Kattenrassen

Singapura

3 Minuten

Het uiterlijk van de Singapura is een alerte gezonde kleine tot middelgrote gespierde kat met merkbaar grote ogen en oren in verhouding tot zijn kop. Kat heeft de illusie van verfijnde delicate kleuren. De Singapura kat dankt zijn naam aan het Maleise woord voor de Republiek Singapore, Singapura, wat ‘leeuwenstad’ betekent. Daarom staan ​​Singapura’s bekend als kleine leeuwen van liefde. Puras, die zich gelukkig niet bewust was van de controverse rond hun creatie, blijft gewoon zijn wat ze zijn: mensen behagers.

Persoonlijkheid

Thuis in elke situatie staan ​​Pura’s graag in het middelpunt van de belangstelling en lijken ze het woord vreemdeling niet te kennen; ze staan ​​bij u aan de deur om iedereen te verwelkomen, of het nu vrienden en familie zijn, of huis-aan-huisverkopers. Ze zijn nieuwsgierig, mensgericht en blijven tot op hoge leeftijd speels. Hun stemmen zijn stil en onopvallend en ze vertrouwen hun mensen impliciet.

Singapura’s zijn niet zo actief als Abessijnen, maar ze zijn desalniettemin erg pittig. Dit zijn drukke katten met een dagelijkse agenda. Ze zijn nieuwsgierig, aanhankelijk, bijna te intelligent en passen goed bij de gemoedstoestand van hun favoriete mensen. Ze willen met alles helpen, of je dat nu wilt of niet. Ze helpen bij het koken, schoonmaken en helpen je de bedden op te maken, zolang je kleine harige klontjes onder de dekens niet erg vindt. Het belangrijkste is dat ze net zo aanhankelijk zijn als ze actief zijn. Zodra een menselijke vriend een lege ronde geeft, stoppen ze met rondrennen en nemen ze genoegen met een goede sessie aaien, spinnen, kussen op het voorhoofd en liefdevolle blikken van die grote, vloeibare, vertrouwde ogen.
Geschiedenis

Singapore, een eiland van 585 vierkante kilometer boven de punt van het Maleisische schiereiland in Zuidoost-Azië, heeft tal van wilde katachtigen, net als veel zeehavens. Deze katten leven van de overblijfselen van de visserij en kregen in het verleden niet veel aandacht tenzij ze hinderlijk werden. Het is een zwaar leven voor deze nomaden en, in plaats van te worden geprezen als stambomen, werden ze door de bewoners van het eiland met tegenzin gekend als “drain” of “riool” katten.

Kleine bruine katten met ticked jassen worden sinds ten minste 1965 op het eiland waargenomen. Deze soort is echter niet het enige soort kat dat op het eiland wordt aangetroffen; andere soorten zijn onder meer effen gekleurde katten, dieper gekleurde ticked katten die vaak korte, kortgeknipte staarten hebben, en katten die de witte spotting-factor vertonen. Het Singapura-ras zoals we dat in Noord-Amerika kennen, heeft het Guinness Book of World Records gemaakt als het kleinste ras van huiskatten en had er een reclamecampagne om het toerisme naar de Republiek Singapore te promoten. als hun nationale mascotte, die twee Singapura’s uit de Verenigde Staten importeerde om als model te dienen voor standbeelden om “Singapore’s National Treasure” te vertegenwoordigen.

Lichaam

Kleine tot middelgrote katten. Matig gedrongen en gespierd lichaam, benen en vloer om een ​​vierkant te vormen. Middengedeelte niet weggestopt maar stevig. Hals neigt naar kort en dik.

Hoofd

De schedel is van voor naar achter en van links naar rechts afgerond met een afgeronde breedte aan het buitenste oog, die versmalt tot een duidelijke snorhaarbreuk en een middellange, brede snuit met een stompe neus. In profiel een afgeronde schedel met een lichte welving ruim onder ooghoogte. Rechte neus tot kin. Kin goed ontwikkeld.

Oren

Groot, licht puntig, wijd open aan de basis en met een diepe beker. Middelgrote set. Buitenste lijnen van het oor om naar boven toe uit te strekken onder een hoek die enigszins breed of parallel is.

Ogen

Groot, amandelvormig, wijd opengehouden maar schuin aflopend. Niet uitpuilend of verzonken. Ogen staan ​​niet minder dan een oogbreedte uit elkaar. Kleur hazelnoot, groen of geel zonder een andere kleur toegestaan.

Poten

Benen zwaar en gespierd op het lichaam, toelopend naar kleine korte ovale voeten.

Staart

Lengte om de schouder kort te houden wanneer deze langs de romp wordt gelegd. Neigt naar slank maar niet zweverig. Stompe punt.

Vacht

Fijne, zeer korte, zijdeachtige textuur, zeer dicht tegen het lichaam liggend.

Kleur

Alleen Sepia agouti.

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

Singapura 4.77 / 5 (321 stemmen)
Recente artikelen
Kattenrassen

York Chocolate

6 Minuten
De ideale York Chocolate is een opvallend rijke chocoladebruine of glanzende lavendel met een vacht die een glanzende glans heeft en over…
Kattenrassen

Turkse Van

6 Minuten
De Turkse Van is een natuurlijk ras uit de ruige, afgelegen en klimatologisch gevarieerde regio van het Midden-Oosten. Het ras staat bekend om…
Kattenrassen

Turkse Angora

4 Minuten
De Turkse Angora is een uitgebalanceerde, sierlijke kat met een fijne, zijdeachtige vacht die bij elke beweging schittert, in tegenstelling tot het…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie