BlogTips

Op vakantie met jouw kat: zo bereid jij je goed voor

2 Minuten

De vakantie komt eraan! Dat betekent dat je eindelijk de tijd hebt om eens te ontspannen en misschien ga je wel op vakantie. Als je een kat in huis hebt rondlopen vraag je je wellicht af of je hem mee gaat nemen naar de bestemming. Echter, zitten hier wel een aantal haken en ogen aan. Hieronder lees je meer over het meenemen van jouw kat op vakantie.

Territorium

Katten bakenen hun territorium af. Dit doen ze door te krabben of door te wrijven op plekken. Dit worden ook wel referentiepunten genoemd. Wanneer je jouw kat meeneemt naar een andere bestemming, zal hij de referentiepunten van zijn oude huis kwijt zijn en jouw kat zal hierdoor in de war raken. De kat zal na een paar dagen gewend zijn aan zijn nieuwe omgeving. Het mooiste is wanneer jouw kat bekend is met het vakantiehuisje. Zo kun jij als baasje zijnde zonder zorgen jouw kat meenemen. Wanneer jij jouw kat meeneemt naar een onbekend vakantiehuisje, moet hij eerst een aantal dagen doorbrengen in een afgesloten ruimte om referentiepunten aan te brengen. Vraag jezelf dus af wat de juiste keuze is voor jouw kat.

Ga je een weekendje weg? Dan is het verstandig om jouw kat thuis te laten. Gedurende het weekend heeft jouw kat niet voldoende tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Zoek daarom een oppas of breng jouw kat naar een geschikt pension. Wanneer je een langere tijd van huis bent kan jouw kat wel mee op vakantie.

Zijn eigen spulletjes

Wanneer je met de auto op vakantie gaat is het belangrijk om jouw kat te vervoeren in een reismand. Laat jouw kat een ruime periode voor de vakantie wennen aan de reismand door de mand in de woonkamer te zetten. Zo wordt het voorwerp minder eng voor hem.

Ook is het belangrijk dat een kat een geur heeft die voor hem herkenbaar is. Zorg daarom voor zijn eigen voerbakjes, zijn eigen mandje en zijn eigen spelletje. Ook kun je bijvoorbeeld een Isabel Marant trui meenemen waar jouw geurtje aan zit.

De reis

Het is afhankelijk van jouw kat, maar sommige katten kunnen behoorlijk in de stress schieten in de auto. Gelukkig heb je een voorsprong als je de kat hebt laten wennen aan het reismandje. Ook kun je in de auto zorgen voor een bekend geurtje, zoals een designer T shirt dat naar jou ruikt. Bovendien bestaat er een feromonenspray: hier zit een bekend geurtje aan waardoor jouw kat zich sneller op zijn gemak zal voelen. 

De voorbereidingen

Als je naar een ander land binnen de Europese Unie reist, moet jouw kat een dierenpaspoort hebben. Ook moet jouw kat gechipt zijn en ook moet je de dierenarts navragen voor vaccinaties. Daarnaast mogen de vele speeltjes, snacks en de kattenbak niet ontbreken. Bovendien moet je ook een beetje aan jezelf denken: pak dus jouw koffer in met geschikte kleding. Ga je naar een frisse bestemming? Vergeet dan zeker niet een warme Moncler winterjas om de kou te trotseren.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.