BlogTips

Je huis kitten proof met deze 10 eenvoudig tips!

6 Minuten

Een jonge kat in uw gezin brengen? Je huis kitten proof maken is belangrijk, zodat je nieuwe kat niets kauwt, eet of krabt wat ze niet mag. Als je een oudere kat verwelkomt, is ze misschien minder ondeugend, hoewel je nog steeds een paar manieren moet overwegen om meubels voor deze specifieke bewoner kat bestendig te maken. Hier zijn 10 tips om jouw huis kitten proof te maken!

1. Ze houden van poot en kauwen

Kittens lijken veel op menselijke baby’s; ze leren over de wereld om hen heen met hun ogen, handen (nou ja, poten) en hun mond. Katten zijn speelse dieren, ongeacht hun leeftijd, met een aangeboren liefde om rond te scharrelen en te spelen met alles wat ze op de grond kunnen vinden. Dat laatste is belangrijk; u denkt misschien dat uw vloeren schoon zijn, maar als u op handen en knieën gaat liggen, zult u waarschijnlijk items vinden die problemen kunnen veroorzaken voor uw kitten.

Dit is waar u op moet letten en van achter banken en planken moet verwijderen voordat u uw kitten naar huis brengt:

  • snaren
  • twist banden
  • haarbanden
  • linten
  • elastiekjes
  • plastic zakken
  • naai benodigdheden
  • pop / speelgoedaccessoires
  • kleine bordspel stukken
  • gummen

Hoewel losse spullen gemakkelijk door uw kitten kunnen worden gepoot en ingeslikt, zijn er veel andere dingen in uw huis die ze zal proberen te kauwen, inclusief elektrische snoeren. Plak alle draden af ​​die niet buiten het bereik van uw kitten kunnen worden verwijderd, zelfs als ze permanent worden gebruikt voor een apparaat dat u moet verplaatsen. Wanneer je echter tijdelijke items zoals een strijkijzer gebruikt, kan dat bungelende koord net zo verleidelijk zijn voor een jonge kat. Ze denkt misschien dat ze er iets mee kan spelen, maar ze kan ernstig gewond raken als ze het strijkijzer van de strijkplank trekt.
Afgezien van elektrische snoeren en kabels, moet u ook telefoondraden, gordijnstekkers en de snoeren aan jaloezieën bevestigen, die allemaal onschadelijk lijken voor uw nieuwe kitten. Vergeet deze items niet tijdens uw kitten proof proces!

2. Niet alle planten zijn gezond

Kamerplanten voegen wat groen toe aan uw huis, maar pas op waar uw nieuwe kitten toegang toe heeft. Philodendron, lelies, maretak en kerstster zijn enkele van de meer giftige kamerplanten die uw kitten erg ziek kunnen maken bij constante blootstelling. Lelies, azalea’s en narcissen zijn veel voorkomende tuinplanten die ook giftig zijn voor kittens. Evenzo is het belangrijk om te controleren en ervoor te zorgen dat eventuele snijbloemen die u bij u thuis brengt, veilig zijn voor kittens om rond te snuffelen.

3. Houd het deksel gesloten

Katten en kittens zijn altijd op zoek naar water waar ze de hele dag van kunnen nippen. Een gemakkelijke plek om uit te drinken is het toilet in de badkamer. Het is vies voor jou, maar niet alle katten zijn zo smaakgevoelig en er is hier altijd water beschikbaar als ze dorst heeft. Zorg ervoor dat het deksel van je toilet gesloten blijft als er een kitten in huis is. Met het deksel omhoog kan je harige vriend er ook in vallen en mogelijk verdrinken. Andere containers in uw huis die u gesloten moet houden? Vuilnisbakken, wasbakken, wasmachine en droger. Je zou niet willen dat je kitten erin vast komt te zitten en niet kan ontsnappen.

kitten opvoeden

4. Hotspots zijn onveilig

Hoewel uw kitten van warmte houdt, is het aan u om ervoor te zorgen dat ze veilig is in deze comfortabele ruimtes. Of de warmte nu afkomstig is van een open haard of houtkachel, versterk dat deze hotspots geen plaats zijn om te slapen. Regel indien nodig de toegang van uw kat door haar klimoppervlakken te verplaatsen of haar na een bepaalde tijd wakker te maken. Zorg er uiteindelijk voor dat alle elektrische verwarmingselementen niet aangesloten blijven en op de juiste manier worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt. Als ze zijn aangesloten, moet u te allen tijde toezicht houden op de verwarming om te voorkomen dat uw hele gezin oververhit raakt.

5. Kat vriendelijke meubelen

Katten en kittens houden ervan om te krabben, maar ze zullen niet weten wat hun klauwen niet waard zijn totdat je ze leert. Een gemakkelijk doelwit voor de klauwen van uw kitten zijn zware meubelstukken zoals banken of tafels. Tapijten en beklede trappen zijn ook favoriet.

Als u meubels in uw huis probeert te katten, moet u niet alleen nadenken over wat uw kitten zou kunnen krabben; denk aan dingen waar ze op kan klimmen: gordijnen, lange tafelkleden of boekenplanken. Compenseer deze neigingen met een krabpaal of krabpaal, zodat ze precies weet welke items bij haar horen.

6. Beveilig waar je kitten niet bij mag

Katten zijn van nature nieuwsgierig, dus het sluiten van een kast betekent niet dat je katachtige vriend buiten blijft. Overweeg om kindveilige sloten te kopen voor kasten die schoonmaakbenodigdheden of medicijnen bevatten. Je kunt deze items op de bovenste plank van een kast bewaren om er zeker van te zijn dat ze niet toegankelijk zijn. Vergeet niet dat uw kat kan klimmen, dus de kastdeur zelf moet ook gesloten zijn.

Als er een speciale kamer is waar uw kitten uit moet blijven, houd deze deur dan altijd gesloten. Kinder- of hondenpoorten houden geen kat tegen die volgens Moeder Natuur Netwerk vijf keer zo hoog kan springen op dezelfde manier. Alle aandenkens die bijzonder belangrijk zijn voor u en uw gezin, moeten worden vergrendeld of opgeborgen. Heeft een overleden familielid u een bijzondere familievaas gegeven? Verpak het veilig en bewaar het totdat uw huisdieren volwassen genoeg zijn om door deze items te navigeren.

7. Controleer kleine ruimtes

Katten nestelen zich graag op warme, kleine plaatsen. Voordat u bijvoorbeeld de deur van de droger sluit, moet u ervoor zorgen dat uw kitten niet een middagdutje heeft binnengeslopen. Hetzelfde geldt voor andere rustige plaatsen zoals ladekasten, manden in kasten, koelkasten en diepvriezers.

8. Vergrendel alle vensters

Op elk zonnetje staat de naam van je kitten en ze zal zich lekker op je ruiten nestelen om het meeste uit deze natuurlijke warmte te halen. Controleer bij het kitten van uw huis alle schermen op uw ramen en deuren, zelfs als het in de winter is. Dit wil je niet vergeten in het voorjaar of de zomer als je kat al gewend is aan haar omgeving. Als een scherm niet goed is vergrendeld, kan uw kat in een gevaarlijke situatie terechtkomen. Om nog veiliger te zijn, koopt u kattenbestendige raamschermen en kattenbestendige jaloezieën. Niet alleen zijn de kattenbestendige schermen veiliger, maar ze gaan ook langer mee dan gewone raamschermen, omdat ze niet zo snel scheuren.

9. Sla haar favoriete speelgoed op

Hoe drukker uw huisdier is, hoe kleiner de kans dat ze in de problemen komt. Kittens spelen graag, dus investeer in wat speelgoed waarmee ze kan spelen als ze klaar is met haar dutje. Zoals je je kunt voorstellen, zal ze dol zijn op nep muizen en jingelende ballen, die net genoeg geluid maken om te weten waar ze op verschillende momenten van de dag is. Verwacht dat uw kitten afwisselend met u speelt en op uw schoot slaapt.

10. Wees geduldig bij het testen van uw huis

Of je nieuwe kat nu jong of oud en wijs is, het is moeilijk voor haar om alle huisregels tegelijk te leren. Een kitten kan alle draden of losse voorwerpen op uw vloer vermijden, maar is zeer geïnteresseerd in het beklimmen van gordijnen of het opspringen van planken. Ze spot misschien met haar waterbak en nipt uit de gootsteen. Maak de overgang naar haar nieuwe huis gemakkelijker door haar tijdelijk op te sluiten in een kleine kattenvriendelijke kamer terwijl ze aan het leren is, en geef haar langzaam toegang tot steeds meer van het huis terwijl ze aan de regels gewend raakt. Als je haar rond laat dwalen en haar nieuwe omgeving wil verkennen, zorg er dan voor dat je haar altijd in de gaten houdt.
Als ze naar een gebied wordt aangetrokken waarvan je merkt dat het ongeschikt of gevaarlijk voor haar is, neem dan de nodige voorzorgsmaatregelen om haar te beschermen. Het is belangrijk om uw kitten om te leiden terwijl u op een rustige, liefdevolle manier eventuele veiligheidsproblemen aanpakt.

Ten slotte is het nooit een goed idee om een ​​kitten of kat te straffen wegens wangedrag. Ze leert nog steeds de regels van je huis en weet misschien niet beter. Het straffen van een kat kan de situatie zelfs verergeren, waardoor ze gestrest en teruggetrokken wordt. Een goede training en haar belonen voor goed gedrag zal haar helpen te leren wat acceptabel is. Als je merkt dat ze een beetje ornery is, richt haar dan gewoon terug naar haar speelgoed of haar kladblok. Uw huisdier is aan het leren en zoekt naar u voor richting. Heb hetzelfde geduld als bij een jong kind dat voor de eerste keer leert de wereld in te nemen en je band zal sterker en sterker worden.

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

Recente artikelen
Blog

Een kat in huis nemen? Hier moet je rekening mee houden!

2 Minuten
Wat leuk dat je een kat hebt uitgezocht. Of het nu gaat om schattige kitten die binnenkort jouw huis komt veroveren of…
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie