BlogInformatief

De 10 populairste kattenrassen

4 Minuten

In dit artikel lees je de 10 populairste kattenrassen! Klik op de titel om meer te weten te komen over dit kattenras. Katten worden meestal huiselijk of raszuiver genoemd. Huiskatten hebben geen stamboom geschiedenis van hun afkomst, terwijl raskatten dat wel hebben. De rassen die niet door alle drie de verenigingen worden erkend, worden niet zo vaak gezien als sommige van de erkende rassen, en er wordt rekening gehouden met verschillende factoren voordat een kat wordt erkend als een rasdier. Er bestaan ​​ook kleinere verenigingen.

Sommige rassen bestaan ​​al vele, vele jaren en hebben dus een groot aantal kattenliefhebbers verzameld. Deze rassen zijn mogelijk in populariteit gegroeid als gevolg van een film met een van hun eigen persoonlijkheidskenmerken die uniek zijn, of fysieke verschijningen waardoor ze moeilijk te vergeten zijn.

siamese kat

1. Siamese kat

Populair sinds de 19e eeuw, is dit kattenras ontstaan ​​in Thailand (voorheen bekend als Siam). De Siamees heeft geholpen bij het creëren van vele andere rassen, waaronder de Oosterse Korthaar, Sphynx en Himalaya.
Siamese katten hebben verschillende markeringen die “punten” worden genoemd en dat zijn de kleurgebieden op hun gezicht, oren, voeten en staart, maar sommige Siamezen hebben mogelijk geen punten. Er zijn ook twee soorten Siamezen, één met een “appel” -vormig hoofd en een molliger lichaam en één met een groter hoofd en een slank lichaam.

In de geanimeerde Disney-film ‘Lady and the Tramp’ zongen Siamese katten een lied en demonstreerden niet alleen hun intelligentie, maar ook hoe vocaal ze kunnen zijn.

Veel Siamese katten die oorspronkelijk uit Thailand kwamen, hadden een knik in hun staart. Deze eigenschap is gefokt uit de meeste Siamezen, maar je zult hem nog steeds vinden bij Siamese straatkatten in Thailand.

perzische kat

2. Perzische kat

Ook liefdevol aangeduid als een van de “smushed-face” katten, Perzen hebben mooie, lange bontjassen. Ze kunnen in bijna elke kleur worden geleverd, afhankelijk van de kattenregistratie die u bekijkt, en hebben een plat gezicht in vergelijking met de meeste andere kattenrassen. Sommige rasbeschrijvingen stellen zelfs dat de neus niet voorbij de ogen mag steken wanneer deze in een profiel wordt bekeken.

Perzen zijn door de jaren heen in veel films, kunst, commercials en huizen gezien en zijn ook al tientallen jaren een van de meest populaire kattenrassen.

Hun jassen vereisen regelmatige verzorging, anders ontstaat er mattering. Zoals veel raszuivere dieren, zijn ze vatbaar voor verschillende ziekten, waaronder nier- en hartproblemen .

Perzen staan ​​ook bekend als de Perzische langhaar, de Iraanse kat en de Shirazi-kat, genoemd naar de stad Shiraz, Iran, omdat ze oorspronkelijk uit Iran werden geïmporteerd.

maine coon kat

3. Maine Coon

Bekend om hun grote gestalte en dikke bontjassen, is de Maine Coon een kat die moeilijk te negeren is. Afkomstig uit de staat Maine en de officiële kat van de staat, is de Maine Coon een zachte reus. Het zijn geweldige jagers en werden populair nadat de CFA ze eind jaren zeventig als een ras herkende. Ze blijven een van de meest populaire kattenrassen.

Veel Maine Coons hebben extra tenen, een eigenschap die polydactylisme wordt genoemd, waardoor hun toch al grote voeten nog groter worden. Dit is een geweldige functie om te hebben bij het jagen in de sneeuw, omdat grote voeten als sneeuwschoenen fungeren. De klassieke Maine Coon-kleur is een bruine tabby, maar dit ras kan in bijna elke kleur voorkomen.

ragdoll kat

4. Ragdoll kat

Ragdoll-katten ontlenen hun naam aan hun volgzame karakter. Ze lijken slap te worden als ze worden opgepakt, net als een lappenpop. Ooit werd zelfs gedacht dat ze geen pijn konden voelen, maar dat is natuurlijk maar een mythe.

Ragdolls lijken veel op langharige Siamezen met hun puntige kleurpatronen. Ze hebben ook opvallende blauwe ogen en hondachtige persoonlijkheden, die hun eigenaren door het huis volgen.

bengel kat

5. Bengaalse kat

Bengalen zijn wild uitziende katten – letterlijk. Door hun markeringen zien ze er meer uit alsof ze thuis horen in de jungle dan in je huis, maar het zijn toch gedomesticeerde katten. Ze zijn spraakzaam en vereisen veel beweging.

Veel kleuren zijn toegestaan ​​op Bengalen, maar hun goedgekeurde patronen bevatten alleen vlekken en rozetten. Hun naam komt van de taxonomische naam van de Aziatische luipaardkat, Prionailurus bengalensis bengalensis , omdat Bengalen oorspronkelijk werden gefokt uit zowel huiskatten als deze wilde kat. Ze krijgen ook hun prachtige patronen van deze wilde kat.

Abessijnse kat

6. Abessijnse kat

Oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië (voorheen bekend als Abessinië), heeft de Abessijnse kat een opvallende rood / oranje agouti-vacht. De agouti-vacht, wat eigenlijk betekent dat het banden van lichte en donkere kleuren op de afzonderlijke haarstukken heeft, geeft de Abessijn een unieke uitstraling. Naast de meest voorkomende kleur die blozend wordt genoemd, kunnen Abessijnen ook komen in kaneel, reekalf en blauw.

birmese kat

7. Birmese kat

Birmanen zijn een andere kat met een kleurige punt zoals de Siamees en Ragdoll. Ze hebben blauwe ogen en een middellange vacht, maar geen ondervacht, waardoor ze zich onderscheiden van Perzen en Himalaya’s. Birmanen werden gebruikt voor het fokken in de ontwikkeling van Ragdolls, dus ze lijken erg op elkaar, maar kunnen enigszins verschillende markeringen en persoonlijkheden hebben.
oosterse korthaar kat

8. Oosterse korthaar

In één oogopslag denk je misschien dat deze slanke kat een Siamees is, maar oosterse korthaarkatten zijn een heel eigen ras. In tegenstelling tot Siamese katten hebben ze meestal groene ogen en kunnen ze in veel kleurpatronen en kleuren voorkomen. Er bestaat ook een langharige variëteit. Oosterse korthaar katten zijn vatbaar voor huidkanker en worden koud door hun gebrek aan vacht, dus ze worden vaak gezien met truien.

devon rex kat

9. Devon Rex

Devon Rex-katten hebben een golvende, korte haarvacht en slanke lichamen. Hun vacht is ook erg zacht en hun oren erg groot. De Devon Rex is een speelse, actieve kat en wordt soms omschreven als ‘een aap in een catsuit’.

himalaya kat

10. Himalaya kat

Zeer vergelijkbaar met de Perzische, wordt de Himalaya-kat in sommige katten verenigingen als een subras beschouwd en in andere een eigen ras. Himalayans werden gefokt uit het kruisen van Perzen en Siamezen om hun kleurpunten te bereiken. Himalaya’s komen alleen voor in het patroon met kleurpunten, maar dit patroon kan verschillende kleuren hebben.

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie