Kattenrassen

Snowshoe

3 Minuten

De combinatie van kort haar, gemodificeerde wig, semi-buitenlandse bouw en specifieke punten onderscheidt de Snowshoe kat van andere rassen. De Snowshoe is een opvallend gemarkeerde kat in verschillende unieke patronen. Iedereen die op zoek is naar een afstandelijke, afstandelijke kat hoeft zich niet aan te melden voor Snowshoe-eigendom – enthousiastelingen beweren dat Snowshoe katten niet beseft dat het katten zijn; in plaats daarvan beschouwen ze zichzelf als kleine, harige mensen.

Persoonlijkheid

De sneeuwschoen heeft een extraverte persoonlijkheid, hoewel sommige katten misschien wat verlegen zijn tegenover vreemden, kunnen de meeste goed overweg met andere katten. Ze zijn extravert, loyaal en zijn ideale metgezellen. Ze vinden het heerlijk om naast je op de bank te zitten en je met een zachte poot aan te raken totdat je de boodschap krijgt en ze wat van de aaien en verwennerij te geven die ze moeten krijgen.

Zeer intelligent, Snowshoe katten kunnen een aantal gedragingen aangeleerd worden, zoals apporteren, maar draait meestal de rollen om en leert hun eigenaren een paar eigen trucjes, zoals het op commando uit de snoepzak halen. Sneeuwschoenen staan ​​ook bekend om hun fascinatie voor water, vooral als het hardloopt. Draai de kraan open of spoel het toilet door en je sneeuwschoen zal onmiddellijk materialiseren om met onverdeelde fascinatie naar het kolkende water te staren.

Ze rennen ook graag weg met kleine persoonlijke spullen en dompelen ze in de gootsteen of hun waterschaal. Als je een sok, pen of ander klein item mist, kijk dan eerst in de waterschaal van je Sneeuwschoen; het is een favoriete plek om hun vondsten te deponeren. Hoewel ze niet zo luid of vocaal zijn als de Siamees, zijn sneeuwschoenen nooit zonder woorden, maar hun stemmen zijn over het algemeen zacht en melodieus.
Geschiedenis

De Sneeuwschoen is een prachtig ras met blauwe ogen dat de beste eigenschappen combineert van de vocale, soepele Siamees en de gemakkelijke, stevige Amerikaanse korthaar. Dit kortharige ras is een geweldige metgezel.

Het ras begon aan het einde van de jaren zestig toen de Siamese fokker Dorothy Hinds-Daugherty van Kensing Cattery in Philadelphia, Pennsylvania, een nest produceerde met drie Siamese kittens met puur witte wanten. In plaats van de wanten weg te geven, besloot ze van deze buitenbeentjes een ras te maken. Ze wilde de look reproduceren door een van haar sealpoint Siamezen te fokken met een tweekleurige Amerikaanse korthaar. De resulterende nakomelingen misten het puntige patroon van de Siamees omdat beide ouders het recessieve gen moeten hebben om het patroon in nakomelingen tot expressie te brengen. Door de resulterende kittens terug te fokken tot Siamezen maatjes, bereikte Hinds-Daugherty echter het gewenste resultaat: een kat met een puntig patroon met een carrosseriestijl midden in het midden en vier witte wanten.

Vervolg kruisen met Amerikaanse korthaar bicolors voegden een wit omgekeerd V-patroon toe op de neus en snuit bij sommige kittens, wat Hinds-Daugherty een charmante variëteit vond. Ze noemde het nieuwe ras “Snowshoe” omdat de kittens eruit zagen alsof ze net door glinsterende sneeuw hadden gestoeid.

Lichaam

Redelijk lang maar niet extreem; niet cobby of delicaat. Proportioneel goed uitgebalanceerd totaal, goed gebouwd, krachtig, wendbaar; geen extremen. Uitbenen medium; spierstelsel stevig en gespierd. Goed gebreid, krachtig maar niet omvangrijk, niet delicaat. Verrassend gewicht in verhouding tot de grootte bij het optillen.

Hoofd

Brede gemodificeerde wig. Hoge jukbeenderen met zachte contouren. De algehele vorm is bijna even breed als lang en lijkt op een gelijkzijdige driehoek. Maat in verhouding tot romp en benen. Kin stevig. Snuit evenredig met het hoofd met een zachte pauze; niet extreem breed, vierkant of puntig. Neus van gemiddelde breedte, niet te breed of te smal, met een platte of lichte neusbult.

Oren

Medium breed aan de basis; voortzetting van de gewijzigde wig, licht afgeronde punten, in verhouding tot het lichaam.

Ogen

Vorm ovaal tot medium ovaal of afgerond ovaal met grotere lengte dan breedte. Schuin naar de basis van oren. Niet uitpuilend. Elke tint blauw.

Poten

Benen van goede lengte – van een hardloper of springer, middelmatig uitbenen, in verhouding tot de romp. Voeten in verhouding tot benen en romp. Ovale tips.

Staart

Medium aan de basis, lichtjes en geleidelijk taps toelopend tot het einde; lengte in verhouding tot de romp.

Vacht

Lengte kort tot halflang. Textuur voelt glad aan. Dichtheid maakt het mogelijk dat de vacht matig dichtbij ligt.

Kleur

Patronen mitted en bicolor; wat wit vereist op poten. Kleurvlekken in witte gebieden acceptabel. Algehele uitstraling overheerst vorm en detail van punt en witte gebieden. Duidelijk contrast tussen puntkleuren en wit. Mitted: wit is beperkt tot poten, achterpoten, borst en kin. Kat meestal ongeveer een kwart wit. Bicolor: wit gezichtspatroon vereist. Er kunnen verschillende markeringen van wit en pigment optreden. Witte gebieden komen over het algemeen voor op benen, dijen, borst en kin. Kat meestal tussen een kwart tot de helft wit.

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

Snowshoe 4.77 / 5 (321 stemmen)
Recente artikelen
Kattenrassen

York Chocolate

6 Minuten
De ideale York Chocolate is een opvallend rijke chocoladebruine of glanzende lavendel met een vacht die een glanzende glans heeft en over…
Kattenrassen

Turkse Van

6 Minuten
De Turkse Van is een natuurlijk ras uit de ruige, afgelegen en klimatologisch gevarieerde regio van het Midden-Oosten. Het ras staat bekend om…
Kattenrassen

Turkse Angora

4 Minuten
De Turkse Angora is een uitgebalanceerde, sierlijke kat met een fijne, zijdeachtige vacht die bij elke beweging schittert, in tegenstelling tot het…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie