote ogen, korte snuit, prominente jukbeenderen en enorme, lage oren van het ras creëren een karakteristieke elfachtige look. Een kat met een medium fijn frame, de Devon is goed bedekt met zachte, golvende vacht. De vacht heeft een onderscheidende textuur, omdat de mutatie die de golvende vacht veroorzaakt, in geen enkel ander ras wordt gekweekt.

Persoonlijkheid

Devons worden vergeleken met elfjes, elfen en, natuurlijk, buitenaardse wezens voor hun grote satellietschotel oren, grote, ondeugende ‘raam-naar-de-ziel’-ogen en een etherisch uiterlijk. Mensen prijzen de speelse ‘poedelkat’, zoals het ras liefkozend wordt genoemd, als mensgerichte knuffelaars die niets liever doen dan ‘s nachts met je knuffelen en je’ s ochtends wakker maken met knuffels, kusjes en spinnen van genegenheid. Bovendien, aangezien de Devon minder werpt dan andere rassen, kunt u lekker liggen zonder bang te hoeven zijn om uzelf in zoveel kattenhaar te bedekken. Er zijn echter veel andere redenen om naast hun gekrulde jassen een Devon aan te schaffen.

Hun loyaliteit, toewijding, speelsheid, moed en intelligentie onderscheiden hen van andere rassen, om maar een paar van de eigenschappen te noemen die hen een goede keuze maken voor katten die geobsedeerd zijn. Devons zijn schouderstokken, lap sitters, staart waggers en retrievers van geworpen kattenspeelgoed. Ze hebben een goed ontwikkeld nieuwsgierigheidsgevoel en willen betrokken zijn bij wat je ook doet, of het nu gaat om het schillen van aardappelen voor het avondeten of een snelle duik in de douche. Je Devon springt in het bad voordat het droog is, gewoon om te zien wat je van plan was; een beetje water kan de nieuwsgierigheid van je Devon niet temperen, of zijn dorst om constant aan je zijde te staan.
Geschiedenis

De Devon Rex is terug te voeren op een enkele kat in 1960. De vader van het ras Devon, een verwilderde tom met gekrulde haren, woonde rond een verlaten tinmijn bij Buckfastleigh, een klein stadje in het graafschap Devon in het zuidwesten van Engeland, die grenst aan Cornwall, de geboorteplaats van de Cornish Rex. De gekrulde gecoate tom gedekt door een recht gecoate lapjesvrouw, die een nestje kittens produceert in de tuin van kattenliefhebber Beryl Cox. Een van de kittens, een bruinzwarte kater die Cox Kirlee noemde, had dezelfde korte, gekrulde vacht als zijn vader. Aanvankelijk dacht Beryl Cox dat Kirlee een Cornish Rex kattenras was, aangezien de geboorteplaats van de Cornish niet ver van haar graafschap Devon lag. Latere dekkingen tussen Kirlee en de katten van Cornish Rex-fokker Brian Stirling-Webb resulteerden in alleen recht beklede nakomelingen, waaruit Cox en Webb concludeerden dat de twee rassen niet verwant waren.

Er wordt nu gedacht dat Kirlee’s lapjesmoeder en de gekrulde verwilderde wilde man die haar vader was, verwant moeten zijn geweest, aangezien het Devon Rex-gen dat de gekrulde vacht regeert recessief is en van beide ouders moet worden geërfd om zich bij nakomelingen te manifesteren. Kirlee moet van elk van haar ouders één exemplaar van het gen hebben geërfd. De naam Devon Rex werd aangenomen. De eerste Devon werd in 1968 in de Verenigde Staten geïmporteerd. In 1972 werd ACFA de eerste Amerikaanse vereniging die de Devon voor kampioenschappen accepteerde. De Devon werd in 1979 door TICA geaccepteerd (het jaar waarin TICA werd gevormd). De CFA accepteerde de Devon voor kampioenschappen in 1983. Vandaag accepteren alle Noord-Amerikaanse kattenverenigingen de Devon voor kampioenschappen. Daarnaast,

Lichaam

Hard en gespierd, lenig en van gemiddelde lengte. Breed op de borst en medium fijn in uitbening, met medium fijne maar stevige benen. Hoog op de benen gedragen met de achterpoten iets langer dan de voorkant. Er moet rekening worden gehouden met grotere maten bij mannen, zolang de goede verhoudingen behouden blijven.

Hoofd

Gemodificeerde wig. In het vooraanzicht wordt de wig afgebakend door een versmallende reeks van drie verschillende convexe rondingen: buitenrand van oorlellen, jukbeenderen en snorhaar kussentjes. Het hoofd moet breed maar iets langer zijn dan breed. Gezicht vol wangen met uitgesproken jukbeenderen en een snorhaar breuk. In profiel neus met een sterk gemarkeerde stop; voorhoofd buigt terug naar een platte schedel. Snuit is kort, goed ontwikkeld. Prominente snorhaar kussentjes. Kin sterk, goed ontwikkeld. In profiel moet de kin verticaal op één lijn staan ​​met de neus, niet onder voor beet of boven voor beet.

Oren

Opvallend groot en zeer laag geplaatst, zeer breed aan de basis, zodat de buitenste oor basis zich uitstrekt tot buiten de lijn van de wig. Taps toelopend naar ronde toppen en goed bedekt met fijne vacht. Met of zonder oor kappen en / of oordopjes.

Ogen

Groot en breed opgezet, ovaal van vorm en aflopend naar de buitenranden van oren. Elke oogkleur is acceptabel, omdat er geen punten zijn toegewezen aan de oogkleur, hoewel kleurpunten over het algemeen blauw zijn en nertsen over het algemeen aqua-ogen hebben.

Poten

Benen lang en slank. Poten klein en ovaal, met vijf tenen voor en vier achter.

Staart

Lang, fijn en taps toelopend, goed bedekt met korte vacht.

Vacht

Kat is goed bedekt met vacht, met de grootste dichtheid op de rug, zijkanten, staart, benen, gezicht en oren. Iets minder dichtheid is toegestaan ​​op de bovenkant van hoofd, nek, borst en buik. Kale plekken zijn een fout bij kittens en een ernstige fout bij volwassenen. Vacht is zacht, fijn, vol en rexed. Vacht is kort op rug, zijkanten, bovenbenen en staart. Het is erg kort op het hoofd, oren, nek, poten, borst en buik. Een golvend golfeffect moet duidelijk zijn wanneer de vacht met de hand wordt gladgestreken. De golf is het duidelijkst waar de vacht het langst is, op lichaam en staart.

Kleur

Alle kleuren en patronen inclusief tweekleurig en het puntige patroon.

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

Devon Rex 4.77 / 5 (321 stemmen)
Recente artikelen
Kattenrassen

York Chocolate

6 Minuten
De ideale York Chocolate is een opvallend rijke chocoladebruine of glanzende lavendel met een vacht die een glanzende glans heeft en over…
Kattenrassen

Turkse Van

6 Minuten
De Turkse Van is een natuurlijk ras uit de ruige, afgelegen en klimatologisch gevarieerde regio van het Midden-Oosten. Het ras staat bekend om…
Kattenrassen

Turkse Angora

4 Minuten
De Turkse Angora is een uitgebalanceerde, sierlijke kat met een fijne, zijdeachtige vacht die bij elke beweging schittert, in tegenstelling tot het…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie