BlogInformatief

5x Beste Kattenvoerbak

2 Minuten

Wanneer je op zoek bent naar een voerbak voor jouw spinnende vriend, zul je gauw merken dat het aanbod enorm is. Voerbakken zijn er in allerlei soorten en maten. Toch is het belangrijk dat je stilstaat bij de keuze van de kattenvoerbak. Katten maken namelijk veel fysiek contact met hun voerbak en het is belangrijk dat alleen het snuitje de voerbak aanraakt. Wil jij ook een kattenvoerbak aanschaffen voor jouw beestje? Hieronder zetten wij de vijf beste kattenvoerbakken voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kattenvoerbakken

Cat-it kattenvoerbak

Met de kattenvoerbak van Cat-it kun jij jouw zachte viervoeter spelenderwijs eten geven. Het is een voertoren die bestaat uit drie verdiepingen. Je kunt boven in de toren brokjes stoppen, zodat de brokjes langzaam naar beneden glijden. Deze voertoren is ideaal als jouw kat een liefde heeft voor eten en het binnen no time opeet: de toren voorkomt schrokken. Dankzij de stevige voet valt de voertoren niet gauw om.

Surefeed kattenvoerbak

Heb jij meerdere huisdieren, waarvan een speciaal voedsel nodig heeft? Daarvoor is de kattenvoerbak van Surefeed uitgevonden. Deze kattenvoerbak maakt namelijk gebruik van de onderhuidse microchip – voor als jouw kat gechipt is – of van een penning die je kunt vastmaken aan de halsband. Als de microchip of penning in de buurt komt van de voerbak, opent de voerbak zich automatisch. De voerbak werkt op batterijen.

GIZMO kattenvoerbak

Als je op zoek bent naar een kattenvoerbak die goed in jouw interieur staat, zijn de kattenvoerbakken van GIZMO een pareltje. Daarnaast zorgen deze voerbakken voor een goede eethouding voor jouw kat, omdat de voerbak verhoogd is. De voerbakken zijn gemaakt van keramiek en zijn vaatwasbestendig. Het maakt niet uit of jouw huisdier een kleine of grote eter is: de voerbakken zijn in verschillende maten beschikbaar. Voor ieder wat wils.

KCMultisupplies kattenvoerbak

Katten zijn nette dieren. Toch kunnen ze tijdens het eten de boel eronder smeren. De kattenvoerbak van KCMultisupplies heeft een rubberen placemat met daarin twee metalen voerbakjes. Door de placemat blijven de voerbakjes op hun plaats, waardoor de katten minder smeren. Als de katten alsnog smeren, kan de placemat makkelijk worden schoongemaakt. 

ACE Pets kattenvoerbak

De kattenvoerbak van ACE Pets is 15 graden gekanteld. Dit zorgt ervoor dat jouw kat verantwoord kan eten. Het is namelijk een ergonomische voerbak, die speciaal is ontworpen om het pluizige gezinslid in een verantwoorde positie te laten eten. Zo wordt het eten beter verteerd en komt er minder belasting op de gewrichten. Daardoor voorkomt de kattenvoerbak fysieke klachten.

Veelgestelde vragen

Wat is de optimale kattenvoerbak?

De perfecte kattenvoerbak is gemaakt van roestvrijstaal en melamine. Deze zijn sterk, duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Sommige voerbakken worden gemaakt van keramiek, welke ook goed te reinigen zijn. Deze zijn immers wel snel te breken. Daarnaast is het van belang dat de kattenvoerbak geen giftige materialen bevat. Wanneer je wil dat jouw kat een goede eetpositie heeft, kun je op zoek gaan naar een ergonomische kattenvoerbak. Bovendien moet de voerbak breed genoeg zijn. Als de snorharen gaan krullen wanneer ze de zijkanten raken, kan het eten onaangenaam zijn. Al met al is het vooral verstandig om te kijken naar de behoefte van jouw kat.

Welke materialen zijn niet aan te raden voor een kattenvoerbak?

Meestal is plastic af te raden voor een kattenvoerbak. De binnenkant wordt snel ruw, het laat makkelijk geurtjes door en etensresten kunnen snel achterblijven. Hierdoor kunnen bacteriën hun eigen gang gaan. Ook kun je houten voerbakken beter achterwege laten, omdat het materiaal moeilijk te reinigen is. Bovendien kan hout na verloop van tijd gaan splinteren.

Is een dubbele kattenvoerbak handig?

Als je twee harige diertjes hebt rondlopen, kan het een optie zijn om een dubbele kattenvoerbak aan te schaffen. Het is meestal geen goed idee om een dubbele kattenvoerbak te gebruiken voor in het ene bakje water en in het andere bakje voer. Katten vinden het namelijk fijn dat hun water en voer van elkaar gescheiden is.

Recente artikelen
Blog

De ultieme gids voor kattenhygiëne: tips voor een gezond en schoon leven

2 Minuten
Het behouden van een goede hygiëne voor je kat is essentieel voor zowel de gezondheid van het dier als het welzijn van…
Blog

Voor het eerst een kat in huis!

2 Minuten
Voordat je een katje in huis neemt is het goed om je te informeren wat je allemaal nodig hebt. Een kat heeft…
BlogInformatief

Welke dieren wonen nog meer in jouw huis, naast katten?

2 Minuten
Katten zijn gezellige, spinnende huisgenoten. Met een kat in huis is het altijd een feestje. Lekker knuffelen met jouw kat en zo…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.