Kattenrassen

Ragamuffin

4 Minuten

De algehele indruk van de RagaMuffin kat is er een van zoetheid en robuuste gezondheid. Het is een grote kat met een stevige botstructuur en een vol lichaam. De grote, expressieve ogen dragen sterk bij aan de algehele zoete look. De enige uitersten bij deze kat zijn groot formaat, grote expressieve ogen en volgzame aard. RagaMuffins bereiken hun volledige volwassenheid op een leeftijd van ongeveer vier jaar.

Persoonlijkheid

Ragdolls en RagaMuffin katten hebben temperamenten die erg op elkaar lijken. Zeer lief en attent, de RagaMuffin kat is een mensgericht ras dat knuffelig en aanhankelijk is, met de neiging slap te worden als je in je armen wordt gehouden. Hoewel ze niet overdreven actief zijn, vinden ze het leuk om met hun favoriete mensen te spelen, en sommigen zullen weggegooid speelgoed ophalen voordat ze zich gaan nestelen voor een knuffel in je schoot. Ze begroeten familieleden aan de deur en volgen hun favoriete mensen door het huis, gewoon om hun activiteiten in de gaten te houden.

Hoewel ze geen overdreven vocaal ras zijn, zullen ze zich uitspreken als ze je iets belangrijks te vertellen hebben, zoals de lege staat van hun voedselgerechten. Deze katten passen zich gemakkelijk aan aan verschillende omgevingen en huishoudelijke situaties en zijn over het algemeen erg goed met andere katten, honden en goed opgevoede kinderen.
Geschiedenis

De RagaMuffin is geen nieuw ras, maar is eerder zo oud als de bekendere Ragdoll. De geschiedenis van de RagaMuffin kat is verweven met de geschiedenis van het Ragdoll-ras. De eerste kat van dit ras, Josephine, was een semi-wilde, witte, kat van het Turkse Angora-type die in Riverside, Californië woonde. Een van haar kittens, een mitted sealpoint langhaar met een witte bles en een witte staartpunt genaamd Daddy Warbucks, werd een van de stammannetjes van het ras. De katten die het puntige patroon en de voeten met voeten hadden, werden Cherubim genoemd, maar anderen hadden een verscheidenheid aan effen en tweekleurige patronen. De niet-puntige en niet-gematteerde katten werden Miracle Ragdolls genoemd. De naam Ragdoll werd in 1971 gedeponeerd door de oprichter van het ras, maar in 1975 splitsten sommige individuen zich af van de Ragdoll-vereniging van de oprichter, in plaats daarvan noemden ze hun nieuwe ras RagaMuffin. De RagaMuffin werd voorgesteld als een nieuw ras, niet als een nieuwe Ragdoll-kleurverdeling, en moest daarom elke acceptatiefase doorlopen en voldoen aan de eisen van elke vereniging als een nieuw ras. Ze bleven echter bestaan ​​en tegenwoordig erkennen alle verenigingen behalve CCA de RagaMuffin, hoewel TICA het ras nog niet heeft geaccepteerd na de registratiestatus.

De RagaMuffin heeft een solide basis van fans die geloven dat het ras de miauw van de kat is. De RagaMuffin is vergelijkbaar, maar niet identiek aan de Ragdoll vanwege de jarenlange scheiding tussen de twee rassen. De RagaMuffin is verkrijgbaar in een grotere verscheidenheid aan kleuren en het lichaamstype is iets anders.

Lichaam

Rechthoekige, brede borst en brede schouders en matig zware bespiering in de achterhand, waarbij de achterhand even breed is als de schouders. Er zit een vetkussen in de onderbuik. Deze katten zijn volledig vlezig en moeten bij palpatie goed bedekt zijn met vlees. De kat heeft een algehele balans in lichaamsgrootte, vorm en gewichtsverdeling.

Hoofd

Brede gemodificeerde wig met een rond uiterlijk. Het voorhoofd moet matig afgerond zijn. De snuit is rond, iets korter dan matig van lengte en heeft de neiging breed te zijn. De kin is stevig afgerond en weerspiegelt een goede beet. Er zit wallen in het snorhaarkussen, wat resulteert in de karakteristieke “zoete look” van de RagaMuffin. Wangen zitten vol. In profiel is er een duidelijke neusdip, die de indruk wekt van een primeur in plaats van een pauze. Nek is kort, zwaar en sterk.

Oren

Middelmatig groot, zowel op de zijkant van het hoofd als op de bovenkant van het hoofd geplaatst met lichte uitlopende randen, iets naar voren gekanteld. Oren zijn afgerond met gematigd meubilair, in aangename verhouding tot het hoofd.

Ogen

Groot, walnootvormig en expressief, matig wijd gezet, de ogen dragen bij aan de karakteristieke zoete uitstraling. Een lichte oriëntaalse inslag voor het oog. Hoe intenser de oogkleur, hoe beter. Alle oogkleuren zijn te vinden, inclusief odd eyed, aqua en geel / goud.

Poten

Benen zijn zwaar uitgebeend, van gemiddelde lengte met de achterpoten iets langer dan de voorpoten, maar in verhouding tot het lichaam. De poten zijn groot en rond, kunnen het gewicht van de kat dragen zonder te spinnen, en met plukjes onder en tussen de poten.

Staart

Lang, in verhouding tot het lichaam. De staart is volledig behaard, lijkt qua uiterlijk op een pluim of een zachte flessenborstel, medium aan de basis met een lichte tapsheid.

Vacht

De vacht is van gemiddelde tot middellange lengte. Textuur is zacht, dicht en zijdeachtig. Textuur zal enigszins variëren met kleur. De vachtlengte is iets langer rond de hals en de buitenranden van het gezicht, wat resulteert in een kemphaan, en in lengte toeneemt van de bovenkant van het hoofd tot aan de schouderbladen en de rug, waarbij de vacht aan de zijkanten en de buik van middellange tot middellange lengte is . De vacht op de voorpoten is dik en van korte tot middellange lengte. De vacht op de achterpoten is van gemiddelde tot middellange lengte en dik met het uiterlijk van een piekerige franje op de achterhand.

Kleur

Elke genetisch mogelijke kleur en patroon met of zonder wit, behalve puntkleuren. Elke hoeveelheid wit is toegestaan, bijv. Witte vlekken op poten, rug, borst of buik; bles, medaillon, enz. Het patroon of de witte vlek kan enige mate van symmetrie hebben. Neusleer en voetzolen zijn er in alle kleuren en in elke kleurencombinatie, niet noodzakelijkerwijs gerelateerd aan de vachtkleur. Katten met witte voeten kunnen roze voetzolen hebben of ze zijn tweekleurig of veelkleurig.

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

Ragamuffin 4.77 / 5 (321 stemmen)
Recente artikelen
Kattenrassen

York Chocolate

6 Minuten
De ideale York Chocolate is een opvallend rijke chocoladebruine of glanzende lavendel met een vacht die een glanzende glans heeft en over…
Kattenrassen

Turkse Van

6 Minuten
De Turkse Van is een natuurlijk ras uit de ruige, afgelegen en klimatologisch gevarieerde regio van het Midden-Oosten. Het ras staat bekend om…
Kattenrassen

Turkse Angora

4 Minuten
De Turkse Angora is een uitgebalanceerde, sierlijke kat met een fijne, zijdeachtige vacht die bij elke beweging schittert, in tegenstelling tot het…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie