BlogInformatief

Vijf kattengeluiden en wat ze betekenen

3 Minuten

Wanneer je een huis deelt met een katachtige vriend, hoor je de hele dag veel verschillende kattengeluiden. En hoewel de betekenis van sommige geluiden gemakkelijk te onderscheiden is (bijvoorbeeld om haar gerecht heen draaien terwijl ze naar je opkijkt), is het niet altijd zo duidelijk. In sommige gevallen ben je de huisdierouder van een bijzonder spraakzame kat. Dit geldt vooral voor oudere harige vrienden, omdat katten luider worden naarmate ze ouder worden of hun gehoor verslechtert. Dit is wat ze uitdrukt met de volgende kenmerkende kattengeluiden:

1. Miauw

Als huisdierouder weet je al dat je kat een klassieke miauw afgeeft voor verschillende dingen. Maar katten doen dit niet tussen elkaar, dus wat probeert ze je te vertellen? Ze kan haar miauw gebruiken voor het bijvullen van eten of water, je begroeten wanneer je thuiskomt, of een rustgevend huisdier of buikje wrijven (ze zal ervoor rollen). Katten praten ook met verschillende soorten miauw, afhankelijk van de situatie, zoals ‘Ik wil die plek op de bank’ – iets wat ze altijd lijken te willen. Hoewel onophoudelijk miauwen tijdens het eten, het gebruik van de kattenbak of een even vreemde tijd kan betekenen dat ze zich niet goed voelt, komt je furbaby meestal gewoon langs om hallo te zeggen.
2. Spinnen

Het leven wordt niet veel beter dan wanneer je kat tegen je aan kruipt, aan het eind van een lange dag nuzzelt en spint. Zoals we opmerken, spinnen is hoe kittens die blind en doof zijn geboren communiceren met hun moeder, maar alle katten gebruiken deze methode hun hele leven – zelfs met jou. Let goed op het spinnen van je eigen kat en je zult subtiele veranderingen in toon en trilling opmerken, die haar allemaal helpen uit te drukken dat ze gelukkig is en het prima doet.

Een minder bekend motief: katten kunnen deze vocalisatie ook gebruiken om zichzelf te troosten als ze bang zijn, dus geef je furbaby veel liefde als je haar kleine motor hoort lopen.

3. Sissen

Als een kat sist en of zelfs gromt, is dat niet omdat ze gemeen is; ze is bang en daarom defensief. Je huisdier kan sissen tegen een vreemde die je huis bezoekt (of, trouwens, iemand die ze kent maar die het gewoon niet leuk vindt) of zelfs tegen een andere kat als waarschuwing om “zich terug te trekken”. Uiteindelijk herinnert ze iedereen eraan wie de echte baas is (hint: jij bent het niet).

‘Als je kunt,’ adviseert Animal Planet, ‘negeer dan het gesis in plaats van te schreeuwen of naar je kat te staren.’ Geef haar de tijd en haar inherente genegenheid om weer op te duiken, en het gesis zal verdwijnen. Door haar de ruimte te geven die ze nodig heeft om haar zenuwen te kalmeren, zal ze zich altijd veiliger voelen.

4. Huilen

Als je denkt dat huilen alleen voor honden is, denk dan nog eens goed na! De kattenvereniging wijst erop dat “sommige kattenrassen, met name de Siamees, vatbaar zijn voor overmatig miauwen en janken”, dus je hebt misschien gewoon een luid klein meisje. Elke kat die “reproductief intact” is, zal ook huilen om een ​​partner aan te trekken.

Als uw kat niet aan deze criteria voldoet, kan ze huilen omdat ze zich in een noodsituatie bevindt, misschien ergens vastzit of zelfs gewond is. In andere scenario’s huilen katten omdat ze willen dat je nu komt om de prooi te zien die ze je hebben gebracht (en het is niet altijd speelgoed). Geef je huisgenoot in ieder geval je onmiddellijke aandacht om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

5. Tjilpen

Dit is een van de meest vreemde kattengeluiden die zijn gereserveerd voor zeer speciale gelegenheden. Vaak zal uw kat tjilpen of trillen om het huishouden te waarschuwen wanneer ze een vogel, eekhoorn of konijn buiten het raam ziet. Het is geen miauw van volledige lengte, maar eerder een commando dat kittens op jonge leeftijd leren, volgens The Humane Society , wanneer hun moeder het geluid gebruikt om haar baby’s in de rij te houden. Als je meer dan één kat hebt, hoor je ze misschien ook op dezelfde manier met elkaar praten. Ze zal uiteindelijk deze truc op je gebruiken om je naar haar eten te leiden of je naar bed te drijven

Als u goed op deze kattengeluiden let, ontstaat er een nog betekenis vollere band tussen u en uw beste vriend. Het zal je ook helpen haar behoeften beter te begrijpen, zodat je haar alles kunt geven wat ze nodig heeft om zich gelukkig, gezond en veilig te voelen.

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie