Kattenrassen

American Curl

3 Minuten

Het onderscheidende kenmerk van de American Curl kat zijn hun aantrekkelijke, uniek gekrulde oren. Elegant, goed uitgebalanceerd, matig gespierd, slank in plaats van massief gebouwd. Ze zien er vaak goed geproportioneerd en uitgebalanceerd uit en kunnen in grootte variëren.

Persoonlijkheid

American Curls hebben andere eigenschappen dan de grillige oren waardoor ze aantrekkelijke huisdieren zijn. Het zijn mensenkatten die zelden afstandelijk zijn en aanhankelijk zijn zonder hun families lastig te vallen voor aandacht. Ze zitten graag op schoot en houden ervan om hun familieleden te aaien en te aaien. Amerikaanse krullen worden vaak gemakkelijk geleerd om apporteren te spelen en verliezen zelden hun liefde voor spelen. Ze doen het vaak heel goed met kinderen. Hoewel ze niet zo actief zijn als de Abessijn of Siamees, zijn American Curls veel speels en energiek. Ze tonen ook de typische nieuwsgierigheid van katten en willen daar zijn om eventuele veranderingen in hun huis te onderzoeken.

Geschiedenis

De American Curl is in juni 1981 ontstaan ​​als een spontane genetische mutatie in de huiskattenpopulatie. Ze werden populair in 1983 en in 1986 werden ze erkend door drie van de grootste Noord-Amerikaanse kattenregisters.

In juni 1981 arriveerden twee katten met naar achteren gekrulde oren voor de deur van een echtpaar in Lakewood, Californië. Een van de katten stierf kort daarna, maar de andere, een vriendelijke langharige vrouw, bleef lid van de familie en heette Shulamith. In het begin werd er weinig aandacht besteed aan Shulamiths unieke gekrulde oren, haar nieuwe familie was meer ingenomen met haar toewijding en zachtmoedig vertrouwen. Ze gingen ervan uit dat Shulamith een van de vele katten met gekrulde oren was, zelfs na bezoeken aan lokale bibliotheken en boekhandels die geen melding maakten van het vermeende ras van Shulamith.
In december 1981 beviel Shulamith van een nest van vier; twee van de kittens hadden dezelfde gekrulde oren. De vader, een lokale langharige kater, had geen gekrulde oren of, zo werd al snel duidelijk, het gen voor hen. Hoewel het paar op dat moment de genetica van katten niet begreep, is het gen dat de gekrulde oren regeert dominant, en daarom heeft slechts één ouder het gen nodig om gekrulde oren door te geven aan ten minste een deel van hun nakomelingen. Evenzo, als een kat geen gekrulde oren heeft, kunnen ze het gen niet voor hen bezitten; een dominant gen zal altijd verschijnen in het fysieke uiterlijk van een kat.

Shulamith bleef nestjes hebben van de lokale katertjes, wat bijdroeg aan de lokale Curl-populatie. Zowel lange als korte haren verschenen in vroege nesten en er waren veel kleuren en patronen, waaronder het puntige patroon. Het echtpaar gaf kittens aan vrienden en familie.

Twee van deze kittens werden uiteindelijk overgenomen door Nancy Kiester, die verliefd werd op hun unieke oren en zachte karakter. Na het lezen van een artikel over de Schotse vouwoorkat, een ander kattenras met onderscheidende oren, kwam het Kiester op dat deze kittens mogelijk een geheel nieuw ras waren. Het was bewezen dat ze dat waren en van daaruit werd de American Curl erkend en gepromoot.

Lichaam

Semi-buitenlandse rechthoek; hun lengte is anderhalf keer hun lengte, bij de schouder. Ze zijn meestal middelgroot, maar kunnen in verschillende maten worden gezien. Het lichaam lijkt matig van kracht en toon.

Hoofd

Gemodificeerde wig zonder vlakke vlakken, matig langer dan brede, vloeiende overgangen. Neus recht en matig lang; lichte stijging van de onderkant van de ogen naar het voorhoofd; zacht gebogen naar de bovenkant van het hoofd, stroomt in de nek, zonder pauze. Maat medium in verhouding tot lichaam. Snuit afgerond met zachte overgang; geen uitgesproken breuk. Kin stevig, in lijn met neus en bovenlip.

Oren

90 graden boog van oor krul. Stevig kraakbeen van oor basis tot een derde van hoogte. Vorm wijd aan de basis en open, naar achteren gebogen in een soepele boog gezien van voren en van achteren. Tips afgerond en flexibel. Grootte matig groot. Rechtop, gelijkmatig geplaatst op de bovenkant en zijkanten van het hoofd.

Ogen

Walnoot vorm, ovaal van boven en rond van onder. Stel een kleine hoek in tussen de basis van het oor en de punt van de neus, één oog breedte uit elkaar. Redelijk groot. Heldere, schitterende kleur, geen verband met de vachtkleur.

Poten

Lengte gemiddeld in verhouding tot carrosserie, recht gezet van voren of van achteren. Medium baleinen, niet fijn of zwaar. Poten middelmatig en afgerond.

Staart

Flexibel, breed aan de basis, taps toelopend; gelijk aan lichaamslengte.

Kleur

Alle kleuren en patronen, inclusief puntig patroon, puntig met wit, ticked tabby, gearceerd, rook, chinchilla, busje en tweekleurig.

Vacht: lang haar

Textuur fijn, zijdeachtig, plat liggend. Minimale ondervacht. Vachtlengte halflang. Staart vol en gepluimd.

Vacht: kort haar

Textuur zacht, zijdeachtig, plat liggend; veerkrachtig zonder een zacht, compact gevoel. Minimale ondervacht. Vachtlengte kort. Tail coat dezelfde lengte als body coat.

De KattenrassenWijzer wordt positief beoordeeld!

American Curl 4.77 / 5 (321 stemmen)
Recente artikelen
Kattenrassen

York Chocolate

6 Minuten
De ideale York Chocolate is een opvallend rijke chocoladebruine of glanzende lavendel met een vacht die een glanzende glans heeft en over…
Kattenrassen

Turkse Van

6 Minuten
De Turkse Van is een natuurlijk ras uit de ruige, afgelegen en klimatologisch gevarieerde regio van het Midden-Oosten. Het ras staat bekend om…
Kattenrassen

Turkse Angora

4 Minuten
De Turkse Angora is een uitgebalanceerde, sierlijke kat met een fijne, zijdeachtige vacht die bij elke beweging schittert, in tegenstelling tot het…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie